reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie po tej jelitowce duży apetyt, ale nic specjalnego najpierw ryż z kotlecikiem a potem ziemniaczki, marchewka i pałka gotowana☺️

Po jelitówce wszystko super smakuje :)

za babami nie nadązysz naprawde!! :p jak mam obnizki czy jakis rabat w danym dniu to srednio z spzedaza jak nie mam nic to utargi super :p
myslalam zeby w tym dniu przy zakupie 2 rzeczy ta druga jest -30% zeby jakos zachecic przy zakupie 3 rzeczy trzecia najtansza -50%

Też fajnie..!

reklama
Ja chyba czegoś nie czaję :D To to nie jest tak że ten jednorazowy tysiąc becikowego to dostaje każdy? Do tego też trzeba się zmieścić w jakiś dochodach? Czy mowa była o jakimś innym becikowym a nie o tym jednorazowym? :D

Ja chyba czegoś nie czaję :D To to nie jest tak że ten jednorazowy tysiąc becikowego to dostaje każdy? Do tego też trzeba się zmieścić w jakiś dochodach? Czy mowa była o jakimś innym becikowym a nie o tym jednorazowym? :D
od 2012 roku jest to zmienione teraz becikowe 1000,00 zl wg dochodu sie dostaje

Ja urodziłam Frania w 2010 i było dla każdego. Przeczytałam teraz- po tym co pisały dziewczyny- że od 2012 nie jest dla każdego :) @madzia0902 wiadomo, że nie ma kasy żeby bylo dla każdego "na zawsze"... tak jak z 500+. Ale miałyśmy skończyć więc kończę :)

Ja urodziłam Frania w 2010 i było dla każdego. Przeczytałam teraz- po tym co pisały dziewczyny- że od 2012 nie jest dla każdego :) @madzia0902 wiadomo, że nie ma kasy żeby bylo dla każdego "na zawsze"... tak jak z 500+. Ale miałyśmy skończyć więc kończę :)
No to w szoku jestem bo ja myślałam że to becikowe to się od lat należy każdemu bez wyjątku w sensie że to taki wyprawkowy "prezent" od Państwa, a tu widzę psiukus. O 500+ to nawet nie myślałam ale z tym jednorazowym becikowym to byłam pewna. No to pięknie, ja nawet becikowego od Państwa nie dostanę :O

...i ciekawe skąd wezmą na to kasę....

Ooooo i tata się zgodził? Panowie przeważnie są bardzo wyczuleni na tym punkcie ;)

Dokładnie..!
Moj ma trudne nazwisko z polskimi znakami, a że ja rodziłam w De to nie było opcji, żeby chłopcy mieli jego nazwisko. Wykończyłabym się tłumacząc wszystkim w urzędach pisownię jego nazwiska. A poza tym moje jest ładniejsze [emoji6]
U mnie w pracy koleżanka to ma w ogóle ciekawie, mąż przyjął po ślubie jej nazwisko :)

Ja uważam tylko tyle, że jak dają 500+ to powinno być na każde dziecko i tyle, bo co jak ktoś ma jedno dziecko to to dziecko nie je, nie ma potrzeb, nie chodzi do przedszkola czy szkoły? Chore.
Też taką opcję rozważaliśmy, ale ponieważ moj ma córkę z wcześniejszego związku i ona ma jego nazwisko to zrezygnowaliśmy z tego pomysłu, bo zostałaby sama z tym nazwiskiem

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny za pomoc :) U mnie akurat było odwrotnie, bo przyjęłam tylko po mężu a i tak się rozwiodłam :D
A orientujecie się ile minimum wcześniej trzeba ustalić termin w USC? M mi wczoraj powiedział, że w sumie czemu by nie hajtnąć się już, np pod koniec marca albo w kwietniu [emoji14] No i zapalił mi w głowie lampkę [emoji14] Chciałabym już zostać jego żoną [emoji173] Tylko zastanawiam się jak bardzo może urosnąć brzuszek przez miesiąc czy półtora.
I nas byłam na początku grudnia a ślub 14 lutego to się zdziwili ze tak szybko przyszłam starczy 3 tygodnia ale to zależy od urzedu

3jgxskjo51j6485i.png

za babami nie nadązysz naprawde!! [emoji14] jak mam obnizki czy jakis rabat w danym dniu to srednio z spzedaza jak nie mam nic to utargi super [emoji14]
myslalam zeby w tym dniu przy zakupie 2 rzeczy ta druga jest -30% zeby jakos zachecic przy zakupie 3 rzeczy trzecia najtansza -50%
Fajny pomysl[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Fajnie by było :)
Myślicie, że to dobry pomysł z tą nagłą zmianą planów? Czy lepiej poczekać i spokojnie wziąć w sierpniu czy wrześniu?
Jak by nie było to tylko na papierze jesteś żoną ja tak żyje 4 lata i zmieniło się tylko nazwisko i to że razem się rozliczamy fajna sprawa z takim ślubem bo można szybko rozwód załatwić sobie my dlatego kościelnego nie chce nie wiemy jak się życie ułoży jeżeli do 40 wytrwamy razem to będzie koscielny A jak nie to poszłyśmy sobie innych połówek.....

3jgxskjo51j6485i.png

Do góry