reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

To ja na szczęście chociaż myszy i węży się nie boję :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja tez tylko pajakow[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Jak się liczy dochód do 500+?
Do 500 + tak samo jak do świadczeń rodzinnych. Dochód wszystkich członków rodziny pomniejszony o składki dzielimy na ilość członków rodziny, ale to przy składaniu wniosku ma pierwsze dziecko - dochód nie może przekroczyć 800 zł na osobę w rodzinie.

Omg[emoji33] Zwykly pajaczek? Czyli slusznie sie ich boje.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Tak, taki zwykły. Mama weszła do komórki po węgiel i poczuła uszczypnięcie. Jak weszła do domu to ostrożnie zdjeła spodnie i zobaczyła tam pająka, którego zabiła. Taki zwykły sie wydawał, mały chudy

@Onaszczesliwa2018, @_agnieszka_, dzięki dziewczynki :*

Dobrze, ze udalo sie dojsc co z autem i zaradzic[emoji5] Najgorzej jak nie wiadomo co[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dokładnie, tym bardziej że nowe i stało w garażu, więc naprawdę zgłupiałam... ale w pt wstawiam na przegląd więc i tak czeka mnie wydatek ehhhhh..

Właśnie jak tak myślę, to Mick Jagger (wokalista) ma oficjalnie kilkoro dzieci, a nieoficjalnie mówi że o kilkudziesięciu potomkach, którzy nie są świadomi kim jest ich ojciec. Jak ma tyle dzieci to może mnie zrozumie? :D

Jola, nie ma mocy na zdeterminowaną kobietę w ciąży! Ja w Ciebie silnie wierzę...!! A nawet myślę że jeśli tylko będziesz tego potrzebować gang lipcówek dołączy się do petycji :-D:-D

Dziewczyny piszą, że podaje się zarobki z zeszłego roku a w przypadku gdy małżeństwa nie ma to może podaje się tylko swój dochód (jako osoba która ubiega się o becikowe)

f2w39n7303c24ozn.png
A...to moze faktycznie. Chyba, ze beda prosic o zarobki obojga, bo oni to roznie kombinuja zeby jak najmniej dac. Ale to juz wyjdzie w praniu[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Jeśli macie jakieś pytania odnośnie świadczeń rodzinnych i 500 + służę pomocą☺
Ja mam :p jak urodzi się dziecko to chcemy złożyć wniosek o 500+ to będzie lipiec, okres żeby składać nowe wnioski w sensie przedłużenie jest do września, to dostaniemy od lipca juz czy od września jak się zacznie okres składnia wniosków?

Czyli jakbyśmy z M wzięli ślub np w kwietniu to i tak składam wniosek sama i podaję tylko swój dochód za 2017 r.?

Problem w tym, że nigdzie w okolicy nawet nie umiem znaleźć sklepu z ciążowymi sukienkami a wolałabym na żywo zobaczyć i zmierzyć.
Nie wiem czy jak już będZiecie małżeństwem to nie musicie podać oboje swoich dochodów z 2017

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Do 500 + tak samo jak do świadczeń rodzinnych. Dochód wszystkich członków rodziny pomniejszony o składki dzielimy na ilość członków rodziny, ale to przy składaniu wniosku ma pierwsze dziecko - dochód nie może przekroczyć 800 zł na osobę w rodzinie.

O właśnie, a przy drugim? Coś się wylicza?

Do góry