Margana
Fanka BB :)
Ja tez tylko pajakow[emoji6]To ja na szczęście chociaż myszy i węży się nie boję
Aniołek[*]8.08.2017
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez tylko pajakow[emoji6]To ja na szczęście chociaż myszy i węży się nie boję
Niestety nie pomogę bo ja bym chciała dostać obietnice, że dożywotnio ubrania będą się same pojawiać w mojej szafie i już nigdy nie będę musiała iść na zakupy, których nienawidzę haha
Do 500 + tak samo jak do świadczeń rodzinnych. Dochód wszystkich członków rodziny pomniejszony o składki dzielimy na ilość członków rodziny, ale to przy składaniu wniosku ma pierwsze dziecko - dochód nie może przekroczyć 800 zł na osobę w rodzinie.Jak się liczy dochód do 500+?
Tak, taki zwykły. Mama weszła do komórki po węgiel i poczuła uszczypnięcie. Jak weszła do domu to ostrożnie zdjeła spodnie i zobaczyła tam pająka, którego zabiła. Taki zwykły sie wydawał, mały chudyOmg[emoji33] Zwykly pajaczek? Czyli slusznie sie ich boje.
Aniołek[*]8.08.2017
Dobrze, ze udalo sie dojsc co z autem i zaradzic[emoji5] Najgorzej jak nie wiadomo co[emoji53]
Aniołek[*]8.08.2017
Właśnie jak tak myślę, to Mick Jagger (wokalista) ma oficjalnie kilkoro dzieci, a nieoficjalnie mówi że o kilkudziesięciu potomkach, którzy nie są świadomi kim jest ich ojciec. Jak ma tyle dzieci to może mnie zrozumie?
A...to moze faktycznie. Chyba, ze beda prosic o zarobki obojga, bo oni to roznie kombinuja zeby jak najmniej dac. Ale to juz wyjdzie w praniu[emoji6]Dziewczyny piszą, że podaje się zarobki z zeszłego roku a w przypadku gdy małżeństwa nie ma to może podaje się tylko swój dochód (jako osoba która ubiega się o becikowe)
Ja mam jak urodzi się dziecko to chcemy złożyć wniosek o 500+ to będzie lipiec, okres żeby składać nowe wnioski w sensie przedłużenie jest do września, to dostaniemy od lipca juz czy od września jak się zacznie okres składnia wniosków?Jeśli macie jakieś pytania odnośnie świadczeń rodzinnych i 500 + służę pomocą☺
Nie wiem czy jak już będZiecie małżeństwem to nie musicie podać oboje swoich dochodów z 2017Czyli jakbyśmy z M wzięli ślub np w kwietniu to i tak składam wniosek sama i podaję tylko swój dochód za 2017 r.?
Problem w tym, że nigdzie w okolicy nawet nie umiem znaleźć sklepu z ciążowymi sukienkami a wolałabym na żywo zobaczyć i zmierzyć.
Do 500 + tak samo jak do świadczeń rodzinnych. Dochód wszystkich członków rodziny pomniejszony o składki dzielimy na ilość członków rodziny, ale to przy składaniu wniosku ma pierwsze dziecko - dochód nie może przekroczyć 800 zł na osobę w rodzinie.