reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Wiem, co czujesz....
Miałam bilety na Jarre (koncert w stoczni gdańskiej...), a miesiąc przed okazało się, że wtedy będę miała operowane kolano (czekałam na termin, i mogłam "wskoczyć"..)
Koncert był 2 dni po operacji, więc niestety zobaczyłam go leżąc....

Ale napisanie maila może pomóc ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Mój Ł jest w nich zakochany, a tu mi mówi, że on mnie samej w domu nie zostawi. Aż trochę sie zezłościłam bo ich koncert to jego największe niespełnione marzenie. I mu mówię że ma iść i koniec, a ten że nie, bo albo bedę sama z maleńkim w domu, albo w szpitalu i on będzie ze mną. Chyba sama będę musiała mu bilet kupić i go wygonić z domu w dniu koncertu

reklama
@klaudiaa975 ja początkowo ruchy czułam też sporadycznie i już się denerowowałam ale to normalne, dopiero teraz im dalej tym częściej czuć dzidziusia ;) jesy większy, ma mniej miejsca więc siłą rzeczy zacznie się pchać co będziemy czuć :)

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Po waszych rozmowach na ten temat się nie denerwuje jak nie czuję ruchów. Wiem , że np. Ty tak miałaś więc cierpliwie czekam :)

Ja tez o Australii a moj sie smieje, że by mnie tam pająki i skorpiony zjadly [emoji5]
Pająki tam żyją, ale są na tyle duże, że trudno je przeoczyć [emoji23]
Kiedyś wiele lat hodowałam ptaszniki - wiem o nich na tyle dużo, żeby się nie bać, tylko czuć "zdrowy respekt" [emoji6]

My ogólnie lubimy dzikie tereny - Rumunia, Bułgaria (nie mam na myśli wybrzeża i miejsc "turystycznych"..), Bośnia, marzy nam się Gruzja i kilka innych tamtejszych krajów ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Pająki tam żyją, ale są na tyle duże, że trudno je przeoczyć [emoji23]
Kiedyś wiele lat hodowałam ptaszniki - wiem o nich na tyle dużo, żeby się nie bać, tylko czuć "zdrowy respekt" [emoji6]

My ogólnie lubimy dzikie tereny - Rumunia, Bułgaria (nie mam na myśli wybrzeża i miejsc "turystycznych"..), Bośnia, marzy nam się Gruzja i kilka innych tamtejszych krajów ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
A jak w Australii ze szczepieniami? Bo mój synek narazie jeszcze odroczony, jest tam szczegolne ryzyko jakichś chorob?

Też zawsze mieliśmy top 3 : New York , Australia i Nowa Zelandia. Z Nowego Jorku zrezygnowaliśmy bo mielismy lecieć w maju, ale okazało sie że jestem w ciąży, a to dlugi lot. Teraz nadarzyła się okazja na Australię, Ł by miał wszystko za free, ja tylko za przelot bym musiała zapłacić. Ale jestem ciąży :D Jak nadarzy sie Nowa Zelandia to pewnie też będe w ciazy :D
No, do Australii też lot krótki nie jest, i chyba też bym w 7mc odpuściła... Tak parę miesięcy wcześniej może, ale maj :(
Ale kiedyś polecicie [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja dzisiaj miałam wizytę dzidziuś tak skakał że nawet lekarka widziała na skórze podczas sprawdzania tętna maluszka (138).
Pierwszy raz miałam tak niskie ciśnienie 106/56 ale głowa nie boli nie odczuwam tego ze niskie :p dzisiaj mam 18.0 tydz.
Macica 1 cm pod pępkiem. Od początku ciąży zamiast być na plusie to jestem 0.5 kg na minusie. Maluszka czuje regularnie od 2 tygodni skacze jak szalony. Tylko znów anemia się wkrada i mało potasu :-/

Dzień Dobry :)

Co się dzieje bidulko :(

Tak się czułam wczoraj :D

Ja wczoraj z 7 razy a dzisiaj tylko raz :D

Ostatnio czułam przez dwa dni po parę razy. I od tamtej pory wogole :(
Ja ci powiem że nie codziennie czuje ruchy zdarza się że po dwóch dniach poczuje dopiero. I zawsze jak chce dotknąć brzucha bo może akurat poczuje to już koniec ☹️ za to ostatnio mój kochany w nocy był szczęśliwy bo przytulił mnie i dotknąć ręką lewej strony brzucha i poczuł dwa kopniaki od małej [emoji16] i cały dzień uradowany. No cóż rośnie córeczka tatusia [emoji23][emoji23]

f2w3rjjg5fztbx1k.png

f2w3rjjg86dfwc1o.png

Mój Ł jest w nich zakochany, a tu mi mówi, że on mnie samej w domu nie zostawi. Aż trochę sie zezłościłam bo ich koncert to jego największe niespełnione marzenie. I mu mówię że ma iść i koniec, a ten że nie, bo albo bedę sama z maleńkim w domu, albo w szpitalu i on będzie ze mną. Chyba sama będę musiała mu bilet kupić i go wygonić z domu w dniu koncertu
Kup mu w prezencie [emoji6]
I zorganizuj od razu kogoś, kto dotrzyma Ci w tym czasie towarzystwa, mama, teściowa, ktokolwiek, żebyś sama nie była i żeby mu to od razu powiedzieć jak zacznie przytaczać takie argumenty ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry