reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Wiem, co czujesz....
Miałam bilety na Jarre (koncert w stoczni gdańskiej...), a miesiąc przed okazało się, że wtedy będę miała operowane kolano (czekałam na termin, i mogłam "wskoczyć"..)
Koncert był 2 dni po operacji, więc niestety zobaczyłam go leżąc....

Ale napisanie maila może pomóc ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Mój Ł jest w nich zakochany, a tu mi mówi, że on mnie samej w domu nie zostawi. Aż trochę sie zezłościłam bo ich koncert to jego największe niespełnione marzenie. I mu mówię że ma iść i koniec, a ten że nie, bo albo bedę sama z maleńkim w domu, albo w szpitalu i on będzie ze mną. Chyba sama będę musiała mu bilet kupić i go wygonić z domu w dniu koncertu

reklama
@klaudiaa975 ja początkowo ruchy czułam też sporadycznie i już się denerowowałam ale to normalne, dopiero teraz im dalej tym częściej czuć dzidziusia ;) jesy większy, ma mniej miejsca więc siłą rzeczy zacznie się pchać co będziemy czuć :)

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Po waszych rozmowach na ten temat się nie denerwuje jak nie czuję ruchów. Wiem , że np. Ty tak miałaś więc cierpliwie czekam :)

Ja tez o Australii a moj sie smieje, że by mnie tam pająki i skorpiony zjadly [emoji5]
Pająki tam żyją, ale są na tyle duże, że trudno je przeoczyć [emoji23]
Kiedyś wiele lat hodowałam ptaszniki - wiem o nich na tyle dużo, żeby się nie bać, tylko czuć "zdrowy respekt" [emoji6]

My ogólnie lubimy dzikie tereny - Rumunia, Bułgaria (nie mam na myśli wybrzeża i miejsc "turystycznych"..), Bośnia, marzy nam się Gruzja i kilka innych tamtejszych krajów ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Pająki tam żyją, ale są na tyle duże, że trudno je przeoczyć [emoji23]
Kiedyś wiele lat hodowałam ptaszniki - wiem o nich na tyle dużo, żeby się nie bać, tylko czuć "zdrowy respekt" [emoji6]

My ogólnie lubimy dzikie tereny - Rumunia, Bułgaria (nie mam na myśli wybrzeża i miejsc "turystycznych"..), Bośnia, marzy nam się Gruzja i kilka innych tamtejszych krajów ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
A jak w Australii ze szczepieniami? Bo mój synek narazie jeszcze odroczony, jest tam szczegolne ryzyko jakichś chorob?

Też zawsze mieliśmy top 3 : New York , Australia i Nowa Zelandia. Z Nowego Jorku zrezygnowaliśmy bo mielismy lecieć w maju, ale okazało sie że jestem w ciąży, a to dlugi lot. Teraz nadarzyła się okazja na Australię, Ł by miał wszystko za free, ja tylko za przelot bym musiała zapłacić. Ale jestem ciąży :D Jak nadarzy sie Nowa Zelandia to pewnie też będe w ciazy :D
No, do Australii też lot krótki nie jest, i chyba też bym w 7mc odpuściła... Tak parę miesięcy wcześniej może, ale maj :(
Ale kiedyś polecicie [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja dzisiaj miałam wizytę dzidziuś tak skakał że nawet lekarka widziała na skórze podczas sprawdzania tętna maluszka (138).
Pierwszy raz miałam tak niskie ciśnienie 106/56 ale głowa nie boli nie odczuwam tego ze niskie :p dzisiaj mam 18.0 tydz.
Macica 1 cm pod pępkiem. Od początku ciąży zamiast być na plusie to jestem 0.5 kg na minusie. Maluszka czuje regularnie od 2 tygodni skacze jak szalony. Tylko znów anemia się wkrada i mało potasu :-/

Dzień Dobry :)

Co się dzieje bidulko :(

Tak się czułam wczoraj :D

Ja wczoraj z 7 razy a dzisiaj tylko raz :D

Ostatnio czułam przez dwa dni po parę razy. I od tamtej pory wogole :(
Ja ci powiem że nie codziennie czuje ruchy zdarza się że po dwóch dniach poczuje dopiero. I zawsze jak chce dotknąć brzucha bo może akurat poczuje to już koniec ☹️ za to ostatnio mój kochany w nocy był szczęśliwy bo przytulił mnie i dotknąć ręką lewej strony brzucha i poczuł dwa kopniaki od małej [emoji16] i cały dzień uradowany. No cóż rośnie córeczka tatusia [emoji23][emoji23]

f2w3rjjg5fztbx1k.png

f2w3rjjg86dfwc1o.png

Mój Ł jest w nich zakochany, a tu mi mówi, że on mnie samej w domu nie zostawi. Aż trochę sie zezłościłam bo ich koncert to jego największe niespełnione marzenie. I mu mówię że ma iść i koniec, a ten że nie, bo albo bedę sama z maleńkim w domu, albo w szpitalu i on będzie ze mną. Chyba sama będę musiała mu bilet kupić i go wygonić z domu w dniu koncertu
Kup mu w prezencie [emoji6]
I zorganizuj od razu kogoś, kto dotrzyma Ci w tym czasie towarzystwa, mama, teściowa, ktokolwiek, żebyś sama nie była i żeby mu to od razu powiedzieć jak zacznie przytaczać takie argumenty ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry