reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

No to w końcu jak jest? 1900 czy 2000 na osobę? Bo ponad 1900 mogłam w tamtym roku wykazywać na rękę na sama siebie

f2w39n7303c24ozn.png

1922,00 nie moze przekroczyc dochod na osobe

tu masz artykuł Link do: Becikowe 2018 - komu przysługuje, wniosek, dokumenty do becikowego

reklama
Ola moj szwagier poszedl rano do urzedu akurat byl wolny termin na 13 tego samego dnia i sie hajtneli oczywiscie w tajemnicy najlepiej zadzwon do urzedu

ja sobie mysle tak ze napewno ciezej brac slub jak dzidzius ma 1 mieisac bo pelna uwage musisz skupiac na nim/karmieniu itd niz na tym dniu ktory masz pamietac do konca zycia
jezeli nie planujesz jakiegos hucznego przyjecia to slub w ciazy nie jest problemem nawet jak juz jest brzuszek a kwiecie/maj to piekne miesiace wiosenne jest duzo sukienek zwiewnych/ boho ktore dodaja niesamowity urok niekoniecznie rzeba kupowac typowo slubną sukienkę

ja bralam slub 26 maj w dzien mamy piekny dzien i pelen wzruszen
Nie planujemy żadnej hucznej imprezy, w ogóle to planowaliśmy ślub w sobotę a chrzciny w niedzielę i zrobić tylko jedno przyjęcie w niedzielę. Ale sami nie wiemy, M stwierdził, że będzie taka latanina. W sumie ma rację, bo w sobotę trzeba iść na spotkanie przed chrzcinami i jak sobie o tym wszystkim myślę, to może to faktycznie nie jest za dobry pomysł, więc zaczęliśmy myśleć żeby ożenić się już. W sumie jak teraz myślę o czekaniu do sierpnia/września to nie wiem jak wytrzymam :p

Dzień dobry w poniedziałek :) chyba się wyspałam :) ale jeszcze leżę :D

@adamiko2 kciuki za połówkowe :) będzie dobrze :)

@olaaa7 też mam wrażenie że ten czas leci jak oszalały :o a jeśli chodzi o nazwisko to ja pewnie przejmę po moim jeśli już ;)

@Marta97 ooo jaki brzusio :) maluszek chyba ma sporo miejsca :)

@Karla88 ja ciśnienie zawsze miałam książkowe tylko teraz takie jak umarlak.. Męczące to trochę ale lepsze takie niż za wysokie... Tylko w dniu wizyty mam idealne hehe

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

A duży miałaś brzuszek? Martwię się troszkę sukienką, czy jakąś znajdę. W kwietniu to już powinna być ładna pogoda co też ma swoje plusy :)

W ogóle najlepszy był wczoraj M, pytam się go, co tak nagle zmienił temat z tym terminem ślubu na co on do mnie, że nie musiałby kupować dwóch garniturów [emoji28] (zapowiedziałam mu kiedyś, że chce, żeby na ślub miał nowy garnitur, pierwszy raz założony, a że on wyrósł ze starego to musi i tak kupić jakiś na komunię w maju, więc drugi musiałby na ślub, to sobie chłopak wymyślił :D
Wstawiłam zdjecie na prywatnym jak wygladalam termin mialam na 22 lipca to byl 26 tydzień

Dziewczyny mam dylemat, myślicie, żeby po ślubie przyjąć tylko nazwisko męża czy zostawić dwa? Nie umiem się zdecydować.
Tylko męża ;)
Koleżanka zostawiła 2, i po kilku latach miała dość - dwa dość długie nazwiska, niektórzy używają pierwszego, niektórzy drugiego, problemy w wielu systemach informatycznych itd. Pojedyncze jest wygodniejsze ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ola, a weekend majowy?
U mnie w urzędzie tylko udzielają w soboty, ewentualnie w czwartki, nie wiem od czego zależą te czwartki, więc weekend majowy to albo 28 kwietnia, 3 maja lub 5 maja. O tym 5 maja wczoraj już myślałam, tylko ciągle zastanawiam się jak to będzie z brzuszkiem, ale skoro mówicie, że to nie jest problem to może ten 5 maja rozpatrzymy :)

Nie planujemy żadnej hucznej imprezy, w ogóle to planowaliśmy ślub w sobotę a chrzciny w niedzielę i zrobić tylko jedno przyjęcie w niedzielę. Ale sami nie wiemy, M stwierdził, że będzie taka latanina. W sumie ma rację, bo w sobotę trzeba iść na spotkanie przed chrzcinami i jak sobie o tym wszystkim myślę, to może to faktycznie nie jest za dobry pomysł, więc zaczęliśmy myśleć żeby ożenić się już. W sumie jak teraz myślę o czekaniu do sierpnia/września to nie wiem jak wytrzymam :p

rozumiem cie my 2 lata przed slubem zaklepalismy termin jezzzzu jak ja czekalam az to minie hahaha
ale twoj M ma racje z lataniną

Wstawiłam zdjecie na prywatnym jak wygladalam termin mialam na 22 lipca to byl 26 tydzień
Ooo to już lecę oglądać ;)

Tylko męża ;)
Koleżanka zostawiła 2, i po kilku latach miała dość - dwa dość długie nazwiska, niektórzy używają pierwszego, niektórzy drugiego, problemy w wielu systemach informatycznych itd. Pojedyncze jest wygodniejsze ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Zdecydowałam, przyjmę tylko męża :)

reklama
Do góry