reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja brałam w kwietniu, w lipcu rodziłam mieliśmy małe przyjęcie. Z dzidzia w brzuszku tez jest niesamowicie. Tym bardziej jak cały czas w kościele czulam jak kopie nawet podczas przysiegi ☺️
A duży miałaś brzuszek? Martwię się troszkę sukienką, czy jakąś znajdę. W kwietniu to już powinna być ładna pogoda co też ma swoje plusy :)

W ogóle najlepszy był wczoraj M, pytam się go, co tak nagle zmienił temat z tym terminem ślubu na co on do mnie, że nie musiałby kupować dwóch garniturów [emoji28] (zapowiedziałam mu kiedyś, że chce, żeby na ślub miał nowy garnitur, pierwszy raz założony, a że on wyrósł ze starego to musi i tak kupić jakiś na komunię w maju, więc drugi musiałby na ślub, to sobie chłopak wymyślił :D

reklama
Kurcze to szkoda, liczyłam, że starczy miesiąc.
Myślę, że nie będzie problemu. Ja ślub kościelny z weselem zorganizowałam w 2,5 miesiaca :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Jak nie macie ślubu to ci się należy becikowe bo zapewne nie przekraczasz dochodu do becikowego podajecie dochód za rok poprzedni

My przy corce dostaliśmy becikowe teraz już nie tylko z ubezpieczenia dodatkowego
Nie wiem dlaczego to zmienili.. 6lat temu

16udyx8di9hvrs5t.png
O to nie wiedziałam, że bierze się dochód z poprzedniego roku :) to ja też jeszcze wykazywalam, że utrzymuje się sama więc może dostanę :)

f2w39n7303c24ozn.png

no moja przyjacilka tez nie ma slubu rodzila w czerwcu 2017 poniewaz nie maja wspolnego dochodu jak oddawala pit za 2016 rok a zarabiala najnizsza krajową 1500 zl chyba to nie przrkroczyla progu tego 1900zł na osobe i becikowe dostala
No to w końcu jak jest? 1900 czy 2000 na osobę? Bo ponad 1900 mogłam w tamtym roku wykazywać na rękę na sama siebie

f2w39n7303c24ozn.png

Witajcie dziewczyny :) Śniło mi się, że urodziłam dziecko i nie mogłam się nadziwić jaki ten 2 poród był łatwy w porównaniu do 1. Cieszyłam sie, że mam to za sobą, czułam wielką ulgę. Budzę się, a tu nic z tego, jeszcze tyle czekania [emoji14]

p19uqqmzxqi22hcj.png
A mi się śniło, że czekam na poród i nagle w śnie ominęłam poród i już miałam dziecko [emoji16] śliczna dziewczynkę i pamiętam, że miała piękne niebieskie oczy i miała włoski [emoji16] ale już wyglądała na 3mce a nie jak po porodzie [emoji16][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Ola moj szwagier poszedl rano do urzedu akurat byl wolny termin na 13 tego samego dnia i sie hajtneli oczywiscie w tajemnicy najlepiej zadzwon do urzedu

ja sobie mysle tak ze napewno ciezej brac slub jak dzidzius ma 1 mieisac bo pelna uwage musisz skupiac na nim/karmieniu itd niz na tym dniu ktory masz pamietac do konca zycia
jezeli nie planujesz jakiegos hucznego przyjecia to slub w ciazy nie jest problemem nawet jak juz jest brzuszek a kwiecie/maj to piekne miesiace wiosenne jest duzo sukienek zwiewnych/ boho ktore dodaja niesamowity urok niekoniecznie rzeba kupowac typowo slubną sukienkę

ja bralam slub 26 maj w dzien mamy piekny dzien i pelen wzruszen

Do góry