reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej dziewczyny :) U nas dzis stuknela polowa ciazy. 20+0 tydz.
Powiedzcie mi, czy ktoras miala sprawdzany poziom wod plodowych? Ja mialam w piatek polowkowe. Dzidzia zdrowa, 340 g wagi i co najlepsze CHLOPAK :D
Maz tam prawie z krzesla spadl, jak uslyszal. Oczywiscie z radosci. Jedyne co mnie zaniepokoilo to poziom wod, siega prawie 20, przynajmniej z tego co ja zrozumialam. Lekarz na to nie zwrocil szczegolnej uwagi a ja juz internet uruchomilam i sie naczytalam.

xrotgov3q3o4y33i.png
Super, gratuluję synka :D

Co do poziomu wód plodowych, nie mam pojęcia, ale myślę, że gdyby było coś nie tak, to by lekarz zwrócił uwagę, więc na pewno jest ok [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
@Jola92 no my będziemy chcieli pewnie kościelny ale nie na już nie na szybko byle było tylko to my mamy być gotowi na ten krok a nie jego mama "bo tak trzeba, bo dziecko nie ślubne" ... Poza tym nigdy nie chciałabym iść z brzuszkiem do ołtarza i męczyć się na weselu później po nocy... Udawać że świetnie się bawię skoro w nocy najlepiej to mi się śpi a nie tańczy [emoji14] jesteśmy dorośli i to nasza decyzja tak samo jak imię dziecka, będziemy chcieli to damy święte a jak nie to nie i tyle :) wybieramy między Maksymilianem i Aleksandrem

p19u3e3kg7it1ojr.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

My 13 lat Razem i dopiero koscielny za dwa lata bo tak zdexydowalismy 12 lat temu [emoji1]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale jestem niedouczona. Byłam przekonana, że becikowe należy się każdemu. A tu się okazuje że w 2012 r sie prawo zmieniło o kryterium dochodowe :(
Naprawde? Tez nie wiedzialam, ze cos sie zmienilo. Ostatnio trzeba bylo miec tylko zaswiadczenie od lekarza.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ale patrzcie jak nie wiele trzeba by być za bogatym :D Dla mnie to troche dziwne. Bo to jest tak jakby "nagroda" za urodzenie żywego dziecka i przyczynienie sie tym do wzrostu demograficznego. A dzieci rodziców którzy przekraczaja kryterium to co? Nie liczą sie ? :D
Bo to jest taka jakby zapomoga dla tych, ktorzy nie moga sie zdecydowac na dziecko z powodow finansowych. Tak jakby ten tysiac zalatwial sprawe.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Bo też słyszałam, że Emolium jest dla dzieci z problemami skórnymi i że po co ich używać na zdrowych dzieciach. Ale z drugiej strony skoro są dobre i dobrze nawilzaja.. ale z tej firmy są i do kąpieli i do smarowania pupy itp ?

Dokl
Wolalam nie probowac a jak miala raz wysypke po proszku od razu 14 godzin zniknelo czy lo sklad cos jest ze zdrowie je skora szybko

Wolalam bambino uzyc i bylo jest ok lub penaten

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry