reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mnie też lapia skurcze :!/ jutro wizyta i już sie boję, oby bylo wszystko dobrze
Jak wkładam to czuje, ostatnio prz dwa dni miałam go bardzo nisko

Jakieś taki znów mamy czas zauważyłam większość z nas ma jakieś dolegliwości , to chyba taki jakiś kolejny etap u nas . Oby nam wszystko szybko przeszło i już było spokojnie do lipca :)

reklama
Pytałam ostatnio o dussnosci, podobno to normalne i kilka z Was też tak ma.
Ale od kilku dni mam skoki temperatury, czuje jak bym miała wybuchnąć z gorącą w niektórych momentach. Bardzo ciężko mi wtedy oddychać, a ból w klatce piersiowej Jest nie do zniesienia. :(
Takie uderzenia goraca tez sa normalne w ciazy. Tylko te bole to nie wiem. Moze powiedz o tym lekarzowi. Kiedy masz wizyte?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Cześć wszystkim. Nie mam czasu na forum. Córka dostała od tego rumienia zapalenia stawów i mam kongo w domu. Ja czekam na wyniki , ale beda dopiero około 7 marca. Mam nadzieję że u Was wsio ok. Miłej niedzieli , odezwę się jak się u nas uspokoi;)
Ojej, ale Ci sie porobilo. Oby szybko corci przeszlo! I trzymam kciuki za Twoje wyniki!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Kurde to może od tych zaparc tak źle się czujesz , chociaż mi dziś głowa peka pół dnia lezalam plackiem i myślałam że padnę miałam takie niskie ciśnienie a kawy niepotrafie tknac, do teraz jak zrobię za gwałtowny ruch to zaboli tak mocno . Ale lepsze niskie cisnienie jak za wysokie także nie narzekam ból przejdzie :). Wiesz co ja miałam ale na samym początku i to w sumie bóle miałam i w klatce ale też tak jakby w plecach na tej wysokości momentami nieumialam oddychać i potem zaczął mi brzuch rosnąć , normalna lekarka robiła ekg itd i było wszystko oki myślę , że po pierwsze miałam nową dawkę tabletek na tarczyce i do tego wszystko się tam przesuwalo , a Ty taka szczuplutka więc może też wszystko Ci się tam przesuwa z tad ten ból , ale powiedz lekarzowi oczywoscie może On będzie miał na to jakiś inny sposób :) . A jak Twoje oplawy ? Nadal takie intensywne ?
Zaparc już nie mam, czasem się zdarzają ale rzadko. Dostaje okropnego bolu brzucha, dokładnie tam gdzie macica, podbrzusze mi twardnieje mam wrażenie jak by mi miało jajniki powyrywać .. po chwili biegunka i wszystko ustaje.
Możliwe, że się wszytko podnosi i tak uciska :/ upławów nie miałam intensywnych, nawet nie muszę wkładki zakładać bo są dni że jest w ogóle nie potrzebna. A to ostatnie zdarzenie o które pytałam to jednorazowa sytuacja :)

Kurde to może od tych zaparc tak źle się czujesz , chociaż mi dziś głowa peka pół dnia lezalam plackiem i myślałam że padnę miałam takie niskie ciśnienie a kawy niepotrafie tknac, do teraz jak zrobię za gwałtowny ruch to zaboli tak mocno . Ale lepsze niskie cisnienie jak za wysokie także nie narzekam ból przejdzie :). Wiesz co ja miałam ale na samym początku i to w sumie bóle miałam i w klatce ale też tak jakby w plecach na tej wysokości momentami nieumialam oddychać i potem zaczął mi brzuch rosnąć , normalna lekarka robiła ekg itd i było wszystko oki myślę , że po pierwsze miałam nową dawkę tabletek na tarczyce i do tego wszystko się tam przesuwalo , a Ty taka szczuplutka więc może też wszystko Ci się tam przesuwa z tad ten ból , ale powiedz lekarzowi oczywoscie może On będzie miał na to jakiś inny sposób :) . A jak Twoje oplawy ? Nadal takie intensywne ?
To u mnie może też coś a ciśnieniem :) głowa mnie nie boli, ale powieki ciężkie i jak ja nigdy nie śpię w dzień to dziś spałam z dwie godziny

f2w39n7303c24ozn.png

Ja mam od siostry laktator manualny i podgrzewacz do butelek (podobno to do tego by mleko miało odpowiednią temperature) :) sterylizator razem z wyparzaczem chyba też kupię choć wiem , że można wyparzac wrzątkiem z czajnika

f2w39n7303c24ozn.png
Ja zadnefo sterylizatora nie uzywalam.Raz dziennie butle zalewalam wrzatkiem i tyle. Natomiast podgrzewacz to zbawienie[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No wlasnie licze ma to, ze to one sa. Tylko lekarz mowil, ze nie powinnam ich tak odczowac. Ale moze taka bardziej wrazliwa jestem[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Czytałam, że niektóre kobiety czują mocno aż je "zgina"w pół... Czytałam o tym bo jeden raz taki ból miałam (gdzieś tydzień temu) ale nie powtórzył się więc nie dzwoniłam do ginekologa

f2w39n7303c24ozn.png

I oczy mnie bolą...

f2w39n7303c24ozn.png

Ja mialam Medela Harmony. Bardzo dobry reczny laktator. I w razie potrzeby w poradniach i wypozyczalniach maja zawsze elektryczne z tej firmy, wiec juz koncowek nie trzeba dokupywac.
W sumie to do rzadkiego odciagania reczny wystarczy, ale jak sie regularnie odciaga ro meczarnia.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
No właśnie, dlatego chyba na wszelki wypadek będę wolała kupić odrazu elektryczny. Niz kupić pierw ręczny a okaże się , że będzie za słaby i ponad 100zl wydać bez sensu . Czy źle mówię ?:p

reklama
Do góry