reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja mam od siostry laktator manualny i podgrzewacz do butelek (podobno to do tego by mleko miało odpowiednią temperature) :) sterylizator razem z wyparzaczem chyba też kupię choć wiem , że można wyparzac wrzątkiem z czajnika

f2w39n7303c24ozn.png
Ja kupiłam ten w Lidlu 2w1 o nie żałuję, nie będę miała tylu sprzętów a cena też nie duża. :p

Pytałam ostatnio o dussnosci, podobno to normalne i kilka z Was też tak ma.
Ale od kilku dni mam skoki temperatury, czuje jak bym miała wybuchnąć z gorącą w niektórych momentach. Bardzo ciężko mi wtedy oddychać, a ból w klatce piersiowej Jest nie do zniesienia. :(
Ja tak miałam mniej więcej koło 18 tc, do tej pory towarzyszy mi to uczucie. Oddychasz przeponowo?

U mnie oddechowo ok, ale czasem mam wrażenie twardego dołu brzucha, aczkolwiek tylko przy pełnym pęcherzu.. Jak wracam z WC to już jest ok, więc skoro nie boli, to doszłam do wniosku, że to chyba normalne, i to pęcherz a nie macica...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Mnie też lapia skurcze :!/ jutro wizyta i już sie boję, oby bylo wszystko dobrze
Jak wkładam to czuje, ostatnio prz dwa dni miałam go bardzo nisko
Kurcze bo ja wlasnie nie pamietam jak to bylo poprzednio, ale chyba nie czulam go az tak nisko. Czyli Ty tez tak masz[emoji53] Zapytaj jutro czy to tak ma byc, ok? Bo ja w czwartek pierwszy raz wkladalam globulke po zalozeniu i zaraz go poczulam, wlasnie tak nisko. A lekarz kazal mi nie wkladac za gleboko zeby go nie zsunac, a tu nie da sie tak zeby go nie ruszyc.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Zaraz muszę pomierzyć, narazie się grzeje bo teraz znowu mi zimno strasznie, do tego dostałam takich zaparc, że myślałam że się wykoncze.. myślałam że mi powyrywa jajniki,macicę. Co za dzień :/

Kurde to może od tych zaparc tak źle się czujesz , chociaż mi dziś głowa peka pół dnia lezalam plackiem i myślałam że padnę miałam takie niskie ciśnienie a kawy niepotrafie tknac, do teraz jak zrobię za gwałtowny ruch to zaboli tak mocno . Ale lepsze niskie cisnienie jak za wysokie także nie narzekam ból przejdzie :). Wiesz co ja miałam ale na samym początku i to w sumie bóle miałam i w klatce ale też tak jakby w plecach na tej wysokości momentami nieumialam oddychać i potem zaczął mi brzuch rosnąć , normalna lekarka robiła ekg itd i było wszystko oki myślę , że po pierwsze miałam nową dawkę tabletek na tarczyce i do tego wszystko się tam przesuwalo , a Ty taka szczuplutka więc może też wszystko Ci się tam przesuwa z tad ten ból , ale powiedz lekarzowi oczywoscie może On będzie miał na to jakiś inny sposób :) . A jak Twoje oplawy ? Nadal takie intensywne ?

reklama
A jaki laktator polecacie ?:p
Bo z tego co zauważyłam, to nawet manualne są drogie ;/
Ja mialam Medela Harmony. Bardzo dobry reczny laktator. I w razie potrzeby w poradniach i wypozyczalniach maja zawsze elektryczne z tej firmy, wiec juz koncowek nie trzeba dokupywac.
W sumie to do rzadkiego odciagania reczny wystarczy, ale jak sie regularnie odciaga ro meczarnia.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry