reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
My nad naszym morzem jesteśmy dosć często bo Ł pochodzi z okolic Trójmiasta :)
To fajnie macie od nas do Gdańska to jest 3 godziny drogi a w inne miejsca to tak nawet 4. Ale trzeba jeszcze doliczyć z dzieciakami ze siku, że głodne, a to pic więc jeszcze godzina dłużej

Dzień dobry w weekend :)

@_agnieszka_ powietrze we Wrocławiu niestety nic lepsze... A nawet pokusze się o stwierdzenie że jedno z gorszych w Pl...

@Moni17.06 powodzenia na wizycie :)

@kinga30 super ze choróbsko odpuszcza :) u mnie katar też i dziś spalam jak niemowlę :) tylko czasem jakiś mały lokator budził mnie kopniaczkami :D

@Onaszczesliwa2018 myślę że teraz będzie nas brzuch pobolewał.. Ja też tak mam co kilka dni, chyba dzidziulki nie mają już tyle miejsca i się pchają.. Czasami jak wstanę "nie tak" jak powinnam chociaż nie wiem jak to jest [emoji14] to też mnie zaboli taki ciągnący ból.. Chyba taki etap ciąży. Damy radę wszystko będzie dobrze :* a o snach nie wspominam bo potrafię mieć tak mroczne że zastabawiam się co mam w głowie.. Dlatego np w ogóle nie oglądam horrorów...

@Margana udanej wizyty :)

@JustMe55 zazdroszczę masażu :) w poprzedniej ciąży dostałam od koleżanek talon na masaż dla kobiet w ciąży.. Ale nie zdążyłam wykorzystać :/ no cóż może jeszcze się pokuszę :)

@SzczęśliwaCiężarna u mnie też jakoś tak rygorystyczne się nie patrzy na "nie jedzenie mięsa" poście. Też jem kiedy mam ochotę ale jakoś specjalnie mięsna nie jestem [emoji14] raz w tygodniu mięso na obiad mi wystarczy [emoji14] ale czasami jakaś dobra szyneczka na zakąskę wpadnie [emoji14] no w końcu chyba w ciąży nam wolno :D za to mojego M mama jest tak religijna że hej.. Kochana kobieta ale na pkt kościoła na fioła... Cały czas nam mówi o ślubie kościelnym, a ja uparcie że w ciąży nie i koniec! I w kółko to samo bo nieślubne dziecko bla bla bla.. Imię musi być święte bo patron.. Normalnie masakra jeśli o tą sferę chodzi...
Wrzuć fote po fryzjerze :D co planujesz??

@Jola92 moje zmagania z katarem na szczęście dobiegają końca... Współczuję..
Stołowanie się w dobrej restauracji - czemu nie :D jak jest co świętować :) też chcielibyśmy jeszcze skorzystać z wakacji przed lipcem ale nie mamy na razie pomysłu, chociaż w Grecji jeszcze nie byłam i strasznie mi się podoba ze zdjęć <3
To ty majsterkowicz jesteś :D

@niemamco współczuję kataru.. :/

p19u3e3kg7it1ojr.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@_agnieszka_ powietrze we Wrocławiu niestety nic lepsze... A nawet pokusze się o stwierdzenie że jedno z gorszych w Pl...

@kinga30 super ze choróbsko odpuszcza :) u mnie katar też i dziś spalam jak niemowlę :) tylko czasem jakiś mały lokator budził mnie kopniaczkami :D

@Onaszczesliwa2018 myślę że teraz będzie nas brzuch pobolewał.. Ja też tak mam co kilka dni, chyba dzidziulki nie mają już tyle miejsca i się pchają.. Czasami jak wstanę "nie tak" jak powinnam chociaż nie wiem jak to jest [emoji14] to też mnie zaboli taki ciągnący ból.. Chyba taki etap ciąży. Damy radę wszystko będzie dobrze :* a o snach nie wspominam bo potrafię mieć tak mroczne że zastabawiam się co mam w głowie.. Dlatego np w ogóle nie oglądam horrorów...

@JustMe55 zazdroszczę masażu :) w poprzedniej ciąży dostałam od koleżanek talon na masaż dla kobiet w ciąży.. Ale nie zdążyłam wykorzystać :/ no cóż może jeszcze się pokuszę :)

@SzczęśliwaCiężarna u mnie też jakoś tak rygorystyczne się nie patrzy na "nie jedzenie mięsa" poście. Też jem kiedy mam ochotę ale jakoś specjalnie mięsna nie jestem [emoji14] raz w tygodniu mięso na obiad mi wystarczy [emoji14] ale czasami jakaś dobra szyneczka na zakąskę wpadnie [emoji14] no w końcu chyba w ciąży nam wolno :D za to mojego M mama jest tak religijna że hej.. Kochana kobieta ale na pkt kościoła na fioła... Cały czas nam mówi o ślubie kościelnym, a ja uparcie że w ciąży nie i koniec! I w kółko to samo bo nieślubne dziecko bla bla bla.. Imię musi być święte bo patron.. Normalnie masakra jeśli o tą sferę chodzi...

Stołowanie się w dobrej restauracji - czemu nie :D jak jest co świętować :) też chcielibyśmy jeszcze skorzystać z wakacji przed lipcem ale nie mamy na razie pomysłu, chociaż w Grecji jeszcze nie byłam i strasznie mi się podoba ze zdjęć <3

p19u3e3kg7it1ojr.png

27.06.17 Anastazja [*]
Dobrze, że u Ciebie też już lepiej, a budzenie kopniaczkami to moze być bo to miłe budzenie☺️ dzisiaj juz zjadłam bułkę z szynką na śniadanie i znów jestem głodna ☺️ a jeszcze chce się pooszczedzac☺️ chcialabym się wybrać do Pepco może męża wyciągnę bo zaraz bedzie w domu ☺️

p19u3e3kg7it1ojr.png

27.06.17 Anastazja [*]
Co do religii... My z Ł jesteśmy po slubie ale tylko cywilnym. Nie jesteśmy wierzący więc kościelnego nie braliśmy. I babcia Ł teraz lamentuje, że jak to tak. Że jesteśmy prawie jak bez slubu i nikt nam dziecka nie ochrzci. Dobrze, że nie wie że nie zamierzamy chrzcić bo by chyba tego nie przeżyła.

@Jola92 no my będziemy chcieli pewnie kościelny ale nie na już nie na szybko byle było tylko to my mamy być gotowi na ten krok a nie jego mama "bo tak trzeba, bo dziecko nie ślubne" ... Poza tym nigdy nie chciałabym iść z brzuszkiem do ołtarza i męczyć się na weselu później po nocy... Udawać że świetnie się bawię skoro w nocy najlepiej to mi się śpi a nie tańczy [emoji14] jesteśmy dorośli i to nasza decyzja tak samo jak imię dziecka, będziemy chcieli to damy święte a jak nie to nie i tyle :) wybieramy między Maksymilianem i Aleksandrem

p19u3e3kg7it1ojr.png

27.06.17 Anastazja [*]

Co do religii ja w piątek raczej miesa nie jem, chyba, że zapomnę, że jest piątek ☺️ teraz nie poszcze bo kobiety w ciąży, dzieci i osoby po 65 roku zycia nie musza;) ślub braliśmy kościelny chcieliśmy bardzo i mimo zawirowan bo mieliśmy date ustalona na luty ja leżałam w ciazy wszystko trzeba było odwołać, ale maz poszedł i wszystko pozolatwial sam z drugim terminem na kwiecień, że juz mogłam wstac taka mi niespodzianke zrobil☺️ brałam ślub w ciąży ale nie żałuję. Mysle, że to każdego indywidualna decyzja i nic nikomu do tego czy bierzesz slub w ciąży czy wcale, czy kościelny czy nie

reklama
Co do religii ja w piątek raczej miesa nie jem, chyba, że zapomnę, że jest piątek [emoji5]️ teraz nie poszcze bo kobiety w ciąży, dzieci i osoby po 65 roku zycia nie musza;) ślub braliśmy kościelny chcieliśmy bardzo i mimo zawirowan bo mieliśmy date ustalona na luty ja leżałam w ciazy wszystko trzeba było odwołać, ale maz poszedł i wszystko pozolatwial sam z drugim terminem na kwiecień, że juz mogłam wstac taka mi niespodzianke zrobil[emoji5]️ brałam ślub w ciąży ale nie żałuję. Mysle, że to każdego indywidualna decyzja i nic nikomu do tego czy bierzesz slub w ciąży czy wcale, czy kościelny czy nie
Nie muszą???? Nawet nie wiedziałam :D mamy specjalne przywileje hehehe

p19u3e3kg7it1ojr.png

27.06.17 Anastazja [*]

Do góry