reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
My nad naszym morzem jesteśmy dosć często bo Ł pochodzi z okolic Trójmiasta :)
To fajnie macie od nas do Gdańska to jest 3 godziny drogi a w inne miejsca to tak nawet 4. Ale trzeba jeszcze doliczyć z dzieciakami ze siku, że głodne, a to pic więc jeszcze godzina dłużej

Dzień dobry w weekend :)

@_agnieszka_ powietrze we Wrocławiu niestety nic lepsze... A nawet pokusze się o stwierdzenie że jedno z gorszych w Pl...

@Moni17.06 powodzenia na wizycie :)

@kinga30 super ze choróbsko odpuszcza :) u mnie katar też i dziś spalam jak niemowlę :) tylko czasem jakiś mały lokator budził mnie kopniaczkami :D

@Onaszczesliwa2018 myślę że teraz będzie nas brzuch pobolewał.. Ja też tak mam co kilka dni, chyba dzidziulki nie mają już tyle miejsca i się pchają.. Czasami jak wstanę "nie tak" jak powinnam chociaż nie wiem jak to jest [emoji14] to też mnie zaboli taki ciągnący ból.. Chyba taki etap ciąży. Damy radę wszystko będzie dobrze :* a o snach nie wspominam bo potrafię mieć tak mroczne że zastabawiam się co mam w głowie.. Dlatego np w ogóle nie oglądam horrorów...

@Margana udanej wizyty :)

@JustMe55 zazdroszczę masażu :) w poprzedniej ciąży dostałam od koleżanek talon na masaż dla kobiet w ciąży.. Ale nie zdążyłam wykorzystać :/ no cóż może jeszcze się pokuszę :)

@SzczęśliwaCiężarna u mnie też jakoś tak rygorystyczne się nie patrzy na "nie jedzenie mięsa" poście. Też jem kiedy mam ochotę ale jakoś specjalnie mięsna nie jestem [emoji14] raz w tygodniu mięso na obiad mi wystarczy [emoji14] ale czasami jakaś dobra szyneczka na zakąskę wpadnie [emoji14] no w końcu chyba w ciąży nam wolno :D za to mojego M mama jest tak religijna że hej.. Kochana kobieta ale na pkt kościoła na fioła... Cały czas nam mówi o ślubie kościelnym, a ja uparcie że w ciąży nie i koniec! I w kółko to samo bo nieślubne dziecko bla bla bla.. Imię musi być święte bo patron.. Normalnie masakra jeśli o tą sferę chodzi...
Wrzuć fote po fryzjerze :D co planujesz??

@Jola92 moje zmagania z katarem na szczęście dobiegają końca... Współczuję..
Stołowanie się w dobrej restauracji - czemu nie :D jak jest co świętować :) też chcielibyśmy jeszcze skorzystać z wakacji przed lipcem ale nie mamy na razie pomysłu, chociaż w Grecji jeszcze nie byłam i strasznie mi się podoba ze zdjęć <3
To ty majsterkowicz jesteś :D

@niemamco współczuję kataru.. :/

p19u3e3kg7it1ojr.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@_agnieszka_ powietrze we Wrocławiu niestety nic lepsze... A nawet pokusze się o stwierdzenie że jedno z gorszych w Pl...

@kinga30 super ze choróbsko odpuszcza :) u mnie katar też i dziś spalam jak niemowlę :) tylko czasem jakiś mały lokator budził mnie kopniaczkami :D

@Onaszczesliwa2018 myślę że teraz będzie nas brzuch pobolewał.. Ja też tak mam co kilka dni, chyba dzidziulki nie mają już tyle miejsca i się pchają.. Czasami jak wstanę "nie tak" jak powinnam chociaż nie wiem jak to jest [emoji14] to też mnie zaboli taki ciągnący ból.. Chyba taki etap ciąży. Damy radę wszystko będzie dobrze :* a o snach nie wspominam bo potrafię mieć tak mroczne że zastabawiam się co mam w głowie.. Dlatego np w ogóle nie oglądam horrorów...

@JustMe55 zazdroszczę masażu :) w poprzedniej ciąży dostałam od koleżanek talon na masaż dla kobiet w ciąży.. Ale nie zdążyłam wykorzystać :/ no cóż może jeszcze się pokuszę :)

@SzczęśliwaCiężarna u mnie też jakoś tak rygorystyczne się nie patrzy na "nie jedzenie mięsa" poście. Też jem kiedy mam ochotę ale jakoś specjalnie mięsna nie jestem [emoji14] raz w tygodniu mięso na obiad mi wystarczy [emoji14] ale czasami jakaś dobra szyneczka na zakąskę wpadnie [emoji14] no w końcu chyba w ciąży nam wolno :D za to mojego M mama jest tak religijna że hej.. Kochana kobieta ale na pkt kościoła na fioła... Cały czas nam mówi o ślubie kościelnym, a ja uparcie że w ciąży nie i koniec! I w kółko to samo bo nieślubne dziecko bla bla bla.. Imię musi być święte bo patron.. Normalnie masakra jeśli o tą sferę chodzi...

Stołowanie się w dobrej restauracji - czemu nie :D jak jest co świętować :) też chcielibyśmy jeszcze skorzystać z wakacji przed lipcem ale nie mamy na razie pomysłu, chociaż w Grecji jeszcze nie byłam i strasznie mi się podoba ze zdjęć <3

p19u3e3kg7it1ojr.png

27.06.17 Anastazja [*]
Dobrze, że u Ciebie też już lepiej, a budzenie kopniaczkami to moze być bo to miłe budzenie☺️ dzisiaj juz zjadłam bułkę z szynką na śniadanie i znów jestem głodna ☺️ a jeszcze chce się pooszczedzac☺️ chcialabym się wybrać do Pepco może męża wyciągnę bo zaraz bedzie w domu ☺️

p19u3e3kg7it1ojr.png

27.06.17 Anastazja [*]
Co do religii... My z Ł jesteśmy po slubie ale tylko cywilnym. Nie jesteśmy wierzący więc kościelnego nie braliśmy. I babcia Ł teraz lamentuje, że jak to tak. Że jesteśmy prawie jak bez slubu i nikt nam dziecka nie ochrzci. Dobrze, że nie wie że nie zamierzamy chrzcić bo by chyba tego nie przeżyła.

@Jola92 no my będziemy chcieli pewnie kościelny ale nie na już nie na szybko byle było tylko to my mamy być gotowi na ten krok a nie jego mama "bo tak trzeba, bo dziecko nie ślubne" ... Poza tym nigdy nie chciałabym iść z brzuszkiem do ołtarza i męczyć się na weselu później po nocy... Udawać że świetnie się bawię skoro w nocy najlepiej to mi się śpi a nie tańczy [emoji14] jesteśmy dorośli i to nasza decyzja tak samo jak imię dziecka, będziemy chcieli to damy święte a jak nie to nie i tyle :) wybieramy między Maksymilianem i Aleksandrem

p19u3e3kg7it1ojr.png

27.06.17 Anastazja [*]

Co do religii ja w piątek raczej miesa nie jem, chyba, że zapomnę, że jest piątek ☺️ teraz nie poszcze bo kobiety w ciąży, dzieci i osoby po 65 roku zycia nie musza;) ślub braliśmy kościelny chcieliśmy bardzo i mimo zawirowan bo mieliśmy date ustalona na luty ja leżałam w ciazy wszystko trzeba było odwołać, ale maz poszedł i wszystko pozolatwial sam z drugim terminem na kwiecień, że juz mogłam wstac taka mi niespodzianke zrobil☺️ brałam ślub w ciąży ale nie żałuję. Mysle, że to każdego indywidualna decyzja i nic nikomu do tego czy bierzesz slub w ciąży czy wcale, czy kościelny czy nie

reklama
Co do religii ja w piątek raczej miesa nie jem, chyba, że zapomnę, że jest piątek [emoji5]️ teraz nie poszcze bo kobiety w ciąży, dzieci i osoby po 65 roku zycia nie musza;) ślub braliśmy kościelny chcieliśmy bardzo i mimo zawirowan bo mieliśmy date ustalona na luty ja leżałam w ciazy wszystko trzeba było odwołać, ale maz poszedł i wszystko pozolatwial sam z drugim terminem na kwiecień, że juz mogłam wstac taka mi niespodzianke zrobil[emoji5]️ brałam ślub w ciąży ale nie żałuję. Mysle, że to każdego indywidualna decyzja i nic nikomu do tego czy bierzesz slub w ciąży czy wcale, czy kościelny czy nie
Nie muszą???? Nawet nie wiedziałam :D mamy specjalne przywileje hehehe

p19u3e3kg7it1ojr.png

27.06.17 Anastazja [*]

Do góry