reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A z innej beczki - depilujecie się? Łydki depiluję normalnie (no dobrze, rzadziej niż zwykle, ale normalnie w sensie depilatorem)
Ale mam problem z pachami...
Przed ciążą depilator, ale że skóra wrażliwsza w ciąży, to nie mam odwagi, bo będzie za bardzo boleć... Na kremy do depilacji jestem uczulona, dzisiaj spróbowałam maszynką elektryczną, i leżę właśnie z rękami w bok, bo tak mnie podrazniła... Boję się, że zwykła jednorazówka będzie jeszcze bardziej "brutalna" :(
A wy co robicie? Depilator, maszynka?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja uzywam depilatora do pach i bikini. Nogi maszynka, bo nie mam cierpliwosci depilatorem[emoji6] Ale faktycznie wrazliwsza jestem i rzadziej to robie bo bardziej boli. W pierwszej ciazy nawet do porodu jechalam depilatorem[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Pod pachami zwykła maszynka (ja mam wielorazową z wilkonsona). Tylko mocno nawilżam skórę i zapewniam dobry poślizg. Na nogach to samo. Za to tam na dole maszynką elektryczną którą uważam za wybawienie. Goli mnie do zera i nie zacina. Bo zwykłą maszynką zawsze sie tam zacinałam potem patrze na wkładce krew i już oczywiscie panika, zanim sobie przypomniałam, że przecież dziś robiłam tam na dole porządek.

Ja tez mam wannę taka super wygodną, ale ze szklanym parawanem a nad nią deszczownica żeby można było wziac normalny prysznic. Mieszkamy tu od lipca, kąpałam się tylko 2 razy :D Zdecydowanie wolę prysznic :)
W nowej łazience jest i wanna i prysznic, wanna 2-osobowa, więc pewnie będzie wykorzystywana raz na jakiś czas, a prysznic na co dzień ;)

Co do robienia porządku na dole - ostatnio wykorzystałam trymer ;) wąski, zostawia parę mm, więc jest całkiem nieźle, a nie boję się, że się podrażnię ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

O matko ales problematyczna byla[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Wiem właśnie. Jak na tamte czasy Mama miała super pole manewru bo dużo rodziny z granicą, więc wysyłali różne rzeczy których w Polsce nie było. Ale mi nic nie pasowało, to potem koleżanki sie w kolejce ustawiały do mamy po super pieluchy z USA, albo kremik z zachodu :D Jako jedyna z 4 dzieci byłam taka problematyczna. Tak samo jako jedyna non stop na coś choruję. Czy to zwykłe przeziębienie czy poważniejsze dolegliwości. Jakaś taka wybrakowana jestem :D

Ja miałam bolesne skurcze, bol jak na okres, tylko mi sie szyjka nie skracała. Za to jak się rozbujaly to nie do zatrzymania i szyjke w 3 dni skrocily
O kurde ,ale te bóle jak na okres też niby przypisuje się rozciąganiu wszystkiemu że rośnie i wogole... A tu też skracają szyjkę no patrz i bądź tu mądra ,w poniedziałek jak wyciągnę mu listę pytań do chyba zemdleje

A te skurcze które miałaś od 24 tyg to bolesbe ?bo już sama teraz nie wiem ,nieraz mnie złapie takie napinanie brzucha ale to chwilkę i nieraz boli mnie brzuch jak na okres ,szkoda że ten fenetrol wycofali bo w pierwszej ciąży dowiedziałam się dopiero o nim przed porodem że chamuje skurcze a teraz gdyby mi miał pomóc to bym brala
Agatka nie bolaly. Zrobil mi sie nagle taki twardy brzuch jak kamien i puszczalo tylko jak lezalam, a nawet nie zawsze. Jak tylko wstalam to kamien.
Mloda tak glowka napierala, ze lekarz podczas badania powiedzial, ze gdyby nie pessar to by dotykal glowki. Tylko fenoterol pomogl w sporej dawce i lezenie plackiem.

Wiesz co ja tez mam takie jakby napinania brzucha, jakby skurcze, ale inne niz wtedy. Bardziej nieprzyjemne i troche bolesne. I takie chwilowe. Lekarz mowi, ze to nic zlego i ze macica sie rozrasta. Bo chyba ze jestwm tak bardzo wrazliwa, ze odczuwam tak te skurcze braxton- hicksa, co niby nie powinnam.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

[emoji14]
To prosty krój torby, w przyszłym tygodniu uszyję też dla siebie ;)
A jutro jak mi się będzie chciało, to dorzucę mamie okładkę na kindla, taką jak O już dostał, i kilka kosmetyczek ;)
Kosmetyczki to chyba najprostsza rzecz do uszycia ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Szkoda, ze nie mieszkasz blizej[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Agatka nie bolaly. Zrobil mi sie nagle taki twardy brzuch jak kamien i puszczalo tylko jak lezalam, a nawet nie zawsze. Jak tylko wstalam to kamien.
Mloda tak glowka napierala, ze lekarz podczas badania powiedzial, ze gdyby nie pessar to by dotykal glowki. Tylko fenoterol pomogl w sporej dawce i lezenie plackiem.

Wiesz co ja tez mam takie jakby napinania brzucha, jakby skurcze, ale inne niz wtedy. Bardziej nieprzyjemne i troche bolesne. I takie chwilowe. Lekarz mowi, ze to nic zlego i ze macica sie rozrasta. Bo chyba ze jestwm tak bardzo wrazliwa, ze odczuwam tak te skurcze braxton- hicksa, co niby nie powinnam.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
W pierwszej ciąży chyba się tak nie bałam ,teraz za dużo wsuchuje się w ciało i wszystko mnie martwi ech..nawet lekarzowi k tym mówiłam że niby druga ciąża łatwiejsza ale nie u mnie ,potwierdził że teraz jestem bardziej świadoma po pierwszej
Po jakim okresie przestalas mieć te skurcze

Do góry