reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A z innej beczki - depilujecie się? Łydki depiluję normalnie (no dobrze, rzadziej niż zwykle, ale normalnie w sensie depilatorem)
Ale mam problem z pachami...
Przed ciążą depilator, ale że skóra wrażliwsza w ciąży, to nie mam odwagi, bo będzie za bardzo boleć... Na kremy do depilacji jestem uczulona, dzisiaj spróbowałam maszynką elektryczną, i leżę właśnie z rękami w bok, bo tak mnie podrazniła... Boję się, że zwykła jednorazówka będzie jeszcze bardziej "brutalna" :(
A wy co robicie? Depilator, maszynka?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja normalnie maszynka, kremy tez mnie uczulają. Całe szczescie w ciąży bardzo słabo mi rosną i pojawiają się włoski tak po półtora tygodnia.

reklama
Dokladnue ,zobaczę teraz jakie pieluchy się sprawdzaza ale napewno na start kupię pampers premium care, chyba że wyszło coś lepszego to też spróbuje ale z tamtych byłam bardzo zadowolona, pamiętam że jakoś męża wysłałam do sklepu i kupił pampers takie pomarańczowe już nazwy nie pamiętam ale były okropne ,
To nawet nie wiedzialam, że tyle jest rodzai tych z pampers :o

Dużo rodzai jest, będę musiała sprawdzać po kolei gdyby jedne uczulily :) szkoda że na takie maleństwo nie ma pieluchomajtek :D
Pieluchomajtki dopiero by było ciężko nałożyć takiemu maleństwu ,to jest dobre dopiero jak maluszek zaczyna raczkować albo już jest na tyle sprytny że nie da sobie zmienić

Z jakieś firmy pieluszki polecacie ?:)
I jaki rozmiar na początek ? 1-ynki ( do 5kg ) czy 2-ki ( od 3 do 5 ) ? Chyba się nie pomyliłam w rozmoiarowce
Ja przy corce stosowalam dady z biedronki i babydream z rossmana. Jakosc jak sla mbie porownywalna z pampersami a cena o polowr mniejsza.
Ale tak na prawde to kazde moga dziecko uczulic, wiec nie ma sensu robic zapasow, tylko wyprobowac co dziecku odpowiada. W kazdym razie nie ma sensu zaczynac od najdrozszych.
Co do rozmiaru to mozna kupic na poczatek jedna paczke 1, a wiecej 2. Jak bedzie potrzeba wiecej jedynej to latwo dokupic.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny wlasnue a propo kąpieli, czy wam lekarze mówili żeby nie moczyć się w ciepłej wodzie ? Mój mi nigdy o tym nie wspominał a teraz koleżanka mi opowiadała że ona miała zakaz kąpieli w wannie i tylko prysznic,
Mi nic nie mowil, ani ja nie pytalam, bo nie lubie kapieli. Za ro prysznic biore bardzo goracy i troche sie tego obawiam.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry