reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja pierwsze usg robiłam w pierwszym dniu 5 tygodnia ciąży i już było widać, że jestem w ciąży, macica była powiększona i malutki pęcherzyk płodowy też już był.. Więc w sumie też nie ma co, aż tak czekać z tym usg, a kolejne usg robiłam tydzień później i już był dużo większy pęcherzyk płodowy. A co do pracy to ja szefowej w dniu pierwszego usg powiedziałam, że jestem w ciąży a już kolejnego dnia byłam na zwolnieniu, nie ma co się bać mówić, pracodawca nigdy nie będzie zadowolony z ciąży pracownika ale trudno dziecko najważniejsze!!

Ale Ja mowie o zarodku , pecherzyk to ha tez mam [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

W końcu mam konkretny termin usg czyli 21 października trochę czasu jeszcze nie wiem jak to wytrzymam ale może i lepiej bo to juz będzie 7 tydzień i 4 dzień wiec mam nadzieje ze będzie widać piękne serduszko i Wam wszystkim tego samego życzę :* :)

Bedzue Na bank ;)!!

Ja w poprzedniej ciąży normalnie farbowalam włosy. A co do karmienia piersią to też miałam takie przeboje z córką, że szkoda gadać, w końcu wylądowałam w szpitalu z zapaleniem piersi i z gorączką 41 stopni, no niestety często karmienie piersią to nie jest żadna przyjemność.

Ja jestem obrcnie w 6 tyg ciazy plus corka 7 mscy I caly czas kp ,dla mnie to najwpanialsze co moge dac corce I najzdrowsze i sprawie ma nam ogromna przyjemnosc

Hej chcialabym sie dolaczyc do lipcowek. Termin wedlug kalkulatora wypada na 2 lipca.....ale roznie to moze byc. Pewnie bedzie czerwiec, wczesniejsze porody rozwiaztwane w 33tyg 37 i 38. Zobaczymy jak bedzie tym razem. Wizyta na 16.11 i wtedy dowiem sie czy wszystko ok.

Ja tez 16-11;)) [emoji13][emoji110]️narazie u mnie 5 Tydz 6 dni i widac bylo pecherzyk

Cześć dziewczyny ☺ Chcialabym nieśmiało do Was dołączyć. Wczoraj @ nie przyszła, a dziś test pozytywny. Mam już 6-letnią córkę, a w sierpniu poroniłam w 5/6tc. Dlatego bardzo się boję zeby sie sytuacja nie powtórzyła. Zrobilam dziś betę i progesteron, czekam na wyniki, a w poniedziałek będę dzwonić do lekarza.
Mam nadzieję, że tym razem dotrwam z Wami do końca, tak jak i Wy wszystkie! Pozdrawiam ciepło

Ale się rozpisałyście dziewczyny
Jak widać u wszystkich na wizytach widać pęcherzyki. Ja byłam na wizycie 4 tc+6 I też był pęcherzyk. U mnie kolejna wizyta 27.11 jeśli nic się po drodze nie wydarzy. Staram się myśleć pozytywnie choć w moim przypadku o to ciężko (5 ciąża a dziecko jedno).
Co do farbowania wlosow: tylko farba bez amoniaku.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry