reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Poważnie? Nie wiedziałam, w takim razie porobię zdjęcia tych fotek z usg.
Niestety to taki papier i drukarki jak paragony, ta sama technologia, więc żeby nam pamiątki nie wyblakły....

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Dziewczyny pomóżcie mi bo już sama nie wiem czy dobrze mierzę cycki [emoji14] Pod mam 78cm a w biuście 97cm, czyli jaki rozmiar myślicie, że powinnam nosić? Chcę po pracy podjechać do lidla i kupić jeden stanik a nie chciałabym latać i wymieniać.
Nie wiem, czy w Lidlu kupisz... Powinnaś 75, (a te lidlowe z tego co widziałam to mocno rizciagliwe są), ale miska większą - nie mam ściągi na podorędziu (a nie pamiętam całej tabeli...), ale do 75E moim zdaniem nie wejdziesz, będzie cisnąć, a większych misek nie ma...
Kolejna rzecz moim zdaniem nie ma jeszcze sensu kupować biustonosza do karmienia, bo szansę trafienia w rozmiar są minimalne.... :(
A do lipca może jeszcze będą ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dla zainteresowanych posiadaczek większego biustu - będzie długie ;)
(dla reszty oczywiście też, ale jak ktoś ma mniejszy biust, to ma alternatywę w wyborze stanika do karmienia, ja mam do wyboru parę firm na krzyż, melissa z nich jest najtańsza ;))

Odebrałam zamówienie z melissy (tzn mąż odebrał i przyniósł, ja grzecznie leżałam..)

Zamówiłam 3 modele, w kilku rozmiarach. Nie przyszło zamówienie w całości (uprzedzili telefonicznie, że skończył się jeden materiał, i miałam wybór, co dalej, chciałam cześć zamówienia, a resztę doślą jak dojdzie materiał - te bardziej "niszowe" rozmiary szyją na bieżąco)

Moje wymiary: pod biustem jakieś 70cm (przed ciążą ok 66..), w biuście ok 102cm.
Brytyjskie 60J pasowało, ale w ostatnim czasie zaczęło być za wąskie w obwodzie - nosiłam z przedłużką. Myślę, że 65H/65HH byłoby ok.
Pasowało mi też 60K z Dalii, ale Dalia ma dość luźne obwody, poza tym to stary stanik, więc trochę już rozciągnięty.

Z melissy zamówiłam sporo rozmiarów, pasują dwa ;)
Model 0329 - najtańszy ;)
Zwykły, beżowy - uwaga jest BARDZO ciasny - pasuje mi z niego 70J.
Stanik z kategorii eko - model 0346 , rozmiar 65K - w obwodzie ciut luźniejszy, ale i tak dopasowany - bawełna, wiskoza, od środka delikatna bawełna - jeśli chodzi o kształt do dekoltu itd, to miałam na sobie lepsze staniki, ale jest mega wygodny, miękki, nic nie gryzie, nie drapie, itd, a zrobiłam się mega wrażliwa, koronki mnie drapią, itd... Nawet ubrałam bez prania, bo wiem, że był świeżo szyty ;) mam go właśnie na sobie i jest super :D będę też miała większy, i do karmienia też będę pewnie brała coś z tej kategorii, zwłaszcza, że lato będzie ;)

A to porównanie obwodów:
Melissa - bezowy - 70J
Melissa - szary - 65K
I dla porównania Dalia, modelu nie pamiętam, rozmiar 60K - niebieski - jak widać oba melissowe są węższe niż daliiowe 60, powinny być o dobre kilka cm luźniejsze ;)

6aa0e3e66c44edb8b70b62e9367b1a02.jpg

I taka rada dla chcących dobierać - tabelka na stronie na prawdę działa ;)
Dla modelu (beżowy) obwód liczymy najbliższy, myślę, że przy 72cm wzięła bym już 75, przy tych eko zanizamy obwód o parę cm, ale tylko parę, bo też jest dość ciasny, a jednak w ciąży obwód szybciej się powiększa niż stanik rozciąga ;)
A potem od obwodu w biuście odejmujemy obwód stanika (nie pod biustem, stanika) i liczymy miskę. Eko wpasowuje się bardzo ładnie, bezowy powiedzmy że wychodzi minimalnie mniejszy, więc można wziąć na wszelki wypadek jeszcze rozmiar większy.. ;)

I jeszcze oba solo ;)
76c67c9c737b7e94bba23d64b03819d6.jpg

d1708fa9e4928b70dc68803f736da3c4.jpg

W poniedziałek O wyśle paczkę ze zwrotem, napiszę później, po jakim czasie wróciło na konto ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Dobieranie stanika z melissy ;)
Ogólnie jeszcze napiszę, i wkleję do zakupowego, ale to później [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziewczyny pomóżcie mi bo już sama nie wiem czy dobrze mierzę cycki :p Pod mam 78cm a w biuście 97cm, czyli jaki rozmiar myślicie, że powinnam nosić? Chcę po pracy podjechać do lidla i kupić jeden stanik a nie chciałabym latać i wymieniać.

ola nie sugeruj sie wymiarami swoimi z wymiarami stanika z lidla one sa bawelniane miekkie najmniejszy rozmiar 85C ja taki wzielam bo na oko pasuje miseczka do moich cyckow
a jak bylam kupic normlanie w sklepie to panie mi zmierzyly i dobraly 75E wiec zupelnie inaczej

ola nie sugeruj sie wymiarami swoimi z wymiarami stanika z lidla one sa bawelniane miekkie najmniejszy rozmiar 85C ja taki wzielam bo na oko pasuje miseczka do moich cyckow
a jak bylam kupic normlanie w sklepie to panie mi zmierzyly i dobraly 75E wiec zupelnie inaczej
No to tak jak mnie wychodzi z moich obliczeń też 75E ewentualnie 80D. Jak zmierzysz ten lidlowy to daj znać czy rozmiar Ci pasuje :)

Miska 75E i 85C jest taka sama ;) (ciut inny kształt, ale pojemność jest mniej więcej równa, podobnie jak 80D)
Tylko kwestia obwodu...
Majac 75 w obwodzie 85 podjedzie z tyłu a z przodu pójdzie w dół wisząc na ramiączkach, zwłaszcza jak piersi będą cięższe z mlekiem

Lidl jest niemiecki, a Niemki zwykle mają trochę inna budowę - szersze żebra, stąd większe obwody im pasują

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Miska 75E i 85C jest taka sama ;) (ciut inny kształt, ale pojemność jest mniej więcej równa, podobnie jak 80D)
Tylko kwestia obwodu...
Majac 75 w obwodzie 85 podjedzie z tyłu a z przodu pójdzie w dół wisząc na ramiączkach, zwłaszcza jak piersi będą cięższe z mlekiem

Lidl jest niemiecki, a Niemki zwykle mają trochę inna budowę - szersze żebra, stąd większe obwody im pasują

0d1yrjjgtd95fou3.png
Aaa podjadę i wezmę jeśli będą, najwyżej oddam :) A jeśli do lipca aż tak urosną, że się nie zmieszczę to będzie co wymieniać w naszym wątku z wymianami :D

Do góry