Niestety to taki papier i drukarki jak paragony, ta sama technologia, więc żeby nam pamiątki nie wyblakły....Poważnie? Nie wiedziałam, w takim razie porobię zdjęcia tych fotek z usg.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Niestety to taki papier i drukarki jak paragony, ta sama technologia, więc żeby nam pamiątki nie wyblakły....Poważnie? Nie wiedziałam, w takim razie porobię zdjęcia tych fotek z usg.
Ale czarno-białe z tej taśmowe drukarki, czy takie jakby "kolorowe"? Te z taśmówki blaknąU mnie mam zdjęcie USG z ponad 3,5 roku i narazie nic się nie dzieje, ale faktycznie muszę sobie poskaniwac żeby nie było po jakimś czasie że nic na w widac
JasnePiękne [emoji7]
Wrzucisz linka? (i do zakupowego....)
A ja powiem O, że takie chcę
Tylko będę musiała kształt narysować, a potem "trochę" zabawy na stolarni i będzie
Nie wiem, czy w Lidlu kupisz... Powinnaś 75, (a te lidlowe z tego co widziałam to mocno rizciagliwe są), ale miska większą - nie mam ściągi na podorędziu (a nie pamiętam całej tabeli...), ale do 75E moim zdaniem nie wejdziesz, będzie cisnąć, a większych misek nie ma...Dziewczyny pomóżcie mi bo już sama nie wiem czy dobrze mierzę cycki [emoji14] Pod mam 78cm a w biuście 97cm, czyli jaki rozmiar myślicie, że powinnam nosić? Chcę po pracy podjechać do lidla i kupić jeden stanik a nie chciałabym latać i wymieniać.
Dobieranie stanika z melissyDla zainteresowanych posiadaczek większego biustu - będzie długie
(dla reszty oczywiście też, ale jak ktoś ma mniejszy biust, to ma alternatywę w wyborze stanika do karmienia, ja mam do wyboru parę firm na krzyż, melissa z nich jest najtańsza )
Odebrałam zamówienie z melissy (tzn mąż odebrał i przyniósł, ja grzecznie leżałam..)
Zamówiłam 3 modele, w kilku rozmiarach. Nie przyszło zamówienie w całości (uprzedzili telefonicznie, że skończył się jeden materiał, i miałam wybór, co dalej, chciałam cześć zamówienia, a resztę doślą jak dojdzie materiał - te bardziej "niszowe" rozmiary szyją na bieżąco)
Moje wymiary: pod biustem jakieś 70cm (przed ciążą ok 66..), w biuście ok 102cm.
Brytyjskie 60J pasowało, ale w ostatnim czasie zaczęło być za wąskie w obwodzie - nosiłam z przedłużką. Myślę, że 65H/65HH byłoby ok.
Pasowało mi też 60K z Dalii, ale Dalia ma dość luźne obwody, poza tym to stary stanik, więc trochę już rozciągnięty.
Z melissy zamówiłam sporo rozmiarów, pasują dwa
Model 0329 - najtańszy
Zwykły, beżowy - uwaga jest BARDZO ciasny - pasuje mi z niego 70J.
Stanik z kategorii eko - model 0346 , rozmiar 65K - w obwodzie ciut luźniejszy, ale i tak dopasowany - bawełna, wiskoza, od środka delikatna bawełna - jeśli chodzi o kształt do dekoltu itd, to miałam na sobie lepsze staniki, ale jest mega wygodny, miękki, nic nie gryzie, nie drapie, itd, a zrobiłam się mega wrażliwa, koronki mnie drapią, itd... Nawet ubrałam bez prania, bo wiem, że był świeżo szyty mam go właśnie na sobie i jest super będę też miała większy, i do karmienia też będę pewnie brała coś z tej kategorii, zwłaszcza, że lato będzie
A to porównanie obwodów:
Melissa - bezowy - 70J
Melissa - szary - 65K
I dla porównania Dalia, modelu nie pamiętam, rozmiar 60K - niebieski - jak widać oba melissowe są węższe niż daliiowe 60, powinny być o dobre kilka cm luźniejsze
I taka rada dla chcących dobierać - tabelka na stronie na prawdę działa
Dla modelu (beżowy) obwód liczymy najbliższy, myślę, że przy 72cm wzięła bym już 75, przy tych eko zanizamy obwód o parę cm, ale tylko parę, bo też jest dość ciasny, a jednak w ciąży obwód szybciej się powiększa niż stanik rozciąga
A potem od obwodu w biuście odejmujemy obwód stanika (nie pod biustem, stanika) i liczymy miskę. Eko wpasowuje się bardzo ładnie, bezowy powiedzmy że wychodzi minimalnie mniejszy, więc można wziąć na wszelki wypadek jeszcze rozmiar większy..
I jeszcze oba solo
W poniedziałek O wyśle paczkę ze zwrotem, napiszę później, po jakim czasie wróciło na konto
Dziewczyny pomóżcie mi bo już sama nie wiem czy dobrze mierzę cycki Pod mam 78cm a w biuście 97cm, czyli jaki rozmiar myślicie, że powinnam nosić? Chcę po pracy podjechać do lidla i kupić jeden stanik a nie chciałabym latać i wymieniać.
No to tak jak mnie wychodzi z moich obliczeń też 75E ewentualnie 80D. Jak zmierzysz ten lidlowy to daj znać czy rozmiar Ci pasujeola nie sugeruj sie wymiarami swoimi z wymiarami stanika z lidla one sa bawelniane miekkie najmniejszy rozmiar 85C ja taki wzielam bo na oko pasuje miseczka do moich cyckow
a jak bylam kupic normlanie w sklepie to panie mi zmierzyly i dobraly 75E wiec zupelnie inaczej
Miska 75E i 85C jest taka sama (ciut inny kształt, ale pojemność jest mniej więcej równa, podobnie jak 80D)ola nie sugeruj sie wymiarami swoimi z wymiarami stanika z lidla one sa bawelniane miekkie najmniejszy rozmiar 85C ja taki wzielam bo na oko pasuje miseczka do moich cyckow
a jak bylam kupic normlanie w sklepie to panie mi zmierzyly i dobraly 75E wiec zupelnie inaczej
Aaa podjadę i wezmę jeśli będą, najwyżej oddam A jeśli do lipca aż tak urosną, że się nie zmieszczę to będzie co wymieniać w naszym wątku z wymianamiMiska 75E i 85C jest taka sama (ciut inny kształt, ale pojemność jest mniej więcej równa, podobnie jak 80D)
Tylko kwestia obwodu...
Majac 75 w obwodzie 85 podjedzie z tyłu a z przodu pójdzie w dół wisząc na ramiączkach, zwłaszcza jak piersi będą cięższe z mlekiem
Lidl jest niemiecki, a Niemki zwykle mają trochę inna budowę - szersze żebra, stąd większe obwody im pasują