reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Oj i tu się nie zgodzę. Osobiscie mam 2ke wpisaną i dwa dni temu mialam kontrolę. Pan mi wyjaśnił ze na 2 wolno mi isc do lekarza, apteki i po artykuły pierwszej potrzeby. Nie można sobie od tak latać po mieście, sklepach itp. Mówił mi jak to czasem życzliwi donoszą ze x czy y zamiast na zwolnieniu to po sklepach lata.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Pytanie, czy na innym zwolnieniu, czy też na ciazowym?
Bo kiedyś słyszałam, że ciążowe mimo wszystko rządzi się swoimi prawami... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Pytanie, czy na innym zwolnieniu, czy też na ciazowym?
Bo kiedyś słyszałam, że ciążowe mimo wszystko rządzi się swoimi prawami... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Normalnie na ciazowym. Zwolnienie to zwolnienie. A ciazowe rozni sie tym ze jest platne 100% i tylko dlatego jest tam kod B o ciąży

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To korzystaj ! Otwieraj gazetkę i niech notuje :D szkoda że moja teściowa nic nie raczy kupić, jedynie zadzwoniła ostatnio co tam słychać. Aż bylam w szoku. Powiedziałam Kamilowi i szok mi opadł . " No wiem kochanie że dzwoniła, bo jej powiedzialem, że jak się nie zainteresuje to się do.niej nie odezwę " .. to podziękowałam za taki przymus. :D
Moja teściowa ani razu ani nie zadzwoniła, ani nie zapytała, co tam u mnie...
Ale chociaż teść męża wypytuje jak się czuję itd [emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Moja tesciowa robi na drutach i wszystkim szyla stroje na chrzciny wiec mam taka cicha nadzieje ze dla nas tez uszyje:D zreszta nie mam z nia jakis problemów ani nic wiec mysle ze spoko:)
Mam trochę podobnie w rodzinie, z jedną różnicą... Wszystkim to ja robiłam na szydełku ubranka na roczek albo szyłam jakieś drobiazgi [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Mnie niestety albo stety temat teściowej nie dotyczy bo mamy M nie żyje. Z ojcem M nie widujemy się często bo mają słaby kontakt, więc nasze dziecko będzie miało tak w sumie jedną babcie i jednego dziadka tak na co dzień.

reklama
Do góry