reklama
Karla88
Fanka BB :)
Witam się z Wami w ten okropny dzień.
Pół nocy się męczyłam z bólem głowy, ból ostry zachodzący za oko aż mnie na wymioty bierze. Rano wstałam i jest to samo.. a boje się bo wiele razy miałam zaburzenia widzenia, wymioty i bardzo mocny ból głowy.
Mama kupiła mi Apap dla dzieci ale wątpię że coś pomoze, zazwyczaj stosowałam te najmocniejsze setki.
Do tego obudziłam się z obawami, że pojade z K na polowkowe a okaze się że z dzieckiem coś nie tak. Czy w tak późnym tygodniu może się okazać , że serduszko nie bije ? Głupie myśli.. czemu jeszcze nie mam ruchów
Klaudia nie możesz się tak zadręczać napewno wszystko jest Ok masz wszystkie typowe objawy ciazy
Bol głowy jest w ciazy w miarę normalny
Kup sobie zwykły Apap weź tabletkę i połóż się
Ja mam migreny stwierdzone przez lekarzy które ciągną się za mna od lat choć przed ciąża brałam bardoz mocne leki w coazy ten Apap mi pomógł tak samo jak mo mo bolał mnie brzuch
Uspokój się połóż i nie mysl negatywnie
A co do ruchów to indywidualnie wszystko ja w 1 ciazy czułam koło 20 tyg i to delikatnie co kilka dni
@klaudiaa975 współczuję bólu głowy... Mi na razie jakoś odpuścił...Ale za to częściej boli mnie brzuch więc pewnie maluch się rozpycha.
Jeśli chodzi o obawy hmmm każda z nas je ma idąc na wizytę, przynajmniej tak mi się wydaje. Ja nawet czując ruchu nie mam pewności że wszystko będzie w porządku ale musimy myśleć pozytywnie bo nasze maluszki wszystko odczuwają na pewno jest wszystko dobrze bo czemu miałoby nie być głowa do góry
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Jeśli chodzi o obawy hmmm każda z nas je ma idąc na wizytę, przynajmniej tak mi się wydaje. Ja nawet czując ruchu nie mam pewności że wszystko będzie w porządku ale musimy myśleć pozytywnie bo nasze maluszki wszystko odczuwają na pewno jest wszystko dobrze bo czemu miałoby nie być głowa do góry
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
G
gosc12
Gość
Też jestem w 17 tygodniu i nie mam ruchów, to normalne, możesz zacząć je czuć w 18, 19 albo i 20 tyg. Nie powinnaś się martwić na zapas. A co do tak silnego bólu głowy to udałabym się z tym do lekarza.
Jeździłam po szpitalach, robiłam badania.
Bo to już się ciągnie za mną od podstawówki. Zderzyłam się z innym dzieckiem W głowę , później upadłam na płytki w kuchni i tak trwa to do dziś. Znaczy ostatnio miało miejsce w styczniu w tamtym roku. Płakałam z przerazenia, bo cały obraz mi latal. :/ Mam nadzieję, że nic się nie zaczyna a ból głowy spowodowany przewianiem albo moja migrena dodatkowo.
oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
Tam mam zamiar zrobic. Narazie nie kest to taki bol jak przy kolce nerkowej ze chodzic nie moglam(wtedy to myslalam ze wyrostek mi pekl normalnie wylam z bolu) jezeli bedzie sie to ppwtarzac to ip a jak nie to 1 marca na usg poprosze zeby przy okazji obejrzal mi nerke jak to wyglada. Niestety moge miec zlogi na nerce lub znow piasek.Oj biedaku
Oby się nie powtórzyło... Ale może zrób "przy okazji" usg tej nerki...?
A jeszcze przytulnie do tego...
Ja uwazam ze to przydatna rzecz ! Otulasz malucha raz dwa. Ja olanuje kupic aby dzieciaki biorac na rece malucha byly pewniejsze. A w lozeczku czy koltsce uzywalam rozka jako kolderki.Hej dziewczyny, wiem, że pytanie trochę dziwne, ale ja się nie znam i nie mam doświadczenia. Po co w ogóle jest rożek? I czy naprawdę jest on potrzebny?
Witam się z Wami w ten okropny dzień.
Pół nocy się męczyłam z bólem głowy, ból ostry zachodzący za oko aż mnie na wymioty bierze. Rano wstałam i jest to samo.. a boje się bo wiele razy miałam zaburzenia widzenia, wymioty i bardzo mocny ból głowy.
Mama kupiła mi Apap dla dzieci ale wątpię że coś pomoze, zazwyczaj stosowałam te najmocniejsze setki.
Do tego obudziłam się z obawami, że pojade z K na polowkowe a okaze się że z dzieckiem coś nie tak. Czy w tak późnym tygodniu może się okazać , że serduszko nie bije ? Głupie myśli.. czemu jeszcze nie mam ruchów
Wspolczuje bolu glowy mi apap ost pomog. A przed ciaza bralam ketonale 100. Mysle ze za bardzo dobijasz sobie do glowy. Z maluchem napewno jest wszystko ok. Niedlugo poczujesz kopniaki to juz wtedy bedziesz bardziej spokojna....z tym ze nie sa to regulane ruchy i mozesz zlszalec ze jednego dnia czujesz drugiego nie. Glowa do gory ,kochana dopiero trzymajac w ramionach dzidzie tak naprawde bedziemy spokojne.
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
G
gosc12
Gość
Jak jesteśmy w temacie materacy, ostatnio Pani w sklepie zachęcała mnie do zakupu materaca który odgniata się pod ciężarem dziecka czy coś tam. No ale nie jestem przekonana. Bo przecież na początku chodzi o to zeby właśnie był sztywny a nie tak miękki że dziecko by leżało jak w gąbce
Klaudia - nie stresuj się, weź apap i się połóż, najlepiej z czarną opaską na oczach (odcina bodźce, ból szybciej przechodzi)Jeździłam po szpitalach, robiłam badania.
Bo to już się ciągnie za mną od podstawówki. Zderzyłam się z innym dzieckiem W głowę , później upadłam na płytki w kuchni i tak trwa to do dziś. Znaczy ostatnio miało miejsce w styczniu w tamtym roku. Płakałam z przerazenia, bo cały obraz mi latal. :/ Mam nadzieję, że nic się nie zaczyna a ból głowy spowodowany przewianiem albo moja migrena dodatkowo.
Też włączyłam z migrenami 20 lat - zaczęły się w szkole, potem brałam jakieś krople przeciwbólowe przepisane przez neurologa, a na końcu okazało się, że to objaw nietolerancji glutaminianu sodu...
Odkąd wyeliminowałam go w 100% z diety, to nie wzięłam jednej tabletki przeciwbólowej z powodu głowy (tylko po wyrwaniu zęba )
Ale wystarczy np trochę maggi w zupie i głowa się odzywa (po takiej ilości boli trochę i samo przechodzi, jakby było więcej to już nie takie proste...)
W ciąży bolała mnie głowa ale to był inny ból, posmarowalam czoło amolem, położyłam się i przeszło dość szybko...
Nowaja16
@klaudiaa975 współczuję bólu głowy oby przeszło po apapie i nie martw się wszystko jest dobrze a na ruchy masz jeszcze czas :*
Renfrii
@oliwka_11 @JustMe55 To w takim razie także kupię, jeden starczy czy więcej?
reklama
Podziel się: