reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

nadajecie dzieciakom drugie imiona ?
Tak - oboje mamy, i jakoś tak naturalne nam się to wydaje

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Na pewno :) Widział, że mam czeka to się przywitał :) Mój chyba śpi :p Zaraz się biorę za przeglądanie allegro w poszukiwaniu łóżeczka :p Co prawda mamy jedno upatrzone ale nie zaszkodzi jeszcze pooglądać inne :) Tylko zastanawiam się czy np materac piankowy będzie ok,

Ja już upatrzylam po sklepach pianka kokos. Ceny od 60do 150 i weźmiemy ten najdrozszy.

A możesz pokazać jakie łóżeczko wybrałaś? Bo też chcemy białe tylko wahamy się między opcją z szufladą a bez.
My wzięliśmy z szufladą. Dobra opcja, bo szufladą kosztowała 60zl a się przyda. Zwłaszcza jak.ktos ma małe mieszkanie. Schować pampersy, pościel.
Wczoraj zauważyłam, że już przy lekkim ściśnięciu piersi wypływa sporo siary, macie też tak?
Mi ostatnio kropelka tylko inod tamtej pory nic nie zauwazylam :p

O super dla mnie swietne rozwiazanie. Nie musialabym sie specjalnie tluc po Wwie. Czego nienawidze...... Dwa razy udalo mi sie dzieci zarejestrowac jak wychodzilam ze szpitala a raz musialam specjalnie jechac.

Ola sliczna posciel widze szalejesz z zakupami. W lidlu ma byc posciel dwustronna za 29.99 ciekawe jakie wzory beda.

Witam sie z rana ,zaraz szarancze odwioze do szkoly zjem sniadanko i biore sie za barszcz ukrainski.
Wczoraj nera wieczorem dala mi do wiwatu..... I kibelek przytulalam....normalnie nie wiem po czym moglo mnie tak zmulic. Tak sie meczylam ze brzuch napiety mialam i wstac z podlogi nie moglam. Szlam na lozko zgieta w pol. Pol nocy usnac nie moglam....z bolu narazie spokoj i oby tak zostalo.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj biedaku :(

Oby się nie powtórzyło... Ale może zrób "przy okazji" usg tej nerki...?
A jeszcze przytulnie do tego... :(

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziewczyny , co myślicie o fitness w ciąży ? takie specjalnie organizowane zajęcia dla babek w ciąży :)? może być fajne :)?

Właśnie! Też pójdę się zapisać od tego miesiąca..! bo zmieniam siłownię na taką bliżej domu i ciągle zwlekam z pójściem. Myślę że to jest bardzo fajna opcja i tak jak pisała @SzczęśliwaCiężarna chyba, faktycznie możesz poznać mamy z okolicy.

Jestem, jestem i czytam Was :) już pisałam Klaudii, że opiekowalam się dzieckiem siostry a później facetem swoim :) u mnie dużo osób miało gorączkę, ale ja na szczęście tylko kaszel dwa dni [emoji16] postaram się znów wchodzić kilka razy dziennie ... Muszę wejść znów w rytm forumowy

f2w39n7303c24ozn.png

No to dobrze! Nie wiem w ogóle co to za znikanie bez uprzedzenia..! ;) :D Zobaczycie jak będzie od czerwca- jak któraś wyjedzie na weekend i się nie będzie odzywać to będziemy w stresie że rodzi ;)

To rodzeństwo z jednego miotu ;)
Wtedy jeszcze nie byłam wolontariuszką (zostałam nią miesiąc później...), pojechałam do fundacji po jednego, no ale nie mogłam ich przecież rozdzielić.... [emoji7]
Oczywiście się biją, gonią, futro fruwa itd, ale i tak bym ich nie rozdzieliła ;)
0d1yrjjgtd95fou3.png

Wow!! Kochane! I faktycznie identyczne..!

My kupowaliśmy materac ze 3-4 mce temu, z firmy Link do: O Firmie - Senactive - Materace do spania i kochania., świetny jest, polecam.

A co do wyjazdu, to wiadomo że każdy wyjazd sprzyja odpoczynkowi i relaksowi...! ;)

Już jak nowonarodzony śmiga z odkurzaczem i mopem i coś sobie podspiewuje[emoji16][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

No nie wiem, to ja myślę że jednak jest bardzo chory i to na skutek wysokiej gorączki...!:-D:-D

No u nas też wybuchowo. Staramy się nie klocic bo później placz tęsknota i żal że się głupich 5dni nie wykorzystało dobrze

Niestety, pewnie jak nie ma partnera w domu to narastają różne problemy większe i mniejsze, potem jest wybuch a później się żałuje... ale czasami też nie da się inaczej.

Trochę mnie nie było bo byłam cały dzień u rodziców i wróciłam taka zmęczona ze masakra leżę juz przed tv ale musze wytrzymać bo dziś diagnoza a to mój ulubiony serial oglądacie? :) objezdzilam dziś z 7 aptek w poszukiwaniu clexanu i nigdzie nie znalazłam az pani w aptece mi zamówiła i na jutro już będę mieć na szczęście jeszcze mam 2 zastrzyki ja nie wiem czemu tak ciężko dostać te zastrzyki :/

Ja wszystko ogarnęłam przed "Diagnozą", dziecko samo poszło spać (miał przeczytać lekturę, tak się zmęczył po 4 stronach że sam się zawinął :D ), ja wykąpana, TV włączony w sypialni i co...? obudziłam się godzinę później :baffled::baffled: Musiałam zasnąć po jakichś 15-20 min.

A ja od trzech miesięcy nie mogę dotrzeć na fitness, bo albo praca, albo wyjazd, albo chora, albo dziecko chore... A mam super zajęcia dla ciężarnych i dla mam, jak ktoś z Warszawy, mogę polecić... Póki co ćwiczę z yotubem, żeby zupełnie nie zdzadziec, albo wyskakuje na basen... A przynajmniej tak robiłam przed zapaleniem zatok.

Jakie jakie?? Pisz :)

Jakby co, to ZUS w weekend nie pracuje, więc na weekend można bez tłumaczenia się, byle nie zamieszczać fotek na fejsie :)

Hahahah właśnie, trzeba na to uważać :D

Ja wybrałam takie, moja koleżanka ma w innym kolorze i jest bardzo zadowolona a oni wysyłają za granice bez dodatkowych kosztów. Stwierdziłam ze szuflada jednak może sie przydać bo my małe mieszkanie mamy.
Link do: Åóżeczko dzieciÄce moKee mini | kolor BiaÅy (Snow White)

Super że można różne kolory wybrać... szare śliczne no ale do obecnej sypialni ni cholery nam nie pasuje...

olaaa7, nam by to akurat pasowało, bo będę rodzić 65 km od domu, więc mężu by nie musiał kolejny raz jechać tylko do urzędu

Dziewczyny, a wiecie że można wcześniej zarejestrować z facetem (nie- mężem) nienarodzone dziecko i odpada cała papierkowa i urzędowa robota "po"? Link do: Uznanie ojcostwa przed porodem – wskazówki

Ja będę chciała tak ogarnąć.

Ja nie mam ani kropli, ale się nie martwię bo w 1 ciąży pojawiła się dopiero po porodzie, a do samego końca była susza :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

U mnie też. Super ten Twój Rybnik prezentuje się w TV! Rynek śliczny.

Hej dziewczyny, wiem, że pytanie trochę dziwne, ale ja się nie znam i nie mam doświadczenia. Po co w ogóle jest rożek? I czy naprawdę jest on potrzebny?

Hej dziewczyny, wiem, że pytanie trochę dziwne, ale ja się nie znam i nie mam doświadczenia. Po co w ogóle jest rożek? I czy naprawdę jest on potrzebny?

Powiem Ci ze przy pierwszym dziecku super zaletą rożka jest to, że po prostu wygodniej wziąć Ci w nim dziecko.. poza tym maluszek jest ściśle otulony i jemu też jest wtedy przyjemniej- dzieci mają często odruch moro a takie ścisłe owinięcie je uspokaja.

A tutaj szerzej :) Link do: Otulacz dla niemowlaka: dlaczego warto kupić?

Witam się z Wami w ten okropny dzień.

Pół nocy się męczyłam z bólem głowy, ból ostry zachodzący za oko aż mnie na wymioty bierze. Rano wstałam i jest to samo.. a boje się bo wiele razy miałam zaburzenia widzenia, wymioty i bardzo mocny ból głowy.
Mama kupiła mi Apap dla dzieci ale wątpię że coś pomoze, zazwyczaj stosowałam te najmocniejsze setki.

Do tego obudziłam się z obawami, że pojade z K na polowkowe a okaze się że z dzieckiem coś nie tak. Czy w tak późnym tygodniu może się okazać , że serduszko nie bije ? :( Głupie myśli.. czemu jeszcze nie mam ruchów :(

Witam się z Wami w ten okropny dzień.

Pół nocy się męczyłam z bólem głowy, ból ostry zachodzący za oko aż mnie na wymioty bierze. Rano wstałam i jest to samo.. a boje się bo wiele razy miałam zaburzenia widzenia, wymioty i bardzo mocny ból głowy.
Mama kupiła mi Apap dla dzieci ale wątpię że coś pomoze, zazwyczaj stosowałam te najmocniejsze setki.

Do tego obudziłam się z obawami, że pojade z K na polowkowe a okaze się że z dzieckiem coś nie tak. Czy w tak późnym tygodniu może się okazać , że serduszko nie bije ? :( Głupie myśli.. czemu jeszcze nie mam ruchów :(
Też jestem w 17 tygodniu i nie mam ruchów, to normalne, możesz zacząć je czuć w 18, 19 albo i 20 tyg. Nie powinnaś się martwić na zapas. A co do tak silnego bólu głowy to udałabym się z tym do lekarza.

reklama
@klaudiaa975 nie stresuj się... ja jestem w drugiej ciąży a czuję ruch mega delikatnie i na pewno jeszcze nie codziennie, a 18 tc już skończony. Też miałam lekki stres przed wizytą czy aby wszystko ok, ale dzidziusie spokojnie sobie siedzą i wszystko gra :tak:

Do góry