reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Czytałam na mamaginekolog, że lekarz nie powinien mówić/oceniać przed 20tc :) bo dopiero od 20tc się używa tego określenia :) liczę na to, że 1 marca już będę miała wyżej :) a 6 mam prenatalne u lekarza z certyfikatem i zobaczę co on powie :) podobno (wg. Mamyginekolog) aż 99% lozysk, które w 20tc są przodujace w późniejszych tygodniach przestają być :) i na to liczę [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
A twój lekarz prowadzacy też robi badania prenatalne ? Połówkowe ?

reklama
Alergia wziewna ? Powiesz coś więcej ? Jak sobie z nią radzisz i od czego mogłam się jej nabawić ?
Ja też mam, u mnie wszelaka chemia - płyny do płukania tkanin (zapach... nawet jak mama wypierze u siebie, to...), świeczki zapachowe itd.
Ja zaczynam głównie kaszleć, niektórzy reagują bardziej kichaniem, katarem, lzawieniem oczu itd.
Nie zaczeliscie czegoś używać nowego? Płyn do podłóg, płyn do płukania, proszek, perfumy, itd?

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja od kilku dni nie mam żadnych powiadomień :(

Oj nie u mnie...po porodzie spadało mi do 7 kg a kolejne dopiero gdy ograniczałam karmienia przed staraniami o kolejną ciążę

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Myślałam, że to tylko ja tak mam... Też nie mam powiadomień ... I to już dłuższy czas

f2w39n7303c24ozn.png

:) Fajne kociaki :)
Jeszcze czekam na wiadomość od siostry, bo przygarnęła małego ostatnio ale wątpię żeby zamawiała coś na mnie :p
Może zamawiała - często firmy robią promocje, była np "paczuszka dla maluszka", ale 1 sztuka na osobę, więc można było zamówić np dla rodziców, siostry itd, i mieć dwie ;)
Ale - jeśli siostra przygarnela kociaka, to na pewno jest mniej "zaopatrzona" niż burasiątka ze zdjęcia (niedługo będzie 10 lat u mnie ;)), i zabawki czy lakocie się jej przydają.... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Alergia wziewna ? Powiesz coś więcej ? Jak sobie z nią radzisz i od czego mogłam się jej nabawić ?
Wiesz co ciezko powiedziec. Coraz wiecej osob sie teraz uczula. Takie srodowisko mamy. Ja mam od dziecka akurat na pylki traw i zyto. Ostatnio doszly mi tez roztocza. Na trawy i zyto skonczylam odczulanie, a na roztocza planuje rozpoczac po porodzie.
Wczesniej nie daealam rady bez tableyek antyhistaminowych i syerydow do nosa, ale tetaz juz jakos sobie radze bez, choc swietnie nie jest.
Musisz to po prostu tetaz przeyrwac, a po porodzie zaraz sie zglosic do alergologa. To wazne, bo jak nie bedziesz leczyc alergii to bedzie tylko gorzej.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny , co myślicie o fitness w ciąży ? takie specjalnie organizowane zajęcia dla babek w ciąży :)? może być fajne :)?
Na pewno fajne. U mnie takie rzeczy odpadaja, ale jak Ty nie masz przeciwwskazan to czemu nie. Odpowiedni ruch w zdrowej ciazy wskazany[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

@SzczęśliwaCiężarna a ty gdzie ostatnio przepadłaś...? Jakoś Cię mniej.

Dziewczyny, czy któraś słyszała/ miała wózek Joolz?
Jestem, jestem i czytam Was :) już pisałam Klaudii, że opiekowalam się dzieckiem siostry a później facetem swoim :) u mnie dużo osób miało gorączkę, ale ja na szczęście tylko kaszel dwa dni [emoji16] postaram się znów wchodzić kilka razy dziennie ... Muszę wejść znów w rytm forumowy

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Do góry