reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

To chyba i ja zacznę.. jak dobrze, że jesteście bo ja bym bez was zwariowała :huh:
I magnez i potas dzialaja przeciwskurczowo. Wit b6 wspomaga wchlanianie magnezu. A konkretnie magne B6 jest lekiem nie suplementem, jak wiekszosc preparatow, wiec tez lepiej sie wchlania[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
No to może sie mieszcze, już nawet do ziemniaków dolewqmd wodę jak jjuż stoją na kuchni

Haha wlasnie zauważyłam że mój słownik cos dodal i poprawiłam, ale chyba za pozno hehe
No musisz starac sie wyszukiwac rozne rozwiazania zeby jednak za wiele nie dzwigac, bo to na prawde najbardziej obciaza szyjke.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A no to no- spa powinna pomoc. A powiedz mi to jest bol czy tylko twardnienie? Pojawia sie tylko jak chodzisz czy jak lezysz tez?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
jak twardnieje mi brzuch do raczej nie boli, czasem jak leże to jak się za szybko przekręcę. Ale od dwóch dni ciągnie mnie tak jakby w miejscu lewego jajnika, nawet jak leże to mi ciężko nogę podnieść..

Byłam na usg połówkowym, nie u swojego lekarza i to on stwierdził że mam brać nospe żeby to tam się dalej nie potoczyło. Jak byłam 14 u swojego to powiedział że szyjka twarda i zamknięta i tyle, a tu po usg tak mi powiedział. Mam nadzieje, że nic się dziać nie będzie.. wizyta dopiero za 3 tyg :(

Postaraj się niezamartwiac chociaż wiem jakie to trudne :* powiedz lekarzowi na następnej wizycie żeby zwracał uwagę a tutaj którąś z dziewczyn miała tak że zależało od dnia i badania ta długość szyjki więc Ona pewnie w zależności jak dzidziuś leży itd to się skraca a potem wydłuża chyba Marta tak miała jak dobrze pamiętam

Postaraj się niezamartwiac chociaż wiem jakie to trudne :* powiedz lekarzowi na następnej wizycie żeby zwracał uwagę a tutaj którąś z dziewczyn miała tak że zależało od dnia i badania ta długość szyjki więc Ona pewnie w zależności jak dzidziuś leży itd to się skraca a potem wydłuża chyba Marta tak miała jak dobrze pamiętam

postaram się ;* mam magnez, nospę jutro zakupię potas tak jak dziewczyny mówiły bo niepokoją mnie te twardnienia brzuszka..

Ja tez jestem alergikiem i inhalacje wlasnie najlepsze. Na co masz alergie?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No właśnie w tym problem ze nie wiem :D
Zaczęła się w październiku. Myślałam, że to przez ten chiński sklep w którym pracowałam. Bo tam się zaczęło. I do tej pory trwa. Ale nie zdążyłam zrobić badań u alergologa bo podobno w ciąży nie wolno. Tak to bym unikała tego co mnie uczula a tak to :/

postaram się ;* mam magnez, nospę jutro zakupię potas tak jak dziewczyny mówiły bo niepokoją mnie te twardnienia brzuszka..

A jak z wc? Bo od tego też często tak się zdarza :) jak się będziesz mocno martwić to postaraj się umówić wizytę troszkę wcześniej i niech skontroluje :) Mam nadzieję , że po nospie minie :) odpoczywaj dużo :)

No właśnie w tym problem ze nie wiem :D
Zaczęła się w październiku. Myślałam, że to przez ten chiński sklep w którym pracowałam. Bo tam się zaczęło. I do tej pory trwa. Ale nie zdążyłam zrobić badań u alergologa bo podobno w ciąży nie wolno. Tak to bym unikała tego co mnie uczula a tak to :/
A...czyli to taka swierza sprawa. To w sumie nawet nie wiesz czy to na pewno alergia.
Wiesz co testow skornych nie wolno robic w ciazy, ale z krwi mozna. Tylko to duzo kosztuje, a nie wiem czy ciaza nie zaburzy wyniku.
W kazdym razie mi inhalacje pomagaja najlepiej. Kto Ci powiedzial, ze przy alergii nie dzialaja?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A jak z wc? Bo od tego też często tak się zdarza :) jak się będziesz mocno martwić to postaraj się umówić wizytę troszkę wcześniej i niech skontroluje :) Mam nadzieję , że po nospie minie :) odpoczywaj dużo :)

Normalnie bez zarzutów :happy2: Staram się jak na razie w tym tygodniu odpuszczę sobie wszelkie zakupy i łażenie.. wolę odpocząć :)

reklama
No ja właśnie nie zauważyłam, żeby ten magne b6 mi pomagał, brzuch mnie ciągnie i twardnieje na wieczór.. jeszcze od wczoraj ciągnie mnie w pachwinie? jak wyszłam z samochodu to zgięta w pół do domu szłam..

Kup aspargin. Kosztuje z 9 zł. Za 50tabletek. Może on Ci pomoże tak jak mi.
Ojej, to kiepsko. Mojej mamie akurat urosly dopiero po ciazach, wiec widze, ze mam to po niej[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ale przynajmniej rozstępów nie miała po tylu ciazach. :D
jak twardnieje mi brzuch do raczej nie boli, czasem jak leże to jak się za szybko przekręcę. Ale od dwóch dni ciągnie mnie tak jakby w miejscu lewego jajnika, nawet jak leże to mi ciężko nogę podnieść..
Też miałam takie bóle. A tydzień temu zwijalam się z boku na podłodze. Nie mogłam ruszyć, a później okropny ból jajnika i leżenie przez dwa dni. Po tym lekarz przepisał mi aspargin.
A...czyli to taka swierza sprawa. To w sumie nawet nie wiesz czy to na pewno alergia.
Wiesz co testow skornych nie wolno robic w ciazy, ale z krwi mozna. Tylko to duzo kosztuje, a nie wiem czy ciaza nie zaburzy wyniku.
W kazdym razie mi inhalacje pomagaja najlepiej. Kto Ci powiedzial, ze przy alergii nie dzialaja?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Byłam u laryngologa. Spojrzała w nos i odrazu stwierdziła że to alergia. Ale ja też jestem pewna. Bo dochodzi ciągle kichanie. Swędzenie oczu, uszu, podniebienia :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry