reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

To chyba i ja zacznę.. jak dobrze, że jesteście bo ja bym bez was zwariowała :huh:
I magnez i potas dzialaja przeciwskurczowo. Wit b6 wspomaga wchlanianie magnezu. A konkretnie magne B6 jest lekiem nie suplementem, jak wiekszosc preparatow, wiec tez lepiej sie wchlania[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
No to może sie mieszcze, już nawet do ziemniaków dolewqmd wodę jak jjuż stoją na kuchni

Haha wlasnie zauważyłam że mój słownik cos dodal i poprawiłam, ale chyba za pozno hehe
No musisz starac sie wyszukiwac rozne rozwiazania zeby jednak za wiele nie dzwigac, bo to na prawde najbardziej obciaza szyjke.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A no to no- spa powinna pomoc. A powiedz mi to jest bol czy tylko twardnienie? Pojawia sie tylko jak chodzisz czy jak lezysz tez?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
jak twardnieje mi brzuch do raczej nie boli, czasem jak leże to jak się za szybko przekręcę. Ale od dwóch dni ciągnie mnie tak jakby w miejscu lewego jajnika, nawet jak leże to mi ciężko nogę podnieść..

Byłam na usg połówkowym, nie u swojego lekarza i to on stwierdził że mam brać nospe żeby to tam się dalej nie potoczyło. Jak byłam 14 u swojego to powiedział że szyjka twarda i zamknięta i tyle, a tu po usg tak mi powiedział. Mam nadzieje, że nic się dziać nie będzie.. wizyta dopiero za 3 tyg :(

Postaraj się niezamartwiac chociaż wiem jakie to trudne :* powiedz lekarzowi na następnej wizycie żeby zwracał uwagę a tutaj którąś z dziewczyn miała tak że zależało od dnia i badania ta długość szyjki więc Ona pewnie w zależności jak dzidziuś leży itd to się skraca a potem wydłuża chyba Marta tak miała jak dobrze pamiętam

Postaraj się niezamartwiac chociaż wiem jakie to trudne :* powiedz lekarzowi na następnej wizycie żeby zwracał uwagę a tutaj którąś z dziewczyn miała tak że zależało od dnia i badania ta długość szyjki więc Ona pewnie w zależności jak dzidziuś leży itd to się skraca a potem wydłuża chyba Marta tak miała jak dobrze pamiętam

postaram się ;* mam magnez, nospę jutro zakupię potas tak jak dziewczyny mówiły bo niepokoją mnie te twardnienia brzuszka..

Ja tez jestem alergikiem i inhalacje wlasnie najlepsze. Na co masz alergie?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No właśnie w tym problem ze nie wiem :D
Zaczęła się w październiku. Myślałam, że to przez ten chiński sklep w którym pracowałam. Bo tam się zaczęło. I do tej pory trwa. Ale nie zdążyłam zrobić badań u alergologa bo podobno w ciąży nie wolno. Tak to bym unikała tego co mnie uczula a tak to :/

postaram się ;* mam magnez, nospę jutro zakupię potas tak jak dziewczyny mówiły bo niepokoją mnie te twardnienia brzuszka..

A jak z wc? Bo od tego też często tak się zdarza :) jak się będziesz mocno martwić to postaraj się umówić wizytę troszkę wcześniej i niech skontroluje :) Mam nadzieję , że po nospie minie :) odpoczywaj dużo :)

No właśnie w tym problem ze nie wiem :D
Zaczęła się w październiku. Myślałam, że to przez ten chiński sklep w którym pracowałam. Bo tam się zaczęło. I do tej pory trwa. Ale nie zdążyłam zrobić badań u alergologa bo podobno w ciąży nie wolno. Tak to bym unikała tego co mnie uczula a tak to :/
A...czyli to taka swierza sprawa. To w sumie nawet nie wiesz czy to na pewno alergia.
Wiesz co testow skornych nie wolno robic w ciazy, ale z krwi mozna. Tylko to duzo kosztuje, a nie wiem czy ciaza nie zaburzy wyniku.
W kazdym razie mi inhalacje pomagaja najlepiej. Kto Ci powiedzial, ze przy alergii nie dzialaja?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A jak z wc? Bo od tego też często tak się zdarza :) jak się będziesz mocno martwić to postaraj się umówić wizytę troszkę wcześniej i niech skontroluje :) Mam nadzieję , że po nospie minie :) odpoczywaj dużo :)

Normalnie bez zarzutów :happy2: Staram się jak na razie w tym tygodniu odpuszczę sobie wszelkie zakupy i łażenie.. wolę odpocząć :)

reklama
No ja właśnie nie zauważyłam, żeby ten magne b6 mi pomagał, brzuch mnie ciągnie i twardnieje na wieczór.. jeszcze od wczoraj ciągnie mnie w pachwinie? jak wyszłam z samochodu to zgięta w pół do domu szłam..

Kup aspargin. Kosztuje z 9 zł. Za 50tabletek. Może on Ci pomoże tak jak mi.
Ojej, to kiepsko. Mojej mamie akurat urosly dopiero po ciazach, wiec widze, ze mam to po niej[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ale przynajmniej rozstępów nie miała po tylu ciazach. :D
jak twardnieje mi brzuch do raczej nie boli, czasem jak leże to jak się za szybko przekręcę. Ale od dwóch dni ciągnie mnie tak jakby w miejscu lewego jajnika, nawet jak leże to mi ciężko nogę podnieść..
Też miałam takie bóle. A tydzień temu zwijalam się z boku na podłodze. Nie mogłam ruszyć, a później okropny ból jajnika i leżenie przez dwa dni. Po tym lekarz przepisał mi aspargin.
A...czyli to taka swierza sprawa. To w sumie nawet nie wiesz czy to na pewno alergia.
Wiesz co testow skornych nie wolno robic w ciazy, ale z krwi mozna. Tylko to duzo kosztuje, a nie wiem czy ciaza nie zaburzy wyniku.
W kazdym razie mi inhalacje pomagaja najlepiej. Kto Ci powiedzial, ze przy alergii nie dzialaja?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Byłam u laryngologa. Spojrzała w nos i odrazu stwierdziła że to alergia. Ale ja też jestem pewna. Bo dochodzi ciągle kichanie. Swędzenie oczu, uszu, podniebienia :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry