reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzień dobry;) witam w nowym tygodniu . Ja zaraz zaprowadzę młodego do przedszkola i jadę do klientki a na 13.30 mam wizytę bo zmieniam gin prowadzącą ciąże. Moja już m je denerwuje że o wszystko sama się muszę pytać. Takie jak by wszystko z olewka.

Dostałam jakiejs wysypki na lewej ręce tzn na zgięciu z łokciu;/// swedzi jak cholera
Młoda mi rozłozylo w wekkend;/ dlatego że mam dziś wizytę mąż wziął wolne ... Od jutra już ja z nią zostanę w domu.

Młodzież w brzuszku już tak kopię jak szalona ;)

No i p chwale się co mąż zrobił w ciągu tygodnia;) tZn robi tylko od godziny 16 do 19-20 jak wróci. Pracy
1519021545-229711a3b0cc0a20-aaaaaa.jpeg
1519021569-dc005ae704d184ee-aaaaaa.jpeg
1519021578-3fae9d41d29e8aad-aaaaaa.jpeg
1519021586-fdb7deef4a4c52eb-aaaaaa.jpeg
1519021595-fc5b02406e463ca7-aaaaaa.jpeg
zaczyna to w końcu wyglądać. ;)

16udqqmzazbcxcef.png

reklama
My tez bedziemy myslec nad kredytem ale w lato podliczymy ile nam zostalo wykonczyc w domu i najwyzej wtedy dobierzemy ale mysle ze nie wiele wyjdzie:) niby blisko to wprowadzki a zarazem daleko...
ja też się nie mogę doczekać, mam nadzieję, że późną wiosną się uda, nawet jeśli będzie trochę "niedokończone"...
ważne, żeby była woda, gaz, schody...

Ja sie doczekac nie moge siedzenia na hustawce kolo domu albo w altanie. U nas jest piekny ogrod pelno kwiatkow i roznych alejek
zazdroszczę... ;)
u nas jest piękne miejsce na ogród, rosną tam takie stare wielkie dęby, koło których stanie huśtawka, będzie kawałek trawy, kwiaty, altanka, taki kącik grillowy, sad, i w ogóle, ale.... za rok dopiero cokolwiek w tej kwestii zaczniemy działać, więc na razie to przy dobrych wiatrach można posiedzieć w cieniu drzewa, ewentualnie kupimy jakąś taką gotową huśtawkę, żeby choćby sezon przetrwała, żebym mogła posiedzieć na dworze z maleństwem ;)

Mały parterowy z ogrodem. No może kiedyś nam się uda spełnić to marzenie :) jak na razie dwa w trakcie spełniania :)
u nas "walka" o spełnienie marzenia o domu trwała wiele lat, najpierw sporo lat oszczędzania każdego grosza, potem kilka lat budowy "metodą gospodarczą" (co pracując na etat bywa dość problematyczne), ale za kilka miesięcy przeprowadzka ;)

śliczny :D
mój jeszcze zdecydowanie tak nie wygląda... (elewację będziemy robić wczesną jesienią - styropian + tynk... na razie wygląda... no... dużo gorzej... ;) biorąc pod uwagę, że to stara, nieotynkowana stodoła...)

a te duże przeszklenia to zapewne w salonie? jak się spisują?
będziemy robić za parę lat salon na dole, i też mi się takie marzą...
(na razie robimy salon na górze, a za kilka lat pomieszczenia trochę zmienią zastosowanie ;) )

śliczny :D
mój jeszcze zdecydowanie tak nie wygląda... (elewację będziemy robić wczesną jesienią - styropian + tynk... na razie wygląda... no... dużo gorzej... ;) biorąc pod uwagę, że to stara, nieotynkowana stodoła...)

a te duże przeszklenia to zapewne w salonie? jak się spisują?
będziemy robić za parę lat salon na dole, i też mi się takie marzą...
(na razie robimy salon na górze, a za kilka lat pomieszczenia trochę zmienią zastosowanie ;) )
Super tw okna sa:) jedno jest na stale tzn nie otwierane a drugie drzwi przesuwne zeby wyjsc na taras

Zobacz załącznik 839605 Zobacz załącznik 839606
Wszystko wyszło super :) pierwszy taniec się udał, nikt się nie upił do nieprzytomności, wszyscy dobrze się bawili więc jestem mega zadowolona. Jutro jedziemy do Zakopanego na podróż poślubną :)
Super!!!
Piękne zdjęcia, i Wy na nich pięknie wyglądaliście :D
no i najważniejsze, że zabawa się udała jak sobie wymarzyłaś :D
A teraz odeśpij, odpocznij po imprezie, i no udanej podróży poślubnej :D
No i dużo szczęścia na nowej drodze życia :D

Dzień dobry;) witam w nowym tygodniu . Ja zaraz zaprowadzę młodego do przedszkola i jadę do klientki a na 13.30 mam wizytę bo zmieniam gin prowadzącą ciąże. Moja już m je denerwuje że o wszystko sama się muszę pytać. Takie jak by wszystko z olewka.

Dostałam jakiejs wysypki na lewej ręce tzn na zgięciu z łokciu;/// swedzi jak cholera
Młoda mi rozłozylo w wekkend;/ dlatego że mam dziś wizytę mąż wziął wolne ... Od jutra już ja z nią zostanę w domu.

Młodzież w brzuszku już tak kopię jak szalona ;)

No i p chwale się co mąż zrobił w ciągu tygodnia;) tZn robi tylko od godziny 16 do 19-20 jak wróci. Pracy
1519021545-229711a3b0cc0a20-aaaaaa.jpeg
1519021569-dc005ae704d184ee-aaaaaa.jpeg
1519021578-3fae9d41d29e8aad-aaaaaa.jpeg
1519021586-fdb7deef4a4c52eb-aaaaaa.jpeg
1519021595-fc5b02406e463ca7-aaaaaa.jpeg
zaczyna to w końcu wyglądać. ;)

16udqqmzazbcxcef.png
super! widać, postępy, no i piękna podłoga :D
niedługo będziesz mogła odpoczywać "po remoncie" ;)

Super tw okna sa:) jedno jest na stale tzn nie otwierane a drugie drzwi przesuwne zeby wyjsc na taras
super :D
ja planuję tak naprawdę 5 takich wyglądających jak podwójne drzwi tarasowe, 1,5x2,5m, i też właśnie jakieś otwierane z wyjściem na taras (jak go w końcu zrobimy...), a reszta na stałe, żeby doświetlić salon, bo to będzie duże pomieszczenie, a okna mogą być tylko na dwóch ścianach, więc będą możliwie duże ;) ale - to daleka przyszłość, bo ten salon chcemu robić za jakieś 2-3 lata... (na razie góra, a na dole tylko przedpokój i kotłownia, a potem znowu będzie trzeba "nazbierać", żeby zrobić bez zadłużania się...)

reklama
Uffff, nadrobiłam was :D
A skoro już o budowie mowa, to wczoraj większość dnia spędziłam na targach 4dd (4 design days) - tłumy, itd, ale znalazłam kilka elementów wyposażenia, których szukałam (np model piekarnika, albo płytki nad kuchenny blat idealnie w kolorze podłogi ;))
ale - po powrocie ledwo żyłam, więc nie byłam w stanie was nadrobić ;-)

a teraz w końcu zbieram się z łóżka, i za chwilę idę na kawę do sąsiadki :D (no dobra, na herbatę, bo kawa ostatnio coś niebardzo ;))

Do góry