reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

" moj tato najbatdziej lubi ogladac auta w internecie i pic piwo"[emoji23]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Nieeee tata Frania chodzi maniakalnie na siłownie i wiecznie jest na diecie... eh. Ale pewnie kilka takich kwiatków z piwem Pani by miała :D

[emoji23][emoji23][emoji23] A mowienie do slupa mam juz wycwiczone[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Hahahahhaah to prawda, u nas też często tak jest :D

jakie kosmetyki dla dzieci kupujecie?

Ja hipp albo derma

Nie wiem jak to teraz jest, ale jak rodzilam corke to nie polecano stosowania kremow z filtrem do 6miesiecy. Moze teraz cos sie zmienilo? Ktos cos wie?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Naprawdę nie polecano? Ja myślałam że kremy z filtrem zawsze i wszędzie, przecież nawet w cieniu możesz się opalić.. Hmmmm, trzeba popytać lekarza.

Właśnie gdzie jest ten link o tych szpitalach bo chyba przeoczyłam,niech ktoś wstawi jak się orientuję

Proszę jeszcze raz :) Link do: Ranking szpitali 2017 „Wprost” | Gdzie rodzić - najlepsze porodówki

reklama
Nie wiem jak to teraz jest, ale jak rodzilam corke to nie polecano stosowania kremow z filtrem do 6miesiecy. Moze teraz cos sie zmienilo? Ktos cos wie?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Na wszystkich, które widziałam jest napisane, że od 6mcy, a szukałam w wakacje. Szczerze mówiąc maluszka lepiej osłonić przed słońcem, szczególnie, jeśli jeździ w gondoli. A do chusty czapka na głowę i pielucha na nóżki.

Ostatnia edycja:
Dzieki za linka.
Moj szpital na 7 miejscu! A szpital, do ktorego przewoza maluchy jaks sobie nie radza na miejscu jest na drugim miejscu.

Mojego Synka nie uratowano, ale fakt, ja wyszlam z tego wszystkiego obronna reka a tez moje zdrowie bylo zagrozne...:/

Na wszystkich, które widziałam jest napisane, że od 6mcy, a szukałam w wakacje. Szczerze mówiąc maluszka lepiej odsłonić przed słońcem, szczególnie, jeśli jeździ w gondoli. A do chusty czapka na głowę i pielucha na nóżki.

Pharmaceris np. ma od urodzenia, Bioderma też

Zaczęłam szukać właśnie: jeszcze Baby dermedic, Ziajka nawet od 1 dnia.

Ostatnia edycja:
Slonce nikogo nigdy nie zabilo.
Wydaje mi sie,ze nalezy oczywiscie trzymac malenstwo pod parasolka czy gdzies w cieniu,ale jak na chwilke wystawi buzke do slonca to nic sie nie stanie. Cos na glowce obowiazkowo.Ja niczym nie smaruje siebie ani chlopakow przez pierwsze 30 -45 min.
My mamy problem z glowy,bo u Nas slonca co kot naplakal.

Z kosmetykow to cos na pewno na bazie naturalnych skladnikow : MooGoo
Mam swietny krem do calego ciala bardzo delikatny i naturalny z krowiego mleka autralijskiej firmy + plyn do kapieli ,wiec pewnie zostane wierna tej firmie.

moogoo-babystarterkit-2.jpg

Ja jestem uczulona na wszystkie kremy do opalania, toleruję ewentualnie olejki... Ale niektóre oleje mają naturalne filtry, więc planuję pozostać przy naturze ;)
Tak naprawdę to na początku w lipcu to będą ewentualnie krótkie spacerki, a w sierpniu czy wrześniu słońce już jest zdecydowanie "delikatniejsze" ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Slonce nikogo nigdy nie zabilo.
Wydaje mi sie,ze nalezy oczywiscie trzymac malenstwo pod parasolka czy gdzies w cieniu,ale jak na chwilke wystawi buzke do slonca to nic sie nie stanie. Cos na glowce obowiazkowo.Ja niczym nie smaruje siebie ani chlopakow przez pierwsze 30 -45 min.
My mamy problem z glowy,bo u Nas slonca co kot naplakal.

moogoo-babystarterkit-2.jpg

No właśnie polemizowalabym. Udar, czerniak i takie inne... Maleństwa są bardzo narażone na przegrzanie.

No ale jasne, potrzebny po prostu zdrowy rozsądek.

Na wszystkich, które widziałam jest napisane, że od 6mcy, a szukałam w wakacje. Szczerze mówiąc maluszka lepiej osłonić przed słońcem, szczególnie, jeśli jeździ w gondoli. A do chusty czapka na głowę i pielucha na nóżki.
Ja mieszkam nad morzem więc u nas przysłowiowo nawet wiatr opala. Koleżanka się tak zdziwiła rok temu jak przyjechała do mnie z 3 tygodniowym maleństwem, poszła posiedzieć na plaży, mały cały czas w wózku w gondoli z daszkiem w ogóle słońce na niego nie padało a wieczorem się okazuje że się opalił :D No ale skoro do pół roku nie wolno smarować to ja już nie wiem jak zabezpieczyć. Jedyne co to chyba z domu nie wychodzić :(

reklama
O jest szpital w którym rodziłam i będę rodzic,Mińsk Mazowiecki słyszałam że nawet osoby z Warszawy czasem przyjeżdżają tutaj rodzic a jest oddalony 40 km, połowa osób narzeka na poród w nim a jednak znalazł się na liście .pewnie nikt prócz mnie tutaj nie będzie rodzic :p

Do góry