reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej dziewczyny :) jestem w 17 tygodniu ciąży. Termin mam na ok 28.07 :) postanowiłam dołączyć do waszego forum. Podzielić się radościami , smutkami niestety tez. Od 3 tygodni ciąża jest zagrożona przez odklejające się łożysko :(
Witaj wsrod nas[emoji5] Gratuluje ciazy i wspolczuje problemow. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Miałam dokładnie tak samo, tylko poprzednio badania robiłam w 2013...
Kolejna rzecz - niech mi ktoś powie, jak to możliwe... mieszkając od prawie 10 lat z kotami, po 7 latach kociego wolontariatu, mając kontakt z paroma tysiącami kotów, bezdomnych, dzikich, nie zawsze przestrzegając zasad higieny (w schronisku kanapki się jadło na bieżąco, gkaszczac koty.... w domu - nie myję rąk co głaskanie, bo bym z łazienki nie wyszła...), setki raz podrapana w schronisku itd...
Niech mi ktoś powie, jak mogłam nie mieć toxo?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Od kota trudno się zarazić ... Najłatwiej od surowego mięsa (i to nie drobiowego) i nie mytych warzyw i owocow

f2w39n7303c24ozn.png

Niestety "uroki" uzależnienia....
Może wyślij D na siłownię /pobiegać /na cokolwiek sportowego? Znajomym, którzy rzucali bardzo pomagało...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Oj zebys wiedziala ja tez palilam....i z dnia na dzien bez papierosa bo okzala sie ze w ciazy jestem. Wszystko mnie irytowalo darlam sie o byle gowno. Nie mozna bylo ze mna wytrzymac. On tyle dobrze ze tabex bierze. A co do sportu to on len. Dlugo walczylam zeby od kompa sie oderwal potrfil noce zarywac i isc do pracy,gral w hakies gierki i to mialo tragiczny wplywa na dzieci bo przy okazji i chlopakow wciagal. Trudno jakos trzeba to przetrzymac najgorsze podobno 1 dwa tyg. Ale raz ze i ja nie pracyje kasy duzo mniej a na dymek szlo 600 miesiecznie. Od marca zakladam skarbonke na koncie i mam zamiar wplacac po 200zloty. Niby nie duzo ale zawsze cos.
Masz rację leżenie w domu przy dziecku nie jest łatwe, ale synek sporo juz rozumie. Niestety sam sobie jeść nie zrobi . Ale jest już trochę lepiej , krwiak który towarzyszy odklejającemu się łożysku trochę zmalał. Synek w brzuchu zaczyna się ruszać więc jestem trochę spokojniejsza.
Wiadomo z dzieciaczkami nie masz lekko ,ale nasza Kinia tez ma i wojowniczka daje rade. Trzymam kciuki wszystko bedzie dobrze.
Ja uważam, że niemowlęta ślicznie wyglądają w szarości ach.
Ja tez ...ale najbardziej lubie biel. Dzieciaczki jak aniolki wygladaja.

Czesc :) z aplikacja zaczynamy dziś 18tydzien :) za trzy tygodnie wizyta, trochę długo ale mam nadzieję, że zleci :)
Poducha super :D ale ciężko się wygrzebać do łazienki [emoji14]

Mamy ten sam termin :)
Lez i odpoczywaj i będzie dobrze. Trzymam kciuki :*

Ja znam aldone kipigroch :D
A co do śmiesznych imion..
To co myślicie o imieniu Denis ? Tylko szczerze ?:)

Nie ma mojego szpitala :(

Mi sie podoba....choc osobiscie nie dalabym tak . ale to wam ma sie podobac a nie innym. Wasze dziecko i wasza decyzja. Ja stawiam na Filipa i Nadie.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej :) ja od samego rana mysle... nie wiem co mam robic... bratowa zapytala czy przypilnuje im dziecka przez miesiac... tylko jest problem bo dziecko ma ponad rok i nie chodzi a wazy 11 kg... ja sie boje jej podnosic i mowilam jej to a ona ze nie bede musiala... ale wiem ze sa sytuacje co musisz podniesc dziecko chodzby nawet zeby go z lozeczka wyciagnac albo do karmienia na krzesle posadzic... i nie wiem co robic wiem tez ze maja inna opcje zawozenia dziecka do siostry jej ...co byscie mi radzily?

@Margana cieszy kopniak co :D?

@Veraska dzidziuś zdrowy i to najważniejsze :) a że wstydniś :D

@Mija993 witam w naszym lipcowym gronie :) przykro mi że masz ciążę zagrożona ale trzymam kciuki za ciebie i maluszka :) stosuj się do zaleceń lekarza i oby do przodu :)

Ja dziś w ogóle spać nie mogłam.. Jestem nie żywa.. Mój synek postanowił urządzić sobie w nocy chyba boks w brzuchu... Jak cały dzień był mniej aktywny tak w nocy - kiedy niestety mam teraz płytki sen - postanowił mnie trochę pokonać.. oczywiście nie jestem w ogóle zła na maluszka <3 niech się moje szczęście rozwija, po prostu jestem zmęczona bo ostatnio źle sypiam :(

p19u3e3klkail0ga.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Jasne, ze cieszy[emoji3] Juz od kilku dni mocniej kopie, ale fzis tano pierwszy raz tak wyczuwalnie pod palcami[emoji3]

Oj to moze uda Ci sie zdrzemnac w dzien?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Muszę przyznać, że zaczyna cieszyć mnie to chorobowe ;)
Mogę już szyć (byle nie za dużo... W sumie tak wychodzi, że tyle, ile bym mogła po powrocie z pracy... ;)), w miarę gotować i piec (poza przedstawianiem ciężkich garnków, zdejmowaniem foremek z górnej półki, i paru takich), siedzieć/leżeć z laptopem (np nauczyłam się obsługi programu do projektowania/renderingu 3d, tego bez chorobowego bym na pewno nie dała rady ;)), no i mogę się czasem wyspać ;)
Teraz jeszcze donosić szczęśliwie do lipca.... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Dokladnie. A najbardziej cieszy mnie to wysypianie, chociaz dopiero zaczelo mi sie to zdarzac[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Hej witaj :) Trzymam kciuki żebyś mimo wszystko szczęśliwie dobrnęła do końca..!

Moje dziecko pisało wczoraj wypracowanie o mamie... Oczywiście jakiś tam wstęp a potem: "moja mama NIE jest szczupła.." Pani zamazała NIE na czerwono :-D:-D
Pytam go: ojej, naprawdę myślisz że nie jestem szczupła?:unsure:
Fran: No nie jesteś, jesteś przecież w ciąży!
Ja: Franiu,ale nie mam jeszcze dużego brzucha, co będzie jak urośnie?
Fran: Będziesz gruba :-) :)

Także tak...

Dalej: "Pasją mojej mamy jest ODPOCZYWANIE (no ja p....:wściekła/y:..) Moja mama wraca z pracy i odpoczywa oraz SPRZĄTA (czyli jednak!:-D normalnie idealna kura domowa, tylko jeszcze chodzi do pracy :-D:-D) Nikt Ci tak nie dowali jak własne dziecko :yes:
Haha ale sie usmialam[emoji3] No ciekawa jestem co by moja gwiazda napisala[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry