reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

To tak jak u mnie. Ja ogólnie kiedyś miałam dużo kwiatów i bardzo o nie dbałam, a teraz tylko kaktus czuje sie u mnie szczęśliwy. Reszcie ostatnio zafundowałam kule, ale teraz i tak muszę pamiętać żeby je napełniać [emoji16]

p19uqqmzxqi22hcj.png

My z K też będziemy mieć raczej same kaktusy. Bo potrafimy kwiatki podlać raz na kilka miesięcy :D i gdyby ktoś z domowników o tym nie myślał to po kwiatkach :D

reklama
Kazdy ma jakies swoje dziwactwa i manie[emoji6] Ja np. uwielbiam jak wszystko jest uporzadkowane. I fizyczne rzeczy i sprawy do zalatwienia. Ale to tak maniakalnie[emoji6] Na wszystko robie listy i plany. Rzeczy zawsze musza byc odpowiednio ustawione. Dlatego tez ciagle jestem w nerwach, bo jak cos nie jest zalatwione czy zaplanowane tak jak bym chciala to nie moge przestac o tym myslec. Jest to syrasznie uciazliwe.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No właśnie ja tak sobie to tłumaczę , że każdy ma coś tylko jedni o tym Powiedz a otwarcie a inni nie :) moje poukładanie i planowanie właśnie zmieniło się w ciazy na ten notoryczny strach żebym czasem tylko czegoś nie zrobiła co mogłoby zaszkodzić ..

No właśnie ja tak sobie to tłumaczę , że każdy ma coś tylko jedni o tym Powiedz a otwarcie a inni nie :) moje poukładanie i planowanie właśnie zmieniło się w ciazy na ten notoryczny strach żebym czasem tylko czegoś nie zrobiła co mogłoby zaszkodzić ..
A ja królowa chaosu zamarzylam sobie kiedyś o takim planowaniu i układaniu i próbowałam się w taką zmienić. Jest w tym coś fajnego, ale ciężko poradzić sobie z frustracją, kiedy coś się z planu wyłamuje. Szukam złotego środka :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

U mnie ta glukoza jest letnia, goracej bym nie wypila. Pije malymi lykami. Potem jak juz siedze pije zimna wode niegazowana, okolo 0,5 l. I nigdzie nie chodze. Tak przezylam dwa razy to badanie, to i pewnie 3 raz przezyje. A slodyczy nie jem prawie wcale.

U nas absolutnie nie pozwalają pić wody w trakcie czekania na kolejne pobrania. Już 6 razy robiłam test obciążenia glukoza w 4 roznych laboratoriach a jak jakaś kobitkę przyłapali na popijaniu wody to musiała przychodzi jeszcze raz na badanie

Ja krzywej z chlopakami robionej nie mialam. A ze mam powyzej 30-stki to teraz musze i boje sie cholera.
Mam z reguly nizszy cukier niz norma i boje sie o zawroty lub ,ze zemdleje.
Badanie mam na 6 kwietnia... eghh
Ja w pierwszej ciazy po obciazeniu mialam nizsza glukoze niz na czczo[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
dokladnie jak u mnie jak wejdzie lozeczko to nie wejdzie komoda... i chyba bede musiala sie przeniesc do innego pokoju co mi sie nie usmiecha wogole
z ciuchami tez jestem w czarej d..e ale od marca sie biore bo tego naprawd trzeba nakupywac troche
No dokladnie. Mimo, ze sporo rzeczy mam po corce to i tak wiele jest jeszcze do kupienia. A i rzevzy dzidzi tez nie wiem gdzie bede trzymac. Wszystko mamy urzadzone tak na styk pod nasza trojke.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry