reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

u mnie nuda w pracy musze jechac dzis na sklep zrobic jakas witryne walentynkową :D i zastanawiam sie co wymyslec na szybko

reklama
Mój syn to chyba jakiś dziwak. Matka nakupowala spiworkow, otulaczy, kołderek i innych cudów, a on najchętniej śpi bez niczego. Jak tylko go przykryje, to się budzi i odkrywa. Nie walczę już z wiatrakami i zakładam cieplejsza pizame[emoji12]

74di4z17irk6mbgl.png

nzjdskjo26st1wtg.png
Wie, co dobre [emoji14]
Ja się czasem zastanawiam, co będzie robić moje maleństwo - i ja i O jesteśmy morsami, zawsze nam za gorąco [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Widziałam ta gazetkę z Lidla piękne rzeczy będą jak myślicie o której najlepiej tam pojechać żeby był jeszcze z czego wybierać? :D

Czesc Mamuski,

Ja juz po wizycie.
Z dobrych wiadomosci : szyjka sprawdzona manualnie i przez USG. Jest dluga,bo ma ponad 4,5 cm ( nie wiem jak mierzyli ja w szpitalu) i zamknieta. Dzidzia rozwija sie idealnie. Ma 177 g i szykuje sie Nam ........ TRZECI CHLOPIEC! ( hormony mi troche zaszalaly i poplakalam sie w samochodzie,ale moj Maz sie bardzo ucieszyl ). Kocham chlopcow,bo sama mam dwoch najwspanialszych - jednak gleboko gdzies tam mialam nadzieje na coreczke. No coz, nic sie nie stalo.... nastepnym razem..haha
Z tych gorszych : moje lozysko jest masakrycznie nisko,ze lekarzowi nie bylo do smiechu. Daje mi miesiac na podniesienie i jesli przy polowkowych ( bede w 21 tyg ciazy) sie nie podniesie za bardzo to bede miec notoryczny zakaz wykonywania pracy ( mowi,ze male krwawienie moze w moim przypadku skonczyc sie tragicznie) + bede musiala miec cesarke,bo nie dam rady urodzic naturalnie. Lozysko zakrywa ujscie szyjki macicy.
Do tego zatwardzenie nie ulatwia sprawy - im mocniej pre ,tym bardziej wywieram nacisk na obnizona pochwe itp. Koniecznie zaopatrze sie w probiotyki i duzo pestek i sliwek.
Dzidziol lezy na tylniej scianie ,dupka ku dole,ale nadal slabo go wyczuwam.
Nastepna wizyta w szpitalu na 21 tydzien - 12 marca.

A to moj Synus :
Zobacz załącznik 838983
(owiniety pepowina z przodu).

Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj.
Ja też mam za nisko , ale może nie aż tak bo mój powiedział, że spokojnie pewnie się jeszcze podniesie :) i tak też czytałam na mamaginekolog, że w ogóle to czy jest łożysko za nisko powinno się sprawdzać dopiero po 20tc ... Wcześniej się nie powinno,i że tylko 30% ciąż w tym czasie jest za nisko i że 99% z tych 30% jeszcze się podniesie razem z macica więc spokojnie :)

f2w39n7303c24ozn.png

Czesc Mamuski,

Ja juz po wizycie.
Z dobrych wiadomosci : szyjka sprawdzona manualnie i przez USG. Jest dluga,bo ma ponad 4,5 cm ( nie wiem jak mierzyli ja w szpitalu) i zamknieta. Dzidzia rozwija sie idealnie. Ma 177 g i szykuje sie Nam ........ TRZECI CHLOPIEC! ( hormony mi troche zaszalaly i poplakalam sie w samochodzie,ale moj Maz sie bardzo ucieszyl ). Kocham chlopcow,bo sama mam dwoch najwspanialszych - jednak gleboko gdzies tam mialam nadzieje na coreczke. No coz, nic sie nie stalo.... nastepnym razem..haha
Z tych gorszych : moje lozysko jest masakrycznie nisko,ze lekarzowi nie bylo do smiechu. Daje mi miesiac na podniesienie i jesli przy polowkowych ( bede w 21 tyg ciazy) sie nie podniesie za bardzo to bede miec notoryczny zakaz wykonywania pracy ( mowi,ze male krwawienie moze w moim przypadku skonczyc sie tragicznie) + bede musiala miec cesarke,bo nie dam rady urodzic naturalnie. Lozysko zakrywa ujscie szyjki macicy.
Do tego zatwardzenie nie ulatwia sprawy - im mocniej pre ,tym bardziej wywieram nacisk na obnizona pochwe itp. Koniecznie zaopatrze sie w probiotyki i duzo pestek i sliwek.
Dzidziol lezy na tylniej scianie ,dupka ku dole,ale nadal slabo go wyczuwam.
Nastepna wizyta w szpitalu na 21 tydzien - 12 marca.

A to moj Synus :
Zobacz załącznik 838983
(owiniety pepowina z przodu).

Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj.
Ależ Ty będziesz miała obstawę! :D Ja też miałam baaardzo nisko łożysko, zakrywało ujście szyjki całkowicie, wtedy też trafiłam na ip z plamieniem z kroplami żywej krwi. Moja ginekolog dała mi zakaz współżycia i ogólnie męczenia się do kolejnej wizyty i wtedy zobaczymy co dalej. Na kolejnej wizycie łozysko było już pięknie u góry, a ja jestem bardzo aktywna i nic się nie dzieję. Wierzę i trzymam kciuki, że u Ciebie też tak będzie :)

Co do tematu wcześniejszego porodu niż lipcowy...;) To w ogóle o tym nie chce myśleć. Ja mogę i po terminie urodzić, byle Stasiowi to nie zaszkodziło.

Gratuluje chłopaków :) Mi płeć jest kompletnie obojętna, nie mam żadnych preferencji czy marzeń w tym temacie.
U Nas też będzie Staś :)

@kinga30 , nawet w te ruchliwe dni czekolada nie robiła na mojej Córci żadnego wrażenia, nie reaguje wcale. Świeciłam też latarką i nic. Mam nadzieję,że się ruszy.

reklama
@kinga30 , 2 i 3 dni temu mogłam naliczyć kilkadziesiąt puknięć, wczoraj na palcach rąk można policzyć, a dziś tylko jedno puknięcie. Mam nadzieję,że się po prostu tak ułożyła... i niedługo znowu częściej będę czuła, bo inaczej osiwieje :(
Spokojnie - ja miałam przez 2 dni w ogóle, dopiero trzeciego dnia wieczorem, ale tez w tym czasie brzuszek mi się zmienił - może się łożysko przeniosło wyżej, albo coś ;)
w sumie nadal nie czuję regularnie, ale takich przerw już nie mam, i obym nie miała ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry