Margana
Fanka BB :)
6 lat temu ciezko bylo znalezc spiworek zwlaszcza wiekszy. Mam nadzieje, ze teraz jest lepiej.Dokładnie tak bo w sklepach jeszcze nie widziałam same rożki :/
Aniołek[*]8.08.2017
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
6 lat temu ciezko bylo znalezc spiworek zwlaszcza wiekszy. Mam nadzieje, ze teraz jest lepiej.Dokładnie tak bo w sklepach jeszcze nie widziałam same rożki :/
Czesc Mamuski,
Ja juz po wizycie.
Z dobrych wiadomosci : szyjka sprawdzona manualnie i przez USG. Jest dluga,bo ma ponad 4,5 cm ( nie wiem jak mierzyli ja w szpitalu) i zamknieta. Dzidzia rozwija sie idealnie. Ma 177 g i szykuje sie Nam ........ TRZECI CHLOPIEC! ( hormony mi troche zaszalaly i poplakalam sie w samochodzie,ale moj Maz sie bardzo ucieszyl ). Kocham chlopcow,bo sama mam dwoch najwspanialszych - jednak gleboko gdzies tam mialam nadzieje na coreczke. No coz, nic sie nie stalo.... nastepnym razem..haha
Z tych gorszych : moje lozysko jest masakrycznie nisko,ze lekarzowi nie bylo do smiechu. Daje mi miesiac na podniesienie i jesli przy polowkowych ( bede w 21 tyg ciazy) sie nie podniesie za bardzo to bede miec notoryczny zakaz wykonywania pracy ( mowi,ze male krwawienie moze w moim przypadku skonczyc sie tragicznie) + bede musiala miec cesarke,bo nie dam rady urodzic naturalnie. Lozysko zakrywa ujscie szyjki macicy.
Do tego zatwardzenie nie ulatwia sprawy - im mocniej pre ,tym bardziej wywieram nacisk na obnizona pochwe itp. Koniecznie zaopatrze sie w probiotyki i duzo pestek i sliwek.
Dzidziol lezy na tylniej scianie ,dupka ku dole,ale nadal slabo go wyczuwam.
Nastepna wizyta w szpitalu na 21 tydzien - 12 marca.
A to moj Synus :
Zobacz załącznik 838983
(owiniety pepowina z przodu).
Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj.
Na pewno nie bedzie. Zwlaszvza, ze corka idzie do szkoly[emoji6]Po porodzie może nie być czasu
Super wiadomości !!! A ty pewnie dużo spokojniejsza o ta szyjkę, ale Cie wysteaszyli, dobrze ze wszystko jest oki a z lozyskiem jest tak że często podnosi sie właśnie kolo 20 tygCzesc Mamuski,
Ja juz po wizycie.
Z dobrych wiadomosci : szyjka sprawdzona manualnie i przez USG. Jest dluga,bo ma ponad 4,5 cm ( nie wiem jak mierzyli ja w szpitalu) i zamknieta. Dzidzia rozwija sie idealnie. Ma 177 g i szykuje sie Nam ........ TRZECI CHLOPIEC! ( hormony mi troche zaszalaly i poplakalam sie w samochodzie,ale moj Maz sie bardzo ucieszyl ). Kocham chlopcow,bo sama mam dwoch najwspanialszych - jednak gleboko gdzies tam mialam nadzieje na coreczke. No coz, nic sie nie stalo.... nastepnym razem..haha
Z tych gorszych : moje lozysko jest masakrycznie nisko,ze lekarzowi nie bylo do smiechu. Daje mi miesiac na podniesienie i jesli przy polowkowych ( bede w 21 tyg ciazy) sie nie podniesie za bardzo to bede miec notoryczny zakaz wykonywania pracy ( mowi,ze male krwawienie moze w moim przypadku skonczyc sie tragicznie) + bede musiala miec cesarke,bo nie dam rady urodzic naturalnie. Lozysko zakrywa ujscie szyjki macicy.
Do tego zatwardzenie nie ulatwia sprawy - im mocniej pre ,tym bardziej wywieram nacisk na obnizona pochwe itp. Koniecznie zaopatrze sie w probiotyki i duzo pestek i sliwek.
Dzidziol lezy na tylniej scianie ,dupka ku dole,ale nadal slabo go wyczuwam.
Nastepna wizyta w szpitalu na 21 tydzien - 12 marca.
A to moj Synus :
Zobacz załącznik 838983
(owiniety pepowina z przodu).
Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj.
Jutro napisze ike wziol ode mnieAha to daj znac jutro. Ja 6 lat temu placilam 400 za wszystko (pessar, zakladanie, wizyta), ale teraz pewnie ceny poszly w gore[emoji53] I dalej nici z jakiejkolwiek wyprawki[emoji20]
Aniołek[*]8.08.2017
Najwazniejsze, ze wszystko ok[emoji5]Ja już po wizycie bardzo krótka była niestety dalej nie wiem kto tam mieszka aż smutno mi się zrobiło ale zato jakie zdjęcie dostałam to się później śmiałam kturas miała podobne jak pamiętammoje małe udo 14.4 cm
Generalnie to bierzemy pod uwage termin +/- 2 tygodnie. I tego sie trzymajmy[emoji5]Co do tematu wcześniejszego porodu niż lipcowy... To w ogóle o tym nie chce myśleć. Ja mogę i po terminie urodzić, byle Stasiowi to nie zaszkodziło.
Gratuluje chłopaków Mi płeć jest kompletnie obojętna, nie mam żadnych preferencji czy marzeń w tym temacie.
Nie lubie Cie! Zarcik oczywiscie[emoji6] Zazdroszcze.Normalnie muszę się pochwalić bo brzuszek roślina 16 tygodni za mną a ja 3.5 kg więcej licząc od 7tygodnia