reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

@taycia , ja też mam nisko łożysko.. mam nadzieję,że i u mnie i u Ciebie się podniesie :* lekarka mówiła mi,że na to jest czas do 24tc.
Miałam ostatnio gości ,nie nadrobię Was :( mam nadzieję,że wszystko dobrze u każdej !
Kochane , mam pytanie co do ruchów. Jestem w 18tc , od ok. Tygodnia czuję Malutką, takie puknięcia. Przez dwa dni ruszała się bardzo często,aż się cieszyłam,że taka aktywna,ale od wczoraj prawie wcale...i bardzo się o nią martwię. Gdyby nie to,że moja lekarka jest na feriach, pewnie już bym jechała na usg.. czy też macie dni, że właściwie nie czujecie dziecka? Chciałam się jeszcze zapytać o wymiary na usg. Główka i brzuszek wyszły nam zgodnie z om, a kość udowa tydzień młodsza. Czy na tym etapie to normalne? Na poprzednim usg 2,5tyg wcześniej różnice były dwa dni max. Malutka ważyła w piątek 179gram,crl 11.11cm, a cała ok. 17,65 cm.

reklama
@taycia , ja też mam nisko łożysko.. mam nadzieję,że i u mnie i u Ciebie się podniesie :* lekarka mówiła mi,że na to jest czas do 24tc.
Miałam ostatnio gości ,nie nadrobię Was :( mam nadzieję,że wszystko dobrze u każdej !
Kochane , mam pytanie co do ruchów. Jestem w 18tc , od ok. Tygodnia czuję Malutką, takie puknięcia. Przez dwa dni ruszała się bardzo często,aż się cieszyłam,że taka aktywna,ale od wczoraj prawie wcale...i bardzo się o nią martwię. Gdyby nie to,że moja lekarka jest na feriach, pewnie już bym jechała na usg.. czy też macie dni, że właściwie nie czujecie dziecka? Chciałam się jeszcze zapytać o wymiary na usg. Główka i brzuszek wyszły nam zgodnie z om, a kość udowa tydzień młodsza. Czy na tym etapie to normalne? Na poprzednim usg 2,5tyg wcześniej różnice były dwa dni max. Malutka ważyła w piątek 179gram,crl 11.11cm, a cała ok. 17,65 cm.
Tak to normalne, mogla wyjsc tydzień młodsza za chwilę to się może zmienić takze spokojnie ja też nie każdego dnia czuję tak samo intensywnie. Dzisiaj np od samego rana czuję co chwilę a wczoraj od rana wcale nie czulam

6 lat temu ciezko bylo znalezc spiworek zwlaszcza wiekszy. Mam nadzieje, ze teraz jest lepiej.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Śpiworki z ikei są bardzo spoko.

@kinga30 , 2 i 3 dni temu mogłam naliczyć kilkadziesiąt puknięć, wczoraj na palcach rąk można policzyć, a dziś tylko jedno puknięcie. Mam nadzieję,że się po prostu tak ułożyła... i niedługo znowu częściej będę czuła, bo inaczej osiwieje :(

Mój syn to chyba jakiś dziwak. Matka nakupowala spiworkow, otulaczy, kołderek i innych cudów, a on najchętniej śpi bez niczego. Jak tylko go przykryje, to się budzi i odkrywa. Nie walczę już z wiatrakami i zakładam cieplejsza pizame[emoji12]

74di4z17irk6mbgl.png

nzjdskjo26st1wtg.png

Dziewczyny strasznie dużo placilyscie za te pessary. Ja sobie 4 lata temu sama zamawialam przez internet, lekarka mi napisala jaki, zaplacilam koło 120 zl z przesylka.
Ja podobnie, może 150, nie pamiętam dokładnie.

Ech, dziewczyny, szybciej dzisiaj piszecie, niż ja czytam. Co mi się wydaje, że dobrnę do końca, znów mnóstwo nowych postów.

Ja dzisiaj byłam na badaniach, w poniedziałek mam wizytę.

Ostatnia edycja:
@kinga30 , 2 i 3 dni temu mogłam naliczyć kilkadziesiąt puknięć, wczoraj na palcach rąk można policzyć, a dziś tylko jedno puknięcie. Mam nadzieję,że się po prostu tak ułożyła... i niedługo znowu częściej będę czuła, bo inaczej osiwieje :(
Mysle, ze to pewnie malutkie zmienilo pozucje i mniej czujesz. Agnieszka tu miala taką sytuację, ze chyba z 2 dni ruchów nie czuła a wszystko ok. Ja akurat przerwy nie miałam ale są dni, ze dzidzia bardziej ospała. Rozumiem, ze sie martwisz. Avprobowalas zjesc cos słodkiego?

nie masz sie czy stresowac ja jestem w 19 tyg i moje dziecko zaczyna kopac dopiero czasem co 2 dni cos poczuje czasem tylko wieczorem regularne kopniaki sa na pozniejszym etapie ok 25 tyg

co do rozbieżności mlodsze / starsze to mi przez cala ciaze z corka wychodzilo roznica w wymiarach dziecka miedzy om a usg 14 dni naprawde nie masz sie czym stersowac teraz kazde dziecko rosnie indywidualnie i wszystko sie wyrowna na koncowce

reklama
@taycia u mnie drugi chłopak, ale M. ma chłopca z poprzedniego związku więc ja mam jakby 2 i 1/3 :D
Będziemy męskimi królowymi! :) I tak jak któraś napisała- jak w rodzince.pl ;)

Mój syn to chyba jakiś dziwak. Matka nakupowala spiworkow, otulaczy, kołderek i innych cudów, a on najchętniej śpi bez niczego. Jak tylko go przykryje, to się budzi i odkrywa. Nie walczę już z wiatrakami i zakładam cieplejsza pizame[emoji12]

74di4z17irk6mbgl.png

nzjdskjo26st1wtg.png

Kolejny dowód na to, że co dziecko- to inne zwyczaje :)

U mnie jakaś awaria w pracy więc obczajam mebelki, pokoiki itp. ;)

Do góry