reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny jestem po wizycie. Z dzieciatkiem wszystko dobrze, serduszko pieknie bije, krecilo sie.
Niestety to tyle dobrych wiesci. Szyjka sie jednak skraca. Dwa tygodnie pozniej niz poprzednio. Lekarz powiedzial, ze zalozymy pessar, bo nie bedziemy czekac az sie skroci tak, ze nie bedzie sie dalo zalozyc. Pobral mi wymaz z kanalu szyjki i jak bedzie wynik nedziemy sie umawiac na przyszly tydzien. Mam nic kompletnie nie dzwigac i tyle.

Jestem troche podlamana. Juz od rana mam kiepski nastroj, bo fatalnie juz wygladam i w nic sie nie mieszcze. A tu jeszcze to. Liczylam na to, ze tym razem sie uda, ale nie ma tak dobrze.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Niestety nie ma łatwo. Trzymam za Was mocno kciuki [emoji8][emoji8] jaką masz teraz szyjkę?

Ja już w domku gdzieś od 10. Jak się wykąpałam, ogarnęłam tak poszłam od razu spać i niedawno wstałam [emoji4] nie ma to jak własne łóżko [emoji4]

Ola gratulacje!!!
Myślałam że jest małe prawdopodobieństwo, że z chłopaka zrobi się dziewczynka a tu jednak wszystko jest możliwe [emoji2][emoji2]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Nie martw się... Mojej siostrze też się skracala szybko... A jakimś cudem ciążę miała przenoszona :)

f2w39n7303c24ozn.png
Ja corke tez urodzilam o czasie, mimo ze podczas skurczow szyjka sie tak skrocila, ze pessar prawie spadl.
Momo wszystko jest juz zwiekszony stres. No i bardziej uwazac trzeba, a w drugiej ciazy to jednak nie to samo co w pierwszej.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Niestety nie ma łatwo. Trzymam za Was mocno kciuki [emoji8][emoji8] jaką masz teraz szyjkę?

Ja już w domku gdzieś od 10. Jak się wykąpałam, ogarnęłam tak poszłam od razu spać i niedawno wstałam [emoji4] nie ma to jak własne łóżko [emoji4]

Ola gratulacje!!!
Myślałam że jest małe prawdopodobieństwo, że z chłopaka zrobi się dziewczynka a tu jednak wszystko jest możliwe [emoji2][emoji2]

oar8qqmza8t91ycr.png

To super, ze juz w domu. Oby juz bez takich atrakcji!
Szyjka w calosci ma 37mm. W piprzedniej ciazy bylo na tym etapie 18mm, ale to byl chyba wymiar zewnetrzny. Bo teraz lekarz mowi, ze sam pessar potrzebuje 25mm.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

@Margana - będzie dobrze! Najważniejsze, że wykryte wcześnie, pesar pomoże

@gfusiarz - ja też... i też się stresuję...
Na którą masz? Ja na szczęście rano, 7:30... ;)

A powiedzcie mi dziewczyny, jak można stwierdzić, że szyjka się skraca? Samo badanie wystarczy? Tzn żeby chociaż "mniej więcej" to stwierdzić?

0d1yrjjgtd95fou3.png

@Margana - będzie dobrze! Najważniejsze, że wykryte wcześnie, pesar pomoże

@gfusiarz - ja też... i też się stresuję...
Na którą masz? Ja na szczęście rano, 7:30... ;)

A powiedzcie mi dziewczyny, jak można stwierdzić, że szyjka się skraca? Samo badanie wystarczy? Tzn żeby chociaż "mniej więcej" to stwierdzić?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja po pracy dopiero 16:30 ale jak bede na "l4 to bede sie wczesniej uumawiać:)

Dziewczyny jestem po wizycie. Z dzieciatkiem wszystko dobrze, serduszko pieknie bije, krecilo sie.
Niestety to tyle dobrych wiesci. Szyjka sie jednak skraca. Dwa tygodnie pozniej niz poprzednio. Lekarz powiedzial, ze zalozymy pessar, bo nie bedziemy czekac az sie skroci tak, ze nie bedzie sie dalo zalozyc. Pobral mi wymaz z kanalu szyjki i jak bedzie wynik nedziemy sie umawiac na przyszly tydzien. Mam nic kompletnie nie dzwigac i tyle.

Jestem troche podlamana. Juz od rana mam kiepski nastroj, bo fatalnie juz wygladam i w nic sie nie mieszcze. A tu jeszcze to. Liczylam na to, ze tym razem sie uda, ale nie ma tak dobrze.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Kurczę jednak przeczucia Cię niemylily, ale dobrze że wyszło i będziecie działać. Uważaj na was i nic niedzwigaj pamiętaj :*

Ola gratulacje!!!

oar8qqmza8t91ycr.png

No wkoncu w domku:)A jak się czujesz

reklama
Do góry