reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

To super :)
Tak to jest jak nie doswiadczone osoby badaja. Ja przez taka lekarke lezalam przed wigilia w szpitalu. Powiedziala po zwyklym badaniu ( palcami ) ze szyjka jest za krotka.
A przeciez bylam w 8 tyg. To nie mogla byx nie wiadomo jak dluga. W szpitalu moj lekarz prowadzacy mnie zbadal i wypuscil do domu po dwoch dniach..
Na tym etapie jeszcze sie szyjki nie ocenia[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
To super :)
Tak to jest jak nie doswiadczone osoby badaja. Ja przez taka lekarke lezalam przed wigilia w szpitalu. Powiedziala po zwyklym badaniu ( palcami ) ze szyjka jest za krotka.
A przeciez bylam w 8 tyg. To nie mogla byx nie wiadomo jak dluga. W szpitalu moj lekarz prowadzacy mnie zbadal i wypuscil do domu po dwoch dniach..
Ok niech badają, muszą się jakoś uczyć ale może niech ktoś to nadzoruje. Ale dobra, porobili mi przynajmniej wszystkie badania więc luz [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Helou misiaczki! Sorki że Was zaniedbuję przez weekend ale mój ukochany jest w domu, także nadrabiamy to czego przez tydzień nie mamy - czas razem :) U mnie wszystko ok. Byliśmy wczoraj u mojej mamy i sie okazuję że nic nie musimy już kupowac :D Bo wózek i łóżeczko dziadkowie sie uparli, moja mama za to leżaczek, mata edukacyjna, i mnóstwo jakiś tam duperelów o których istnieniu nie miałam pojęcia :D Odpowiem zbiorowo na wszystko co tu przeczytałam jak sie nie udzielałam, Co do bóli to mnie co parę dni strasznie boli lewy jajnik, ale to tak, że chodzę zgieta w pół. Moja gin mówi, że to norma i jak bardzo boli to brać paracetamol. Co do mieszkania, to my myśleliśmy przyszłościowo gdy podpisywaliśmy umowę rezerwacyjną z deweloperem 2 lata temu i tym sposobem mamy 2 sypialnie + salon z aneksem , spora łazienka i przedpokój plus balkon 10m. Także Będzie dla naszej 3, a nawet i 4 w przyszłości w sam raz :) Na początku myślelismy zeby wziać jeden pokój mniej, ale doszlismy do wniosku że planujemy rodzine gdy tylko będziemy gotowi finansowo itp więc wtedy musielibysmy potem szukac jednak wiekszego. Co do umeblowania pokoiku dzieciego to narazie zbieram wymiary itp i próbuję to ogarnać tak, żeby było jak najlepiej.
Od jutra będę znowu regularnie. Miłej końcówki weekendu :*

Więc tak w skrócie to jutro do domku [emoji4] wszystko jest ok [emoji4]
Lekarka która robiła mi badania w czwartek chyba nie była doświadczona. Na jej usg wyszedł mi lejek (coś takiego jakby szyjka chciała się otwierać). Moja lekarka mówi, że takie badanie trzeba umieć wykonać. Bo robiąc usg dopochwowe i wkładając sondę macica się troszkę obkurczy i wtedy to widać. Trzeba chwilkę poczekać aż się wyluzuje i wtedy można ocenić. I nic takiego nie mam. Szyjka 3,5-3,8 czyli taka jak była, zamknięta i twarda [emoji4] teraz wizyta 22.02 a połówkowe 28.02 [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Super wiadomości:) A jak ogólnie się czujesz ?

Hej dziewczyny :) dwa dni mnie nie było i nawet nie próbuje nadrobić bo się nie da :p wczoraj miałam zwariowany dzień, cały w trasie. Byliśmy koło Ostrowca Świętokrzyskiego i kupiliśmy nasz pierwszy wspólny 7 osobowy wehikuł :D Jutro o 12:20 prenatalne, proszę trzymajcie kciuki :) Jutro też kończyny 19 tydzień [emoji7]

Super wiadomości:) A jak ogólnie się czujesz ?
Hahaha już się spakowałam [emoji2] czuję się ok, czasem pachwiny dalej ciągną i kłuje z lewej strony w miejscu gdzie kiedyś był jajnik [emoji4] a że teraz jajniki są na wysokości pępka to nie wiem co to kłuje ale właśnie zawsze lewa strona. Pewnie trzeba to przeżyć. Widzę że teraz dużo z nas ma znowu te same dolegliwości. Rośniemy dziewczyny [emoji2]

oar8qqmza8t91ycr.png

reklama
Helou misiaczki! Sorki że Was zaniedbuję przez weekend ale mój ukochany jest w domu, także nadrabiamy to czego przez tydzień nie mamy - czas razem :) U mnie wszystko ok. Byliśmy wczoraj u mojej mamy i sie okazuję że nic nie musimy już kupowac :D Bo wózek i łóżeczko dziadkowie sie uparli, moja mama za to leżaczek, mata edukacyjna, i mnóstwo jakiś tam duperelów o których istnieniu nie miałam pojęcia :D Odpowiem zbiorowo na wszystko co tu przeczytałam jak sie nie udzielałam, Co do bóli to mnie co parę dni strasznie boli lewy jajnik, ale to tak, że chodzę zgieta w pół. Moja gin mówi, że to norma i jak bardzo boli to brać paracetamol. Co do mieszkania, to my myśleliśmy przyszłościowo gdy podpisywaliśmy umowę rezerwacyjną z deweloperem 2 lata temu i tym sposobem mamy 2 sypialnie + salon z aneksem , spora łazienka i przedpokój plus balkon 10m. Także Będzie dla naszej 3, a nawet i 4 w przyszłości w sam raz :) Na początku myślelismy zeby wziać jeden pokój mniej, ale doszlismy do wniosku że planujemy rodzine gdy tylko będziemy gotowi finansowo itp więc wtedy musielibysmy potem szukac jednak wiekszego. Co do umeblowania pokoiku dzieciego to narazie zbieram wymiary itp i próbuję to ogarnać tak, żeby było jak najlepiej.
Od jutra będę znowu regularnie. Miłej końcówki weekendu :*
Ale fajnie macie z ta wyprawka[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry