reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

no tak, zdecydowanie ;)
ja na własnym ślubie miałam czas na drzemkę (ślub był w kościele w moich stronach, wesele w stronach rodzinnych O - dojazd to była prawie godzina, więc jak trochę nerwy po części "oficjalnej" opadły, to usnęłam w czasie jazdy ;)

@Karla88 - może uda Ci się choć 20-minutowa drzemka ;)
ale przede wszystkim baw się dobrze, no i wrzuć foto fryzury :)

I sukienki :)

reklama
super :) zdecydowanie lepiej z mężem ;)
mój dzisiaj cały dzień na budowie :( ale jutro chociaż mamy dla siebie :)

zestawiać razem nie chcę, wtedy pewnie pomyślałabym o łóżku dostawnym, aż tak ciasno nie mam ;) ale jak jest naprawdę wąska sypialnia...
ewentualnie mogłabym ustawić łóżeczko obrócone, w sensie dłuższym bokiem do ściany kolankowej... , choć wtedy nie zmieściłaby mi się szafka nocna, ale... hmmm, muszę rozważyć taką koncepcję ;)

jeśli chodzi o programy - na telefonie/tablecie ten ikeowy (ikea baby&kids) działa fajnie, ale darowa wersja ma sporo ograniczeń (np ustawianie długości ścian co 0,5m...)
Nie ma też np mebli "dorosłych" (łóżek...), i niektórych wersji mebli, które są dostępne (np regały kallaxnie wszystkie i nie ma możliwości obracania regału, a to są te kratki, które mogą być w pionie albo poziomie)
Wcześniej sporo robiłam na stronie kazaplan - online, dostępny za free na stronie leroy-merlin. Dla odmiany ma relatywnie niewielką bibliotekę mebli, ale można dowolnie zmieniać wymiary i kolorystykę - potrzebowałam np komody w kilku rozmiarach, więc znalazłam jedną, zmieniłam kolor, itd, zduplikowałam i pozmieniałam rozmiary ;) a jak nie ma jakiegoś mebla, to są "bryły" - np łóżko niemowlęce, którego nie znalazłam, zastąpiłam białym sześcianem 63x123x100 ;)
jest jeszcze parę innych darmowych online, ale ja ich nie znam :oops:
no ewentualnie jeszcze np Link do: Home Design & FREE Floor Plan Software Online - Homestyler też jest niezły, oczywiście też ma ograniczenia, ale np na zrzucie widać, że znalazłam jedną komodę, która jest przeskalowana na dwa wymiary (70/140), ale dla odmiany nie znalazłam metody na zmianę kolorów mebli (choć fakt, że za dużo czasu przy nim nie spędziłam) Zobacz załącznik 838634

Natomiast ja się bawię teraz innym programikiem, pCon - jest darmowy także do zastosowań komercyjnych, ale nie polecam do poustawiania mebli w pokoju - to już generalnie dość profesjonalny program, wymagania sprzętowe też ma niemałe - wydawało mi się, że mam całkiem niezłego lapka, a z wymaganiami tak trochę na styk jest, no ale daje radę ;)
jak coś ładnego zaprojektuję, to będę wrzucać i się chwalić ;)
Dzieki wielkoe jutro jak maz będzie w domku wezmę się w końcu za to i trzeba skończyc ten pokoik a oprócz mebli jest wszystko

Moj tez remont dzisiaj skonczy, wczoraj lazienke naprawil bo zalewalismy sasiadow :o
Zaraz musimy sie zbierac i jedziemy po farby, ma ktos pomysl jaki kolor wybrac ?:D myslalam o brzoskwiniowym ale nie wiem :/
z zalewaniem sąsiadów, dobrze, że udało się naprawić, ale domyślam się, że stres niezły... :o
a co do koloru - to zależy, do czego ma pasować, ale ja i tak może się nie wypowiem - mając do pomalowania całą (dużą) górę domu kupiłam po prostu 30 litrów jasnej szarej farby :rofl:

Dzieki wielkoe jutro jak maz będzie w domku wezmę się w końcu za to i trzeba skończyc ten pokoik a oprócz mebli jest wszystko
nie ma sprawy :)
jakbyś miała jakieś problemy techniczne, to mogę spróbować pomóc (ten ze strony leroy-merlin trochę już opanowałam, zrobiłam w nim kilka pomieszczeń)
ale jutro będę zdecydowanie mniej na forum :oops:
O jest w domu, wiec raczej będziemy coś razem robili ;)
(ewentualnie możesz np programy pooglądać dzisiaj, jak jesteś sama, a na jutro zostawić "docelowe" projektowanie ;))

nie ma sprawy :)
jakbyś miała jakieś problemy techniczne, to mogę spróbować pomóc (ten ze strony leroy-merlin trochę już opanowałam, zrobiłam w nim kilka pomieszczeń)
ale jutro będę zdecydowanie mniej na forum :oops:
O jest w domu, wiec raczej będziemy coś razem robili ;)
(ewentualnie możesz np programy pooglądać dzisiaj, jak jesteś sama, a na jutro zostawić "docelowe" projektowanie ;))
Właśnie może dziś już spojrzę,zaraz młodego mąż do siostry podwiezie to będę miała 2-3 godzinki wolnego

Witam sie z kawka [emoji4]
Tak czytam i zazdroszcze Wam ze macie tyle pokoi [emoji23] u mnie tylko 2 salon i pokoj dzieci. Chociaz z drugiej strony nie mam problemow gdzie co postawic...bo i tak niczego poza lózeczkirm nie wcisne[emoji12]

hchygzu3s1ksbpf1.png
Wychowałam się w mieszkaniu, które miało 38m2, z ex mieszkałam jakiś czas w większym, potem znowu "rodzinne", potem zaczęłam wynajmować to, gdzie teraz mieszkam - 50m2, mega nieustawne, ale tanie, trzeba by choćby w meble zainwestować, ale też tego nie robimy, żyjemy już trochę na kartonach... Szafa, komoda, parę mebli od rodziny czy znajomych, jak stół i krzesła, jeden regał i dwie komódki "biurkowe".. Byle tylko przeczekać do przeprowadzki....
A potem będzie dom, gdzie salon z kuchnią i jadalnią będzie większy niż całe to mieszkanie ;)
I tak robimy na razie tylko część ale - ważne, żeby była kuchnia, łazienka, sypialnia... Salon to tak naprawdę narożnik i parę starych mebli (bardzo starych :p), a reszta to już po przeprowadzce będziemy powoli robić... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dzień dobry :) właśnie się obudziłam :) oj pospałam dziś sporo także mam humor dobry :) teraz kawka, śniadanko i? I nie wiem na razie :D
Śnił mi się mój synek że go karmie piersią, a pokarm z piersi leci jak z kranu hahahaha ja chyba mam zrytą głowę :D

Jutro jadę do rodziców w końcu ich odwiedzić :) cieszę się bo jakiś czas ich nie widziałam... Rodziców mojego M odwiedzamy częściej bo są na miejscu.. No trudno..

Aaa wczoraj dzwonili z dwóch banków i bardzo duże prawdopodobieństwo że w końcu mój dostanie ten kredyt <3 i wtedy ruszamy pełną parą z remontem :) już się doczekać nie mogę :) małe mieszkanko na razie ale jak cieszy :)
1518252538-dda02f319ff5f7b1-aaaaaa.jpeg

p19u3e3kqu9q7cxt.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Tak czytam i zazdroszcze Wam ze macie tyle pokoi [emoji23] u mnie tylko 2 salon i pokoj dzieci. Chociaz z drugiej strony nie mam problemow gdzie co postawic...bo i tak niczego poza lózeczkirm nie wcisne[emoji12]

hchygzu3s1ksbpf1.png
Ja będę miała to samo [emoji14] łóżeczko i heja [emoji14]

p19u3e3kqu9q7cxt.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama

hchygzu3s1ksbpf1.png
Wychowałam się w mieszkaniu M3 gdzie były 2 pokoje. W dużym spali rodzice, w małym ja z siostrą i było fajnie ;) Teraz mam parter domu i też tylko 2 pokoje, ale jeden z nich jest na tyle duży, że właśnie przerabiamy go na 2 żeby w końcu nasz syn miał swój pokój, a mała i tak będzie spala w sypialni. Jak urośnie to się potem będę martwić ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Do góry