reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dobranoc , spokojnej nocki bez "niespodzianek" :)
Na razie na szczęście spokój, tylko do wc musiałam wstać, a że spałam już ponad 6h.. Ale jeszcze chwilę spróbuję dospać ;)
Ewentualnie jakaś drzemka w ciągu dnia ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Taki.mam zamiar, juz tylko sprzatanie w niedziele, robienie miejsca dla dziecka ale na spokojnie bez dzwigania i mam nadzieje, bez nerwow. K jednak po przemysleniach stwierdzil, ze zle sie zrozumielismy..
Po remoncie, w poniedzialek chce kupic pare rzeczy dla dziecka, lozeczko, i spakujemy dla mnie torbe..
A to baby podobno nie zdecydowane.. On chyba ta ciaze przechodzi za mnie bo hormony za bardzo nim rzadza. Pokrecony jakis taki ten moj chlop:D
Faceci w ciąży też tak mają ;)
Mój na razie w ogóle nie ogarnia, co będzie potrzebne dla maleństwa... Nie ma żadnego doświadczenia z małymi dziećmi, jak się zajmowałam trochę synem kuzyna, to jeszcze się nie znaliśmy, z dzieciakami przyjaciółki też kontaktu nie miał za bardzo, bo wcześniej jak do niej jeździłam, to po iluś godzinach po mnie przyjeżdżał, jak już dziękuję dzieciaki spały, itd ;)
Na razie w ramach przygotowań skupia się na przygotowaniach domu do zamieszkania - obecnie instalacja c.o., trochę elektryka itd.
A z elektryką też jest zabawnie, bo teoretycznie ja miałam to robić, no ale że nie mogę...
Ale jutro, w sensie dzisiaj w ciągu dnia muszę w końcu kaloryferów poszukać... Model itd już mam, tylko muszę znaleźć, gdzie można je kupić taniej..... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Zabiłaś mnie...!! :D Jak ja bym zjadła taką mega przypieczoną kiełbę z chlebkiem... OMG..!!! I skąd ja teraz taką wezmę???:hmm::hmm:

Ja też integruję się rodzinnie, jutro już wracamy do wawy, ale ta chwila relaksu była mi potrzebna. Kupiłam też dzisiaj kilka rzeczy i torebkę dla siebie :tak:
Wrzuć zdjęcie torebki ;)

Moja torebka cały czas czeka na użycie, jak już uszyję torbę dla mamy i O ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja mam chore niemowlę w domu, więc nie miałam czasu się udzielać, dopiero lepiej zasnął i siadam do pracy... też bym już chciała urządzić pokój dziecięcy, ale wygląda na to, że jeszcze muszę na niego zarobić :/
Dziś stwierdzam, że brzuch ciążowy zaczął mi przeszkadzać... schylanie, noszenie etc... no i spojenie łonowe powoli daje o sobie znać... chyba muszę troszkę zacząć się oszczędzać...

Współczuję chorego, mam nadzieję, że szybko poczuje się lepiej...[emoji106]
No i zdecydowanie powinnaś zacząć się choć trochę oszczędzać....

0d1yrjjgtd95fou3.png

No dobra, napiłam się herbaty, poglaskalam koty, mogę spać dalej ;)

A co do urządzania pokoju dla maleństwa - meble będę zamawiać przez internet, więc na razie planuję na kartkach i w programach ;) fajne zajęcie, zwłaszcza jak ktoś nie chce /nie może jeszcze urządzać pokoju ;)
Jest kilka darmowych planerow online, i można sobie pooglądać, jak będzie wyglądać jak już stanie łóżeczko itd ;)
Ja walczę z jednym programem, ale jak już go opanuję, to wrzucę kilka potencjalnych wizualizacji ;)
Wycieczka do Ikei nas jeszcze czeka, ale to może we wtorek ogarniemy... ;)

Ale mam inne pytanie, kolejne z serii dziwnych dylematów [emoji23]

Ile powinno być miejsca między naszym łóżkiem a łóżeczkiem...?
Sypialnia jest trochę wąska :(
Łącznie na odstęp od ściany od strony O i na odstęp z mojej strony do łóżeczka (łóżeczko będzie równolegle do naszego łóżka, ale pod ścianą) mam do dyspozycji tylko 96cm :(
Łóżko jest niskie (z kategorii minimalistyczne, rama kończy się na wysokości ok 35cm), więc myślę o podzieleniu tego 40/54cm ( 40 po stronie O, 54 mojej, między łóżeczkiem) albo 33/63 - myślę, że druga wersja będzie chyba zdecydowanie wygodniejsza, co? Przy 33cm szafka nocna się zmieści (33/40cm to wymiary właśnie szafek nocnych, które mi się podobają i które pasują do reszty), 63cm to już powinno być dość wygodne przejście, dające możliwość "manewrowania" przy łóżeczku (chyba...?), a i O powinien być w stanie w miarę normalnie przejść, przy tak niskim łóżku, i przejściu 33cm co? Jak myślicie...?[emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png

OMG co Wy tu o 4 rano robicie:D ja sobie jeszcze leze za wcześnie sie cos obudzilam. I powolutku do pracy bede sie zbierac oby zlecialo:) Milego dnia zycze:*

Ostatnia edycja:
No dobra, napiłam się herbaty, poglaskalam koty, mogę spać dalej ;)

A co do urządzania pokoju dla maleństwa - meble będę zamawiać przez internet, więc na razie planuję na kartkach i w programach ;) fajne zajęcie, zwłaszcza jak ktoś nie chce /nie może jeszcze urządzać pokoju ;)
Jest kilka darmowych planerow online, i można sobie pooglądać, jak będzie wyglądać jak już stanie łóżeczko itd ;)
Ja walczę z jednym programem, ale jak już go opanuję, to wrzucę kilka potencjalnych wizualizacji ;)
Wycieczka do Ikei nas jeszcze czeka, ale to może we wtorek ogarniemy... ;)

Ale mam inne pytanie, kolejne z serii dziwnych dylematów [emoji23]

Ile powinno być miejsca między naszym łóżkiem a łóżeczkiem...?
Sypialnia jest trochę wąska :(
Łącznie na odstęp od ściany od strony O i na odstęp z mojej strony do łóżeczka (łóżeczko będzie równolegle do naszego łóżka, ale pod ścianą) mam do dyspozycji tylko 96cm :(
Łóżko jest niskie (z kategorii minimalistyczne, rama kończy się na wysokości ok 35cm), więc myślę o podzieleniu tego 40/54cm ( 40 po stronie O, 54 mojej, między łóżeczkiem) albo 33/63 - myślę, że druga wersja będzie chyba zdecydowanie wygodniejsza, co? Przy 33cm szafka nocna się zmieści (33/40cm to wymiary właśnie szafek nocnych, które mi się podobają i które pasują do reszty), 63cm to już powinno być dość wygodne przejście, dające możliwość "manewrowania" przy łóżeczku (chyba...?), a i O powinien być w stanie w miarę normalnie przejść, przy tak niskim łóżku, i przejściu 33cm co? Jak myślicie...?[emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Moja koleżanka wepchnęła łóżeczko między ścianę a sypialnie na styk normalnie palec by nie wszedł,mówiła że ciężko małego do karmienia czy do przebrania się wyjmuje bo musi na kolanach, ( robi to z łóżka) no i podpalała ode mnie że zdjęła jeden bok łóżeczka i wypełniła szczelinę między sypialnia a łóżeczka kołdra trzeba dóbrze zabezpieczyć ;) ( u niej tylko w nocy śpi w łóżeczku bo sypialnie mają u gory, a w dzień na dole ma drugie łóżeczko które stoi wolno)
U nas to się sprawdza mały kiedy chce przychodzi do nas ale woli u siebie aaaa i zabezpieczyliśmy żeby sie nie odsuwalo bo kiedyś by wpadł w ta szczelinę bo łóżeczko odjechało ,;/ ( mam jeszcze odstep od łóżeczka do ściany )ale mój synek ma już 3 latka i musze go powoli przyzwyczajc spac na swoim ;/ Ma piękny pokój ,brakuje jeszcze mebli i właśnie chyba się skusze na ten program co ty robisz wizualizacje ale ja to cienka i nie wiem czy pojmę czy się bardziej zdenerwuje : D chyba że jednak powołam się na zaufanego Pana duzo rzeczy nam w domku on robił, facet złota rączka robi cuda ;) ale chcialabym jeszcze przed nim jakiś fajnie pomyśleć gdzie co rozłożyć ,a i muszę jeszcze zamówić do pokoju jakieś fajne napisy na ścianę ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry