reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Poza ciaza lubie dobrze dobrane staniki. Jednak pierwsza ciaza zmienila mi rozmiar a po pol roku zaszlam w nastepna i znowu mam problem rozmiarowo wygodowy. Wszystkie rozwiazania sa tymczasowe, bo biust rosnie, potem bede karmic piersia i dopiero po wszystkim moze sie uda znowu cos dobrac odpowiedniego.

reklama
Ja też o stanikach mogłabym napisać książkę. Dawniej w sklepach wogole nie było na mnie staników :( Pod biustem miałam wtedy ok 70, a w biuście koło 93. Tymczasem wszystko w sklepach kończyło się na D (i to tylko w wybranych bo w większości na C) i automatycznie pod biustem było min 80. Z braku laku musiałam takie kupować i przeszywać, żeby zwęzić obwód. To były dla mnie koszmarne czasy. O stroju 2-czesciowym mogłam tylko pomarzyć bo jak już znalazłam stanik z fiszbinami z odpowiednią miseczką i nawet z obwodem do zmniejszenia to majtki były do tego jakieś XXL, a ja nosiłam s-m. Dzięki Bogu to się już w PL pozmieniało [emoji16]

p19uqqmzxqi22hcj.png
Tak, dlatego założyliśmy lobby ;)
Setki maili do producentów, sklepów, itd, akcje, itd.. Ciekawe czasy, ale było warto ;)
Pamiętam pierwsze J dalii (byłam testerką) - nie nadawało się ;) Ale potem dopracowali, i teraz Dalia robi całkiem dobre staniki :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

O matko widzę temat stanika... Ja też standard zawsze noszę tradycyjne 70/75 B ale nigdy nie miałam dobranego przez brafiterke.. I zaczynam się zastanawiać czy mam dobry :o

p19u3e3kdy9sfk73.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Kurcze, Aga jaki ten swiat maly. Wlasnie te 9 lat temu czytalam lobby malobiusciastych i stamtad czerpalam informacje. Dobrze znac kogos takiego[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Na lobby miałam nicka charm i prowadziłam akcję z mahedą - może kojarzysz, choć ja głównie LB a nie LMB, mniejsze biusty to głównie na akcjach - na żywo ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja pod biustem mam 74cm, a biust 89cm bez stanika hmmm i??

p19u3e3kdy9sfk73.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Ja tez. Myslalam ze miska ma najwiecej do powiedzenia. A 80 czy 75 to jakos nie mialo dla mnie znaczenia. Byle by miska nie zgadzala
No właśnie nie ;) miski są inne w zależności od obwodu. Żeby pasowała to liczy się różnice obwodu biustu do obwodu STANIKA pod biustem.
Na przykład: 73 pod biustem i 87 w biuście
Dla obwodu 80, to nawet A powinno pasować, skoro pasuje B, to może faktycznie jest ciut więcej, albo biust bardziej "pełny" ;)
Załóżmy, że 80B jest ok miską, więc żeby był stanik na ten sam obwód w biuście, to 75 powinno być C lub D, a 70, żeby miska pasowała, to może D, może nawet E, ale w tym wypadku bez mierzenia się nie da, trzeba zmierzyć ;)
Jak zmniejszasz obwód, to miska musi być większa na taki sam biust. Analogicznie zwiększając obwód trzeba wziąć mniejszą miskę.
Pomiędzy 75B a 80B różnica w obwodzie biustu to ~5cm ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry