reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Poza ciaza lubie dobrze dobrane staniki. Jednak pierwsza ciaza zmienila mi rozmiar a po pol roku zaszlam w nastepna i znowu mam problem rozmiarowo wygodowy. Wszystkie rozwiazania sa tymczasowe, bo biust rosnie, potem bede karmic piersia i dopiero po wszystkim moze sie uda znowu cos dobrac odpowiedniego.

reklama
Ja też o stanikach mogłabym napisać książkę. Dawniej w sklepach wogole nie było na mnie staników :( Pod biustem miałam wtedy ok 70, a w biuście koło 93. Tymczasem wszystko w sklepach kończyło się na D (i to tylko w wybranych bo w większości na C) i automatycznie pod biustem było min 80. Z braku laku musiałam takie kupować i przeszywać, żeby zwęzić obwód. To były dla mnie koszmarne czasy. O stroju 2-czesciowym mogłam tylko pomarzyć bo jak już znalazłam stanik z fiszbinami z odpowiednią miseczką i nawet z obwodem do zmniejszenia to majtki były do tego jakieś XXL, a ja nosiłam s-m. Dzięki Bogu to się już w PL pozmieniało [emoji16]

p19uqqmzxqi22hcj.png
Tak, dlatego założyliśmy lobby ;)
Setki maili do producentów, sklepów, itd, akcje, itd.. Ciekawe czasy, ale było warto ;)
Pamiętam pierwsze J dalii (byłam testerką) - nie nadawało się ;) Ale potem dopracowali, i teraz Dalia robi całkiem dobre staniki :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

O matko widzę temat stanika... Ja też standard zawsze noszę tradycyjne 70/75 B ale nigdy nie miałam dobranego przez brafiterke.. I zaczynam się zastanawiać czy mam dobry :o

p19u3e3kdy9sfk73.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Kurcze, Aga jaki ten swiat maly. Wlasnie te 9 lat temu czytalam lobby malobiusciastych i stamtad czerpalam informacje. Dobrze znac kogos takiego[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Na lobby miałam nicka charm i prowadziłam akcję z mahedą - może kojarzysz, choć ja głównie LB a nie LMB, mniejsze biusty to głównie na akcjach - na żywo ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja pod biustem mam 74cm, a biust 89cm bez stanika hmmm i??

p19u3e3kdy9sfk73.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Ja tez. Myslalam ze miska ma najwiecej do powiedzenia. A 80 czy 75 to jakos nie mialo dla mnie znaczenia. Byle by miska nie zgadzala
No właśnie nie ;) miski są inne w zależności od obwodu. Żeby pasowała to liczy się różnice obwodu biustu do obwodu STANIKA pod biustem.
Na przykład: 73 pod biustem i 87 w biuście
Dla obwodu 80, to nawet A powinno pasować, skoro pasuje B, to może faktycznie jest ciut więcej, albo biust bardziej "pełny" ;)
Załóżmy, że 80B jest ok miską, więc żeby był stanik na ten sam obwód w biuście, to 75 powinno być C lub D, a 70, żeby miska pasowała, to może D, może nawet E, ale w tym wypadku bez mierzenia się nie da, trzeba zmierzyć ;)
Jak zmniejszasz obwód, to miska musi być większa na taki sam biust. Analogicznie zwiększając obwód trzeba wziąć mniejszą miskę.
Pomiędzy 75B a 80B różnica w obwodzie biustu to ~5cm ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry