reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Thrillery tez sa ok. Ale jednak u mnie horrorysa nr.1. Od dzieciaka lubiłam historie o duchach. Ksiazki mastertona wszystkie przeczytalam.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Kiedyś bardzo lubiłam horrory i co tydzień oglądałam [emoji39] i tez klasyki... Ale w pewnym momencie te mocniejsze momenty za mocno mi w głowę weszły [emoji39]

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Ja też o stanikach mogłabym napisać książkę. Dawniej w sklepach wogole nie było na mnie staników :( Pod biustem miałam wtedy ok 70, a w biuście koło 93. Tymczasem wszystko w sklepach kończyło się na D (i to tylko w wybranych bo w większości na C) i automatycznie pod biustem było min 80. Z braku laku musiałam takie kupować i przeszywać, żeby zwęzić obwód. To były dla mnie koszmarne czasy. O stroju 2-czesciowym mogłam tylko pomarzyć bo jak już znalazłam stanik z fiszbinami z odpowiednią miseczką i nawet z obwodem do zmniejszenia to majtki były do tego jakieś XXL, a ja nosiłam s-m. Dzięki Bogu to się już w PL pozmieniało [emoji16]

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ja też o stanikach mogłabym napisać książkę. Dawniej w sklepach wogole nie było na mnie staników :( Pod biustem miałam wtedy ok 70, a w biuście koło 93. Tymczasem wszystko w sklepach kończyło się na D (i to tylko w wybranych bo w większości na C) i automatycznie pod biustem było min 80. Z braku laku musiałam takie kupować i przeszywać, żeby zwęzić obwód. To były dla mnie koszmarne czasy. O stroju 2-czesciowym mogłam tylko pomarzyć bo jak już znalazłam stanik z fiszbinami z odpowiednią miseczką i nawet z obwodem do zmniejszenia to majtki były do tego jakieś XXL, a ja nosiłam s-m. Dzięki Bogu to się już w PL pozmieniało [emoji16]

p19uqqmzxqi22hcj.png

No mialas troche zabawy :D lepiej be chodzic haha
A stroje kupowac dwa :p albo zrobic tak jak ja rok temu :D
Kupilam rozmiar M. W domu przymierzylam, gora fajnie lezy a dol.. Wpil sie tam gdzie slonce nie dociera :D a na tylku zostaly dwa mocne slady po odbitych za malych majtkach. Wiec pojechalam do sklepu pewna, ze dol zostal zmieszany i wzielam S. Po wymianie na L pasowaly juz idealnie. :D i mam teraz stroj M ' L :D

Bo nie zakłada się normalnie stanika dobierając ;) za mała miska daje wrażenie za ciasnego obwodu...
Najpierw zakładasz sam obwód, miskami do tyłu. Ciśnie - bierzesz większy, jest luźny - bierzesz mniejszy. Jak już masz idealny obwód (normalnie zapinasz na najluźniejszą haftkę, w ciąży na najciasniejszą, ma się dać odciągnąć na 3-5cm, nie 15 ;))
To wtedy dopiero przechodzisz do miski - zakładasz normalnie - ciśnie obwód - bierzesz większą miskę (tak, miskę, nie obwód!)
I tak aż jest idealnie [emoji106]

Dobralam w życiu kilka tysięcy staników, i były takie co przychodziły w 80B a wychodziły w 65E ;)
(jest coś takiego jak lobby biuściastych i lobby małobiuściastych, wiele lat temu byłam jedną z prekursorek, uswiadamialysmy kobiety, prowadziły akcje brafittingowe, szkoliły pracownice sklepów, rozmawiałyśmy z firmami itd)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Kurcze, Aga jaki ten swiat maly. Wlasnie te 9 lat temu czytalam lobby malobiusciastych i stamtad czerpalam informacje. Dobrze znac kogos takiego[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

To zostan przy tych co Ci wygodnie [emoji5]️ mi kiedys tez pani profesjonalnie dobrala i mnie tak cisnął, ze nie mogłam wytrzymać az mi sie czerwone porobiło pani twierdziła, ze sie przyzwyczaję do nowego rozmiaru wróciłam do tego co mi wygodnie [emoji5]️
Ja sie przyzwyczailam i nie zamienilabym nowego rozmiaru na poprzedni[emoji5]
A tu nie tylko o wygode chodzi. Zle dobrany biustobisz znieksztalca biust.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja sie przyzwyczailam i nie zamienilabym nowego rozmiaru na poprzedni[emoji5]
A tu nie tylko o wygode chodzi. Zle dobrany biustobisz znieksztalca biust.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dla mnie bylo najwazniejsze zeby robil dekolt jaki kolwiek i byl wygodny. A miseczki C tez sa z push upem ? Nigdy nawet nie patrzylam na c stad moje pytanie :D

reklama
Do góry