reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jestem nowa moja druga ciaza ktora okropnie znosze teraz rwa kulszowa mnie dopadla do tego hustawka nastrojow jakas masakra
Witamy w Lipcowkach na kiedy masz termin?

3jgxskjo51j6485i.png

reklama
U mnie dziś żeberka w miodzie na ostro pieczone w piekarniku :) właśnie wstawione do piekarnika, dość późno ale mój późno wróci więc nie ma co wcześniej dla siebie i maluszka robić jak już zupke zjadłam :) do tego ziemniaczki i surówka :) ciekawe jak wyjdzie mięsko bo pierwszy raz tak robię :)

p19u3e3kamsm1gna.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Chodzą za mną takie ostatnio, może niedługo zrobię...

U mnie dziś żeberka w miodzie na ostro pieczone w piekarniku :) właśnie wstawione do piekarnika, dość późno ale mój późno wróci więc nie ma co wcześniej dla siebie i maluszka robić jak już zupke zjadłam :) do tego ziemniaczki i surówka :) ciekawe jak wyjdzie mięsko bo pierwszy raz tak robię :)

p19u3e3kamsm1gna.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

U mnie były dziś warzywka na patelnię :D ale takie żeberka...mmm choć ostatnio ciężko z mięsem to taki obiad bym wciagnela ajjjj .

No powiem Ci szczerze że ja też jeszcze tego nie czuję więc może dlatego nie mam parcia na kupowanie jak reszta dziewczyn. A najbardziej mnie wkurza szukanie wózka, bo nie mam na to ochoty, nic mi się nie podoba i robię to na siłę i się tylko wkurzam, więc chyba przyjmę Twoją taktykę i poczekam... aż to poczuję :)

A ja wlasnie czuje az za bardzo i wszystko bym chciala juz kupic ;D mama i K mnie sprowadzaja na ziemie co jakis czas bo tylko o dziecku i wyprawce moglabym trajkotac :D

Mnie też ostatnio ciągle głowa boli...czasem tylko z jednej strony :( chyba takie uroki ciąży..
Pisałyście co niektóre o ruchach w 10 tc (dziecko ma wtedy z 2,5cm..) , w 12 czy 14tc. Ja myślę, nawet jestem pewna,że to niemożliwe. :) ja od 13tc mam codziennie szalone ruchy jelit i nigdy wcześniej (tzn. Przed ciąża) nie czułam czegoś podobnego, czasem coś jeździło,ale nigdy w taki sposób, teraz to takie jakby mrowienia, puknięcia, smyranie, ale wiem,że to nie dzidziuś (choć baaardzo bym już chciała) , bo czasem czuje to koło pępka,innym razem aż na wzgórku, a tam dzidzi nie ma :D na grupie na fejsie jedna dziewczyna pisała,że dziecko ją kopie w 16czy 17tc po żebrach...no cóż :D
Ja też jeszcze nie kupuje nic,bo się po prostu boję :(
Moja szyjka ostatnio na ip miała 5,5cm (!), mój gin wcześniej też mówił,że jak u żyrafy :p ale mam łożysko przodujące póki co i krwiaka. W piątek wizyta,mam nadzieję,że krwiak się wreszcie wchłania,Niunia zdrowo rośnie i łożysko poszlo do góry..i tak już się przyzwyczaiłam do myśli,że to Córeczka, trochę mam obawy,że się nagle płeć zmieni i byłoby mi..dziwnie :D
Któraś też nie może sobie poradzić z grzybicą? Brałam już pimafucin i gyno pevaryl i dalej dokucza :(
Czy wszystkie wstajecie w nocy na siusiu? Ja od początku ciąży czesto chodzę w dzień,ale całą noc prześpie bez pobudek. To normalne? :D
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj!

Ale Ci dobrze :D ja sie wyspac nie moge od kilku miesiecy, najpierw od kataru a teraz w dodatku od latania do lazienki 4/5 razy w ciagu nocy :(

Jak serce wali za szybko to czuc, mi sie gorzej oddycha wtedy

Mam tak samo, nawet jak leze tak mi sie zdarza :o

Auu, boli na samą myśl...

Co do koszul - słodkisen, link w wątku zakupowym, chwilowo nie mam jak wkleić... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Znam ta strone :) tylko jaki material:p

Mi też ☺️ a ketchup np najbardziej lubię z kotlina

Mi kielecki :D przez Was chce mi sie cukini i teraz jeszcze frytek z majonezem ;(( a mam robic spagetti bo tez mi sie chce :(( hahah. Trzy obiady najlepiej gotowac :D

A ja wlasnie czuje az za bardzo i wszystko bym chciala juz kupic ;D mama i K mnie sprowadzaja na ziemie co jakis czas bo tylko o dziecku i wyprawce moglabym trajkotac :D

Ale Ci dobrze :D ja sie wyspac nie moge od kilku miesiecy, najpierw od kataru a teraz w dodatku od latania do lazienki 4/5 razy w ciagu nocy :(

Mam tak samo, nawet jak leze tak mi sie zdarza :o

Znam ta strone :) tylko jaki material:p

Mi kielecki :D przez Was chce mi sie cukini i teraz jeszcze frytek z majonezem ;(( a mam robic spagetti bo tez mi sie chce :(( hahah. Trzy obiady najlepiej gotowac :D
Spaghetti to ja dzisiaj miałam ☺️

reklama
Do góry