reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Hm ja mięsa jem baaardzo mało i przez to miałam nieraz anemię :) u mnie by nie starczyło pozbyć się mięsa by schudnąć kilka kg musiałabym przestać jeść biała mąkę i słodycze bo to podstawa mojej diety [emoji39][emoji39]

f2w39n7303c24ozn.png
Pozbycie się białej mąki i słodyczy to świetny pomysł [emoji106][emoji106][emoji106]
Słodyczy nie jem już dawno, ale wtedy schudłam, bez wpływu na biust, a po odstawieniu kurczaka i większości mięsa poleciał biust ;)

A co do anemii, to jak dla mnie to stereotypy ;)
Jadłam mięso, byłam typowym wszystkożercą, i miałam anemię...
Nie jem mięsa w ogóle od kilku lat, nie suplementuję, do ciąży trenowałam i czasem oddawałam krew, w ciąży mimo kilku krwotoków hemoglobina 14,8 ;) (norma 11-15,5)

Suplementuję B12, poza latem D (badań co jakiś czas poziom), czasem magnez (jak dużo biegałam to magnezu więcej)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Nie ma opcji zeby was nadrobić ponad 400 wiadomości :-D
Ja dziś cały dzien na szkoleniu byłam, tylko sie wynudzilam tam i nic nowego nie nauczyłam o_O
Mi może sie uda kupic dobre paczki w polskim sklepie, zrobilyscie mi smaka na oponki!! Mam nadzieje ze uda sie je kupic.
W razie czego służę przepisem ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dzięki za troskę [emoji8] niestety w nocy miał jeszcze ponad 38, rano tez mu skoczyła ale potem cały dzień w normie... jutro zapisałam go jeszcze na wizytę żeby skontrolować, osłuchać, chociaż chyba i tak zostawie go do końca tyg w domu, żeby nic nie złapał.. ostatnio słyszę ze wszędzie grypa. Podobno na Słowacji epidemia... [emoji51]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mojej mamy ponad 50% firmy na chorobowym...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Hej dziewczyny. Jednak dzisiaj byłam u lekarza, bo ta noga mi dokucza. Okazało się że mam zakrzepicę żył. Jeszcze stadium niezbyt zaawansowane. Dostalam zastrzyki na 10 dni potem do kontroli plus tabletki. No i okaże się czy nie skończy się szpitalem. Oby nie.
Natomiast,
Dzidziuś ma 11 cm ale płeć dalej nieznana. :-) ruchliwe że ciężko było zrobić zdjęcie ale jest. Dodam na wątek z USG. :-)

reklama
Aha, co do niejedzenia mięsa - kwestia jest taka, że eliminując coś z diety czymś to trzeba zastąpić, no i wszystko zależy od tego, czym...
W sumie frytki są wegańskie ;)
Ale jak się zamieni kawałek wołowiny frytkami to trudno oczekiwać pozytywnego wpływu na zdrowie, ale jak się zastąpi kawałek kuraka z frytkami i bułkę z szynką i żółtym serem potrawką warzywną i koktajlem z dodatkiem płatków owsianych, to pozytywne efekty będą zauważalne nie tylko na wadze, ale też na twarzy, paznokciach itd [emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry