reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Hm ja mięsa jem baaardzo mało i przez to miałam nieraz anemię :) u mnie by nie starczyło pozbyć się mięsa by schudnąć kilka kg musiałabym przestać jeść biała mąkę i słodycze bo to podstawa mojej diety [emoji39][emoji39]

f2w39n7303c24ozn.png
Pozbycie się białej mąki i słodyczy to świetny pomysł [emoji106][emoji106][emoji106]
Słodyczy nie jem już dawno, ale wtedy schudłam, bez wpływu na biust, a po odstawieniu kurczaka i większości mięsa poleciał biust ;)

A co do anemii, to jak dla mnie to stereotypy ;)
Jadłam mięso, byłam typowym wszystkożercą, i miałam anemię...
Nie jem mięsa w ogóle od kilku lat, nie suplementuję, do ciąży trenowałam i czasem oddawałam krew, w ciąży mimo kilku krwotoków hemoglobina 14,8 ;) (norma 11-15,5)

Suplementuję B12, poza latem D (badań co jakiś czas poziom), czasem magnez (jak dużo biegałam to magnezu więcej)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Nie ma opcji zeby was nadrobić ponad 400 wiadomości :-D
Ja dziś cały dzien na szkoleniu byłam, tylko sie wynudzilam tam i nic nowego nie nauczyłam o_O
Mi może sie uda kupic dobre paczki w polskim sklepie, zrobilyscie mi smaka na oponki!! Mam nadzieje ze uda sie je kupic.
W razie czego służę przepisem ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dzięki za troskę [emoji8] niestety w nocy miał jeszcze ponad 38, rano tez mu skoczyła ale potem cały dzień w normie... jutro zapisałam go jeszcze na wizytę żeby skontrolować, osłuchać, chociaż chyba i tak zostawie go do końca tyg w domu, żeby nic nie złapał.. ostatnio słyszę ze wszędzie grypa. Podobno na Słowacji epidemia... [emoji51]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mojej mamy ponad 50% firmy na chorobowym...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Hej dziewczyny. Jednak dzisiaj byłam u lekarza, bo ta noga mi dokucza. Okazało się że mam zakrzepicę żył. Jeszcze stadium niezbyt zaawansowane. Dostalam zastrzyki na 10 dni potem do kontroli plus tabletki. No i okaże się czy nie skończy się szpitalem. Oby nie.
Natomiast,
Dzidziuś ma 11 cm ale płeć dalej nieznana. :-) ruchliwe że ciężko było zrobić zdjęcie ale jest. Dodam na wątek z USG. :-)

reklama
Aha, co do niejedzenia mięsa - kwestia jest taka, że eliminując coś z diety czymś to trzeba zastąpić, no i wszystko zależy od tego, czym...
W sumie frytki są wegańskie ;)
Ale jak się zamieni kawałek wołowiny frytkami to trudno oczekiwać pozytywnego wpływu na zdrowie, ale jak się zastąpi kawałek kuraka z frytkami i bułkę z szynką i żółtym serem potrawką warzywną i koktajlem z dodatkiem płatków owsianych, to pozytywne efekty będą zauważalne nie tylko na wadze, ale też na twarzy, paznokciach itd [emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry