reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

ja na czwartek w ramach tłustego wymyśliłam placki ziemniaczane na obiad :p
O to ambitnie [emoji3] ja jutro planuje placki ziemniaczane... Od tygodnia za mną chodzą. Dzisiaj na kolacje robie pizze[emoji4] od tygodnia mam potworny apetyt... Boje się ze w takim tempie szybko przytyje... Najgorsze sa wieczory.. Wtedy to juz wszystko... Slonecznik ciastka albo chipsy no i popcorn.. Jak tak dalej pojdzie moja dupa osiagnie rozmiar 4drzwiowej szafy... A na porodowce beda musieli zlaczyc dwa lozka bo na jedno nie wejde!

0d1ysek21hn5dys7.png

reklama
Dziewczyny ale macie sny,u mnie sie uspokoilo na szczescie.
Wlasnie sobie jem rosolek wczorajszy bo lamie i mnie,a tak sie cieszylam ze mnie nie bierze. Jutro mam wizyte to zapytam sie co moge brac zeby sie totalnie jie rozlozyc.
Dzis dzieciak mnie skopal z samego rana jak jadlam sniadanie,chyba domagal sie jedzonka.
Co do wyprawki to kilka rzeczy mam takie drobiazgi. A po 1 marca kupie wozek,ubranka,itd. Na urodziny mam dostac koszule szlafrok wiec to mi odpadnie. Dobrze ze mam teraz ta robote siedze w domu i dlubie to pare groszy mi wpadnie.
Ja wolę miec wszystko gotowe wczesniej-ubranka i to co potrzebne do szpitala. Bo roznie moze byc,a jak trafie wczesniej do szpitala to wole byc przygotowana,bo D tego nie ogarnie tym bardziej moja tesciowa! Jednynie moja mam ogarnieta.jak lezalam po cc w innym szpitalu to ona w pociag siadala i jezdzila do Oliwi z ubrankami itd. Ale fakt ze mialam kupione wczesniej ulatwil duzo. Bo martwili sie o mnie i o mloda,a tak to musieliby jeszcze za ubrankami biegac.
Jedynie co po porodzie kupili to lozeczko i wozek ktory byl ochydny i mi sie nie podobal.....

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Kup sobie prena*len... Co prawda smak sredni ale pomaga. Mnie 2 razy rozkladalo i za kazdym razem jak wypilam to przeszlo.takze polecam

0d1ysek21hn5dys7.png

A moze zmien lekarke ?.
Zauwazylam, ze na fundusz jeden lekarz rzadko robi usg a drugi rzadko albo wgl nie bada.
Ja bym tak nie mogla, martwila bym sie ze cos jest nie tak. Troche olewaja ciaze na fundusz :/
W ierwszej ciąży chodziłam na NFZ i miałam badanie co wizytę, 4 USG, i dodatkowo i tak na każdej wizycie przykładał głowice do brzucha żeby sprawdzić akcję serca od dziecka. Druga i teraz 3 ciąża prywatnie u innego lekarza i USG na każdej wizycie a badania nie robi na każdej. Przynajmniej mi ale ja byłam u niego zawsze wcześniej przed ciążą czy z blizna ok i czy nie widzi przeciwskazan do kolejnej ciąży. Wtedy badał na fotelu a że w przeciągu 1,5 miesiąca stawiałam się u niego już w ciąży to nie kazał na fotel wchodzić. Tłumaczył to tym że jeśli pacjentka nie zgłasza boli upławów czy czegoś niepokojącego to nie bada bo często po badaniu pacjentki mają plamienia we wczesnej ciąży i mówi że to niepotrzebny dla nich stres. A macicę ogladnie podczas USG dowcipnego, tak samo szyjkę.

Wohhhh rany i to mam nadz jeden i ostatni raz
Pewnie wszystjich i siebie wystraszylas !!
Wyniki w normie wiec hmmmm
Ja jak za szybko cos zrobie to tez mi sie kreci
Mi się nie kręciło tylko aż wirowało jak bym była na karuzeli. I ten stan niestety nie trwał chwilę. Wystraszyłam mocno i siebie i cała rodzinę. Ł cały czas jest roztrzęsiony i się martwi... Też mam nadzieję, że to jednorazowy incydent :)

Nie wytrzymam do czwartku!jade dzisiaj po pączka... A jutro już sama zrobie faworki i paczki z Nutellą[emoji173][emoji173][emoji173] cały dzien bede jadla az sie obsr*m[emoji23]

0d1ysek21hn5dys7.png
Ja dziś kupiłam Nam na deser gniazdka wiedeńskie. Omomomom UWIELBIAM!

Ja planuje tlusty tydzien[emoji3][emoji3] po co sobie zalowac [emoji13][emoji13]

0d1ysek21hn5dys7.png
Ja tam planuje tłustą ciąże :D Na koniec będę jak wieloryb :D

Mi się nie kręciło tylko aż wirowało jak bym była na karuzeli. I ten stan niestety nie trwał chwilę. Wystraszyłam mocno i siebie i cała rodzinę. Ł cały czas jest roztrzęsiony i się martwi... Też mam nadzieję, że to jednorazowy incydent :)

Ja dziś kupiłam Nam na deser gniazdka wiedeńskie. Omomomom UWIELBIAM!

Ja tam planuje tłustą ciąże :D Na koniec będę jak wieloryb :D
Tez bym chciala ale boje sie ze po tlustej ciazy zostane samotna matka [emoji13]

0d1ysek21hn5dys7.png

Hej Ok wszystko w nd wyjechaliśmy do domku pod Warszawę trochę odpocząć jutro wracamy
Czytam was nadrabiam ale nie m czasu napisac bo albo sąsiedzi przychodzą się przywitać albo spacery albo gramy
Do tego ta mija koleżanka i jej mąż jakoś mi to w głowie siedzi
Moj synuś coraz częściej kopie tak ze czuje na zew nic nie widać jeszcze
Ja kolejna wizyta prenatalna 22.02 a u swojego gina na początku marca [emoji849] ale nie jest złe tyg mi lecą szybko brzuszek wieczorem większy w dzień mały

16udyx8di9hvrs5t.png

Oj szok bo coezko nadrobic bardzo

A ja wymyslam
Wuzite mialam 26/1, teraz pilowkowe 19/2 plus 22/1 foto 3 d z polowkowymi gdzie byly nifty takie mam skierowanie
Gderam mezowi od wczoraj ze chce usg tutaj
Czy jestem normalna? Isc czy wszy ok ? Kto by poszedl a kto nie mowcie bo mam mentlik

Moj mowi ze po co

Oj szok bo coezko nadrobic bardzo

A ja wymyslam
Wuzite mialam 26/1, teraz pilowkowe 19/2 plus 22/1 foto 3 d z polowkowymi gdzie byly nifty takie mam skierowanie
Gderam mezowi od wczoraj ze chce usg tutaj
Czy jestem normalna? Isc czy wszy ok ? Kto by poszedl a kto nie mowcie bo mam mentlik

Moj mowi ze po co
A nie wytrzymasz? Zbyt czeste usg nie jest wskazane. Ja mialam wizytę 1.02 teraz polowkowe 26.02 tez mnie meczylo zeby pojsc w połowie miesiaca ale nie ma potrzeby.

0d1ysek21hn5dys7.png

reklama
Tez bym chciala ale boje sie ze po tlustej ciazy zostane samotna matka [emoji13]

0d1ysek21hn5dys7.png
Nie no żartowalam trochę :) NArazie 2kg na plusie, mam cel przytyć max 9 kg ale nie wiem czy mi się uda. Ja przed ciażą schudłam prawie 20 kg, ale jeszcze z 10 bym chciała zrzucić, także mam nadzieję że za bardzo sieęnie spasę, co by nie utrudniac sobie zadania po ciąży :)

Do góry