reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Oj szok bo coezko nadrobic bardzo

A ja wymyslam
Wuzite mialam 26/1, teraz pilowkowe 19/2 plus 22/1 foto 3 d z polowkowymi gdzie byly nifty takie mam skierowanie
Gderam mezowi od wczoraj ze chce usg tutaj
Czy jestem normalna? Isc czy wszy ok ? Kto by poszedl a kto nie mowcie bo mam mentlik

Moj mowi ze po co
Ja miałam wizytę 25 stycznia a teraz mam 21 luty, ale ogólnie chce się umawiać co 3 tygodnie jak będzie ok bo 4 to mi trochę długo

reklama
Nie no żartowalam trochę :) NArazie 2kg na plusie, mam cel przytyć max 9 kg ale nie wiem czy mi się uda. Ja przed ciażą schudłam prawie 20 kg, ale jeszcze z 10 bym chciała zrzucić, także mam nadzieję że za bardzo sieęnie spasę, co by nie utrudniac sobie zadania po ciąży :)
No wlasnie tez planuje max 10 kg. Na poczatlu ciazy schudlam 5 kg i od tamtej pory waga stoi

0d1ysek21hn5dys7.png

Mi się nie kręciło tylko aż wirowało jak bym była na karuzeli. I ten stan niestety nie trwał chwilę. Wystraszyłam mocno i siebie i cała rodzinę. Ł cały czas jest roztrzęsiony i się martwi... Też mam nadzieję, że to jednorazowy incydent :)

Ja dziś kupiłam Nam na deser gniazdka wiedeńskie. Omomomom UWIELBIAM!

Ja tam planuje tłustą ciąże :D Na koniec będę jak wieloryb :D

No I wyniki ok rany szok w trampkach

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :) Ja z niecierpliwością czekam na czwartek a potem na poniedziałek :p ogólnie to mam lenia, ochy mi się zamykają.

No wiec zdecydowalam z rana,ze jade do szpitala,bo nawet po lezeniu pochwa sie nie chowala.
Pielegniarka zmierzyla mi cisnienie 140/85 i moje serce 96 uderzen na minute.
W koncu doczekalam sie lekarza no i pochwa mi calkowicie opadla. Szyjka 2 cm ,ale jest zamknieta,wiec szwu mi nie zaloza.
Dziecko powinno byc troche wyzej niz nad wzgorkiem lonowym,a moje lezy przy gornej czesci pochwy.
Niby nie ma sie denerwowac,bo wraz z wzrostem dzidzi - wszystko sie podniesie.
Pracowac moge dalej byle by nie stac dlugo i nie nosic.
Umowilam sie prywatnie za tydzien,bo jakos nie jestem do konca przekonana...
Nie widzialam ani nie slyszalam dzidzi .

To super wypoczywajcie :) A jak ta kumpela się trzyma ?

A powiem ci ciężko chyba w czw była na konsultacjach dostała receptę i przyłóż ze mąż ma jesc te tabletki bo jego stan naprwno się pogorszy do kilku dni ale podobno za Chiny nie chce ich brać a ona nie wie co robić ponoć wczoraj wziął sam od siebie bo powoedzial ze widzi ze coś nie tak ale wiecie jak to z chorym polepszy się mu i znów stwierdzi ze nie potrzebuje ..
ogólnie nie jest szkodliwy poprostu popada z jednej skrajności na druga albo leży stan depresyjny albo euforia nie wiem dokładnie jak go zdiagnozowali coś tam dwubiegunowosc
Powiem wam podziwiam ja ze dźwiga to ze jest odpowiedzialna za niego i robi wszystko żeby mu pomoc

16udyx8di9hvrs5t.png

ja bede mieć połówkowe w 19.4 tyg a w poprzedniej ciąży miałam dopiero w 22.3 tyg dziecko było jak i teraz większe o tydz według usg , tak mi ginekolog wyznaczyła więc myślę że bedzie ok

reklama
No I wyniki ok rany szok w trampkach
Po porodzie od razu się wezme za specjalistyczne badania, żeby być pewną że wszystko ok, a jeśli nie ok, to żeby się leczyć :)

No wiec zdecydowalam z rana,ze jade do szpitala,bo nawet po lezeniu pochwa sie nie chowala.
Pielegniarka zmierzyla mi cisnienie 140/85 i moje serce 96 uderzen na minute.
W koncu doczekalam sie lekarza no i pochwa mi calkowicie opadla. Szyjka 2 cm ,ale jest zamknieta,wiec szwu mi nie zaloza.
Dziecko powinno byc troche wyzej niz nad wzgorkiem lonowym,a moje lezy przy gornej czesci pochwy.
Niby nie ma sie denerwowac,bo wraz z wzrostem dzidzi - wszystko sie podniesie.
Pracowac moge dalej byle by nie stac dlugo i nie nosic.
Umowilam sie prywatnie za tydzien,bo jakos nie jestem do konca przekonana...
Nie widzialam ani nie slyszalam dzidzi .
O Matko... Jakieś zalecenia prócz tego by nie dźwigać i nie stac zbyt długo dostałaś? I coś proponują z tym zrobić? Trzymam kciuki

Do góry