SzczęśliwaCiężarna
Fanka BB :)
Ja ponad 4 tygodnie czekałam i idę w czwartekA do mojej jeszcze miesiąc chyba tylko ja mam co 5 tygodni...
Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja ponad 4 tygodnie czekałam i idę w czwartekA do mojej jeszcze miesiąc chyba tylko ja mam co 5 tygodni...
Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki [emoji8] dzisiaj robię [emoji4][emoji4]Z przepisem może być trochę ciężko, no robiłam na zasadzie "na winie", tzn co się nawinie... [emoji23]
Ogólnie to:
brokuł (taki półtwardy, tzn wrzucony na 2-3 minuty do wrzątku) - wrzucony na moment do siekacza, żeby były drobne kawałki
Cebula (kilka) - drobno pokrojona (eee, wrzuciłam do siekacza) i chwilę podduszona
ze 2-3 łyżki kaszy jaglanej (miałam akurat ugotowaną, a po zblendowaniu świetnie skleja),
kasza gryczana (no, tak trochę więcej, objętościowo tyle co rozdrobnionego brokuła, może trochę więcej, tak z 1,5raza tyle...
Parę ząbków czosnku - zblendowane razem z kaszą jaglaną
Ze dwie łyżki mąki (u mnie kukurydziana), żeby się lepiej trzymało...
Wszystko wymieszane, plus odrobinę oleju, sól, pieprz, biały pieprz, ziołowy, majeranek, natką pietruszki, i w sumie co mi w rękę wpadło
Uformowane "kotleciki", na papier i do piekarnika na ok 40 minut aż ładnie zbrązowieją
Tak naprawdę tego typu kotleciki można zrobić niemal że wszystkiego przydaje się coś, co sklei, np kasza jaglana, albo jakieś zblendowane strączki (gryczana jest dość sypka, więc coś musiało być), cebula, warzywa, itd
I to nie małe conieco [emoji16] widać jak bykZobacz załącznik 838163 A tu " co nieco " mojego bezwstydnika D
U nas też tak jest. Ja zabronię np słodyczy patrzę za chwilę ona coś je. Pytam, i słyszę odpowiedź: "tatuś mi pozwolił"Haha, to u nas jest na odwrot[emoji6] Mowie oczywiscie o tym dziecku bedacym juz na swiecie[emoji5]
Aniołek[*]8.08.2017
WitajJa przeżyłam taką sytuację, gdy miałam ok 10 lat. Leżała w szpitalu, wszystkie wyniki badań ok. Lekarze stwierdzili, że to na tle nerwowym.
Tak w ogóle to witam się tu całkiem nowa jestem w 20tygodniu, termin na 1 lipca. Dziś mam wizytę, może dowiem się, kto tam w brzuszku siedzi [emoji173]
Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Super, że wszystko okJuż po wizycie z synusiem wszystko ok mam zdjęcie tylko stopki hehe bo buźki nieudalo się uchwycić na zdjęciu 19 ego prenatalne
Zgrabniutka [emoji16]
I to nie małe conieco [emoji16] widać jak byk
Bo my teraz jesteśmy zgrabne ciążowo [emoji16]No po Mamusi hahaha chociaż powoli tylko moje stopy są "zgrabne "buahaha ale co tam od września zabieramy się za siebie jak wszystko na to pozwoli