niemamco
Fanka BB :)
Bo widze ja na zewnatrz I czuje pomiedzy nogami.
Dobrze ze idziesz jutro do lekarza to sprawdzić, mogą to tez być żylaki sromu.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bo widze ja na zewnatrz I czuje pomiedzy nogami.
Taka odrobinka zalatuje dokładeczką :-)Poproszę dla mnie też odrobinke
To może być spojenie łonowe, więzadła się luzują, obwód bioder zwiększa. Jeśli ból jest szczególnie odczuwalny przy staniu na jednej nodze ( zakładanie buta) albo chodzeniu, to może być to.Mnie nie kluje tylko boli... Trochę ciagnie i sie zastanawiam czy cos z macica albo lozyskiem... Co prawda bylam w czwartek u lekarza i mnie badala... Nic nie stwierdzila ale dopiero teraz sie zaczynam martwic. Wczesniej myslalam ze to bol sporodowany lekkim szpagatem pod prysznicem ( poslizgnelam sie) ale juz troche czasu minelo a bol nie minal a tylko sie nasila
I co w takim przypadku powinnam robic? Sa na to jakieś leki czy do lekarza osc?To może być spojenie łonowe, więzadła się luzują, obwód bioder zwiększa. Jeśli ból jest szczególnie odczuwalny przy staniu na jednej nodze ( zakładanie buta) albo chodzeniu, to może być to.
Zazwyczaj tak jest w pierwszej ciąży, w kolejnych szybciej rośnie. Nie przejmuj się tym. U mnie było widać dopiero w 5 miesiącu, tak to też malutki. Najbardziej mój teść mnie dręczył czy jem, czemu taki ten brzuch mały, znawca :-) aż w końcu zapytałam lekarza i potem miałam spokój. Lekarz powiedział,że to nie chodzi o to żeby mieć duży brzuch, bo dziecko i tak się mieści. A mającym małe brzuszki lepiej skóra wraca do normy. I żeby absolutnie nie martwić się tym.Dzięki kochana trochę mnie uspokoiłaś bo ciągle mam wrażenie, że w porównaniu z innymi brzuszkami to mój jest malutki.
No bo mama na wszystko pozwala. Przychodzi 'ręka' taty i dzidziuś pokorniutki :-)U nas tak samo my Mamy mamy kontakt z dzidzią a jak mój kładzie dłoń to też nagle cisza hehe
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
To chyba normalna dolegliwość. Zapytaj lekarza na wizycie. Najgorzej jest w trzecim trymestrze, po porodzie też może boleć, bo się schodzi i trochę trwa, zanim miednica się ustabilizuje. U mnie poprzednio bolało długo, teraz jeśli znów zacznie, to wybiorę się do fizjoterapeuty, może coś pomoże.I co w takim przypadku powinnam robic? Sa na to jakieś leki czy do lekarza osc?
Dopiero 26.02 wiec chyba jutro zadzwonie i zapytam lekarzaMnie czasem bardzo mocno zakłuje i też wtedy panikuje... od wczoraj biorę nospe,bo poza kłuciami, mam takie tępe bóle,nie mocno nasilone i nie wiem czy to jelita czy macica,bo mam czasem uczucie niepełnego wypróżnienia i gazy. Jeśli Cię coś niepokoi @Wronka199 , to może napisz albo idź do swojego lekarza? Kiedy masz wizytę?