reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
No ja tak właśnie miałam 3 dni, ciągły ni to ból, ni ciągnięcie. Ale w dzień to było non stop a na noc jak ręką odjął. W szpitalu po badaniu wszystko super ale mam luteine dopochwowo. I tak przedwczoraj koło 18 ból zniknął i póki co nie wraca. Za to dzisiaj w lewej pachwinie tak mnie przez moment kłuło że nie mogłam zrobić kroku. To chyba tak boli rozciąganie... a ten drugi trymestr jest najlepszy podobno [emoji6]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Mnie nie kluje tylko boli... Trochę ciagnie i sie zastanawiam czy cos z macica albo lozyskiem... Co prawda bylam w czwartek u lekarza i mnie badala... Nic nie stwierdzila ale dopiero teraz sie zaczynam martwic. Wczesniej myslalam ze to bol sporodowany lekkim szpagatem pod prysznicem ( poslizgnelam sie) ale juz troche czasu minelo a bol nie minal a tylko sie nasila

0d1ysek2n95thgly.png
To może być spojenie łonowe, więzadła się luzują, obwód bioder zwiększa. Jeśli ból jest szczególnie odczuwalny przy staniu na jednej nodze ( zakładanie buta) albo chodzeniu, to może być to.

To może być spojenie łonowe, więzadła się luzują, obwód bioder zwiększa. Jeśli ból jest szczególnie odczuwalny przy staniu na jednej nodze ( zakładanie buta) albo chodzeniu, to może być to.
I co w takim przypadku powinnam robic? Sa na to jakieś leki czy do lekarza osc?

0d1ysek2n95thgly.png

Dzięki kochana :) trochę mnie uspokoiłaś bo ciągle mam wrażenie, że w porównaniu z innymi brzuszkami to mój jest malutki.
Zazwyczaj tak jest w pierwszej ciąży, w kolejnych szybciej rośnie. Nie przejmuj się tym. U mnie było widać dopiero w 5 miesiącu, tak to też malutki. Najbardziej mój teść mnie dręczył czy jem, czemu taki ten brzuch mały, znawca :-) :-D aż w końcu zapytałam lekarza i potem miałam spokój. Lekarz powiedział,że to nie chodzi o to żeby mieć duży brzuch, bo dziecko i tak się mieści. A mającym małe brzuszki lepiej skóra wraca do normy. I żeby absolutnie nie martwić się tym.

I co w takim przypadku powinnam robic? Sa na to jakieś leki czy do lekarza osc?

0d1ysek2n95thgly.png
To chyba normalna dolegliwość. Zapytaj lekarza na wizycie. Najgorzej jest w trzecim trymestrze, po porodzie też może boleć, bo się schodzi i trochę trwa, zanim miednica się ustabilizuje. U mnie poprzednio bolało długo, teraz jeśli znów zacznie, to wybiorę się do fizjoterapeuty, może coś pomoże.

Mnie czasem bardzo mocno zakłuje i też wtedy panikuje... od wczoraj biorę nospe,bo poza kłuciami, mam takie tępe bóle,nie mocno nasilone i nie wiem czy to jelita czy macica,bo mam czasem uczucie niepełnego wypróżnienia i gazy. Jeśli Cię coś niepokoi @Wronka199 , to może napisz albo idź do swojego lekarza? Kiedy masz wizytę?

reklama
Mnie czasem bardzo mocno zakłuje i też wtedy panikuje... od wczoraj biorę nospe,bo poza kłuciami, mam takie tępe bóle,nie mocno nasilone i nie wiem czy to jelita czy macica,bo mam czasem uczucie niepełnego wypróżnienia i gazy. Jeśli Cię coś niepokoi @Wronka199 , to może napisz albo idź do swojego lekarza? Kiedy masz wizytę?
Dopiero 26.02 wiec chyba jutro zadzwonie i zapytam lekarza

0d1ysek2n95thgly.png

Do góry