reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Wy macie śnieg a Wrocław świeci śnieżnymi pustkami... Buuuu

p19u3e3kp2hwj794.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Chętnie oddam... Tutaj znowu zadymka :|
A nawet rozważałam pójście do pasmanterii po ten nieszczęsny suwak, ale chyba zamówię przez internet....

Jeszcze muszę kilka innych elementów zamówić, które standardowo mam w domu (suwaki też, ale akurat duża kostka się skończyła :()
Ostatnio jak zamawiałam, to miałam jakąś pomroczność, bo w ciąży jeszcze nie byłam [emoji23]

Mam np taśmę (taką na paski to torebek) 3 i 3,5cm, ramki i regulatory 2,5 i 4cm, regulatory 2cm, półkółka 2 i 2,5cm... Aha, i jeszcze klamerki i ramki 5cm...
Nie pytajcie, co piłam, jak to zamawiałam,naprawdę byłam trzeźwa [emoji23][emoji23][emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Chętnie oddam... Tutaj znowu zadymka :|
A nawet rozważałam pójście do pasmanterii po ten nieszczęsny suwak, ale chyba zamówię przez internet....

Jeszcze muszę kilka innych elementów zamówić, które standardowo mam w domu (suwaki też, ale akurat duża kostka się skończyła :()
Ostatnio jak zamawiałam, to miałam jakąś pomroczność, bo w ciąży jeszcze nie byłam [emoji23]

Mam np taśmę (taką na paski to torebek) 3 i 3,5cm, ramki i regulatory 2,5 i 4cm, regulatory 2cm, półkółka 2 i 2,5cm... Aha, i jeszcze klamerki i ramki 5cm...
Nie pytajcie, co piłam, jak to zamawiałam,naprawdę byłam trzeźwa [emoji23][emoji23][emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Zazdroszczę że umiesz szyć... Może kiedyś się nauczę. Maszynę mama ma w domu bo sama z zawodu jest krawcową, ale na chyba nie mam cierpliwości do takich rzeczy... chociaż to też jakaś forma plastyczności a zawsze lubiłam takie rzeczy i często do żłobka robiłam coś dla dzieci :)
1517830329-f9e7f88edac823c6-aaaaaa.jpeg
tu np robiłam opaski na dzień zwierzaka :) dzieci miały radoche i każdy mógł wybrać kim chce być :)

p19u3e3kp2hwj794.png

27.06.17 Anastazja [*]

Zazdroszczę że umiesz szyć... Może kiedyś się nauczę. Maszynę mama ma w domu bo sama z zawodu jest krawcową, ale na chyba nie mam cierpliwości do takich rzeczy... chociaż to też jakaś forma plastyczności a zawsze lubiłam takie rzeczy i często do żłobka robiłam coś dla dzieci :)
1517830329-f9e7f88edac823c6-aaaaaa.jpeg
tu np robiłam opaski na dzień zwierzaka :) dzieci miały radoche i każdy mógł wybrać kim chce być :)

p19u3e3kp2hwj794.png

27.06.17 Anastazja [*]
Jakie śliczne [emoji7]

Jeśli chodzi o szycie, to w większości jestem samouk (mama mi pokazała podstawy, jak nawlec maszynę, po co jest zygzak), i ogólnie polecam bardzo ;)
Torby, które szyję będą pewnie gotowe dopiero po weekendzie, ale jak już uszyję, to wrzucę zdjęcie ;)
Dla mnie zawsze szycie to był sposób, żeby mieć coś innego, unikalnego, itd ;)

A do szycia, to będę was zachęcać, jak zacznę szyć wyprawkę dla maleństwa ;) [emoji14]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Czy to też nie zależy od sprzętu na jakim jest wykonywane USG? Mój nie spieszy się nigdy z podawaniem płci dopóki nie jest 100% pewien. Tak że ja pewnie poczekam do 20go tygodnia na info. :-D
Sprzet ma bardzo dobry i certyfikat tez posiada. Ma nawet 3d i 4d .poprostu maluch nie chcial wspolpracowac ,spal sobie w najlepsze. Raz mu sie wyrwalo "ale jest leniwa"ale nie chcial na 100 powiedziec,jedynie powiedzial ze prawdopodobnie dziewczynka (jak sprawdzal nerki,pecherz moczowy to nic nie odstawalo)

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesć. W weekend mnie nie było, bo uciekliśmy ze stolicy do teściów :) I było super, prócz 7h wizyty w szpitalu w sobote. Wstalismy rano, siadaamy do sniadania a mi nagle słuchajcie zaczęło w głowie tak wirowac ze spadłam z krzesła. Miałam problemy z mówieniem i tak jakby zgubiałam orientacje w czasie i miejscu. Widziałam i słyszałam co sie dzieje dookoła ale nic nie mogłam z tym zrobić oprócz próby sklejenia słowa. Wiedziałam gdzie jestem ale nie poznawałam tego miejsca. Ł zabrał mnie do szpitala. Tam zobaczyli co sie dzieje, to wzieli mnie poza kolejnością bo się bali że to udar. Potem mysleli że spadek cukru(nigdy w zyciu nie miałam z tym problemów) ale glukoza w dolnej granicy ale to nadal norma. Nic mi nie podawali bo póki ten mój dziwny stan trwał to chcieli sprawdzić wszystko co się da. Chcieli zrobić tomograf głowy ale z wiadomych przyczyn nie mogli. Ciśnienie super, saturacja super, tylko temperatura była dziwna bo wynosiła 34,4. Ale powiedzieli, że to nie jest przyczyną. Po około 30 min w szpitalu poczułam, że odpuszcza, mogłam znowu normalnie mówic, świat przestał wirowac i znowu że tak to określę "ogarniałam". Ani na chwilę nie straciłam przytomności. Lekarz stwierdził że nie ma pojęcia co się stało i że moge isc do domu. Podpowiedział tylko że on by obstawiał jakąś chorobę autoimmunologiczną, ale wiadomo diagnostyki mi nie zrobi. Resza weekendu była super, pochodziłam po lesie, jadłam duzo dobrego jedzenia :D

O kurczę to miałaś przeboje, dobrze że Ci przeszło:)

Czyli wychodzi ze to jest problem ginekologiczny, ze mialas przy tym infekcje?
Moze sie zle wyrazilam. Problem jest z wezlami. A sprawy ginekologiczne wychodzs dlatego ze przy tych wezlach musialsm uzyc antybiotyku. I odrazu flora bakteryjna w pochwie sie psula. Potem juz wied islam, ze jak antybiotyk do ust to odrazu laktovaginal fo pochwy.

Sprzet ma bardzo dobry i certyfikat tez posiada. Ma nawet 3d i 4d .poprostu maluch nie chcial wspolpracowac ,spal sobie w najlepsze. Raz mu sie wyrwalo "ale jest leniwa"ale nie chcial na 100 powiedziec,jedynie powiedzial ze prawdopodobnie dziewczynka (jak sprawdzal nerki,pecherz moczowy to nic nie odstawalo)

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
:-) czyli tylko kwestia potwierdzenia. Super, to po cichu gratuluję dziewczynki. A w domu już masz jedną i dwóch chłopców, tak? Czy mylę się

reklama
ja się dzisiaj doliczyłam że mam jeszcze 2 tygodnie do wizyty a niedawno mowilam że 4☺️ Jola współczuję tego co Ci się stało to musiało być straszne:/

Do góry