reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Czesc, normalnie jestem Wami rozczarowana...jak mam teraz troche wiecej czasu na forum to Wy duzo mniej piszecie;)

7u22gzu3fqrpf7u3.png
To tylko taki weekendowy zastój ;)
Poza tym parę dziewczyn ma ferie, a parę mężów w domu, wiec tez na forum mniej czasu zostaje ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Mam takie pytanie z zupełnie innej dziedziny...
Macie jakieś doświadczenia z żarówkami retro? A zwłaszcza z ledowymi stylizowanymi na retro?
Marzą mi się takie do salonu/jadalni, ale zastanawiam się, ile ich muszę mieć (wierząc specyfikacji to już wczoraj powiedzmy policzyłam), jak z trwałością, itd.. Ma ktoś takie..?

0d1yrjjgtd95fou3.png

Odnośnie lampy... Takie coś mi się marzy, homemade oczywiście ;)
Tylko żarówki ledowe, ale stylizowane.... :oops:

Ledowe są dużo jaśniejsze, co prawda nie są aż tak "retro", ale nie czuję się na siłach zamontować 100 żarówek, żeby oswietlić salon, no i nie mam ochoty płacić rachunku za prąd, gdyby oświetlenie to było 500-1000W... Ale ledy powinny dać radę przy ok 80W na całą powierzchnię, i powinno być przyzwoicie jasno...
Mam nadzieję.....
7f9920746a66f48de06cd9b2fc33379a.jpg
94603cb0bf11247dac686bd32c74394a.jpg
7d2b25efc6653cb38de23eacbdde9cf7.jpg
c990c22ecb6b12ba8b597d24a23b0e2b.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

Odnośnie lampy... Takie coś mi się marzy, homemade oczywiście ;)
Tylko żarówki ledowe, ale stylizowane.... :oops:

Ledowe są dużo jaśniejsze, co prawda nie są aż tak "retro", ale nie czuję się na siłach zamontować 100 żarówek, żeby oswietlić salon, no i nie mam ochoty płacić rachunku za prąd, gdyby oświetlenie to było 500-1000W... Ale ledy powinny dać radę przy ok 80W na całą powierzchnię, i powinno być przyzwoicie jasno...
Mam nadzieję.....
7f9920746a66f48de06cd9b2fc33379a.jpg
94603cb0bf11247dac686bd32c74394a.jpg
7d2b25efc6653cb38de23eacbdde9cf7.jpg
c990c22ecb6b12ba8b597d24a23b0e2b.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ladnie to wyglada :)

Ladnie to wyglada :)
Dzięki :)
Wnętrze będzie z jednej strony minimalistyczne, z drugiej trochę stylizowane, ponad stuletnia maszyna do szycia, stara drewniana komódka, stół i krzesła stylizowane (jak tylko coś upoluję... Na razie albo brzydkie albo za drogie...)
A stolik kawowy robimy sami, choć wiem, że będzie za wysoki ;) czekają już na niego stare nogi z singerki, tylko przeszlifować, pomalować i podkleić filcem, do tego ładny kawałek dębu, trochę zabawy ze szlifierką, frezarką itd, a potem wosk i trochę cierpliwości ;)
Ciekawe, co nam z tego wyjdzie, ale najpierw musi być cieplej... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Witam się poniedziałkowo :)słoneczko za oknem , aż miło na sercu jutro wizyta i zaczyna mi się stresik na szczęście na 8:30 także nie będę musiała czekać całego dnia :) .

Do góry