reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzień dobry [emoji16] u mnie dziś słonecznie i mroźnie bo minus 7 :) idę dziś po południu z koleżanka na ciacho do restauracji i już się zastanawiam czy będzie smaczne [emoji16] ciążowy apetyt

f2w39n7303c24ozn.png
Na pewno będzie smaczne :D
Plus zamawiania ciastek w restauracji jest taki, że można do ostatniej chwili zmienić zdanie ;)
Ja pieczesz w domu, i wyciągasz sernik z piekarnika, to raczej nie zmienisz go w karpatkę albo szarlotkę ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Odnośnie lampy... Takie coś mi się marzy, homemade oczywiście ;)
Tylko żarówki ledowe, ale stylizowane.... :oops:

Ledowe są dużo jaśniejsze, co prawda nie są aż tak "retro", ale nie czuję się na siłach zamontować 100 żarówek, żeby oswietlić salon, no i nie mam ochoty płacić rachunku za prąd, gdyby oświetlenie to było 500-1000W... Ale ledy powinny dać radę przy ok 80W na całą powierzchnię, i powinno być przyzwoicie jasno...
Mam nadzieję.....
7f9920746a66f48de06cd9b2fc33379a.jpg
94603cb0bf11247dac686bd32c74394a.jpg
7d2b25efc6653cb38de23eacbdde9cf7.jpg
c990c22ecb6b12ba8b597d24a23b0e2b.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja mam w przedpokoju takie żarówki już ze dwa lata i jeszcze świecą[emoji1] robią świetny klimat

Dzięki :)
Wnętrze będzie z jednej strony minimalistyczne, z drugiej trochę stylizowane, ponad stuletnia maszyna do szycia, stara drewniana komódka, stół i krzesła stylizowane (jak tylko coś upoluję... Na razie albo brzydkie albo za drogie...)
A stolik kawowy robimy sami, choć wiem, że będzie za wysoki ;) czekają już na niego stare nogi z singerki, tylko przeszlifować, pomalować i podkleić filcem, do tego ładny kawałek dębu, trochę zabawy ze szlifierką, frezarką itd, a potem wosk i trochę cierpliwości ;)
Ciekawe, co nam z tego wyjdzie, ale najpierw musi być cieplej... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
samą siebie zacytuję, żeby nie było oderwane ;)
Co do stołu i krzeseł... Znalazłam swego czasu takie coś... Ale cena zabija tak bardzo, że lepiej w ogóle nie komentować ;(
Ale czegoś podobnego szukam... Drewniane, proste, "kanciaste" krzesła, bez obić, tapicerki itd, duży prosty stół... [emoji15]
e407789ae9489befc4ed26b8b78fad32.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dzień dobry [emoji16] u mnie dziś słonecznie i mroźnie bo minus 7 :) idę dziś po południu z koleżanka na ciacho do restauracji i już się zastanawiam czy będzie smaczne [emoji16] ciążowy apetyt

f2w39n7303c24ozn.png

Ooo znam to :D za mna ciastka chodzily od paru dni, wczoraj w koncu odebram paczke :D
20180205_091312.jpg

Załączniki

• 20180205_091312.jpg
    20180205_091312.jpg
    741,8 KB · Wyświetleń: 280
reklama
Dzięki :)
Wnętrze będzie z jednej strony minimalistyczne, z drugiej trochę stylizowane, ponad stuletnia maszyna do szycia, stara drewniana komódka, stół i krzesła stylizowane (jak tylko coś upoluję... Na razie albo brzydkie albo za drogie...)
A stolik kawowy robimy sami, choć wiem, że będzie za wysoki ;) czekają już na niego stare nogi z singerki, tylko przeszlifować, pomalować i podkleić filcem, do tego ładny kawałek dębu, trochę zabawy ze szlifierką, frezarką itd, a potem wosk i trochę cierpliwości ;)
Ciekawe, co nam z tego wyjdzie, ale najpierw musi być cieplej... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

To czekam na finish :D i zdjecie oczywiscie :)

Do góry