reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

z 3 godziny mnie nie bylo a tu tyle do nadrobienia ... Powiedzcie mi jak mam nisko lozysko to kiedy moge zaczac czuc ruchy ? bo sie zastanawiam No nic ide nadrabiac :) Miłego wieczorku , ja przy soczku pomaranczowym :)
16udqqmzgjmhetdf.png
[/QUOTE]

a ty juz taki wysoki tydzien ❤ chyba po 20 tak mi sie wydaje :)

reklama
Ja bylam dzis a jestem w 18tyg 4 dniu z tym ze moja ciaza jest mlodsza. Wiec lekarz zaproponowal usg za rowny mc. Powiedzial ze po skonczonym 20 tyg najlepiej widac....dzis dzidziusiowi wszystko pomierzyl nawet pecherz moczowy. Ogolnie spokojna jestem i nie zaluje wydanej kasy...najchetniej co mc bym chodzila

Ile młodsza dzidzia wychodzi? Powiedzieli Ci dokładnie? :-) Zgodzę się, że lepiej widać, ale skoro lekarze robią to badanie od 18 tc to znaczy, że są w stanie zrobić to badanie dobrze również w tym tygodniu. Inaczej byłoby zalecane dopiero od 20 tc. Skoro ciąża jest młodsza to dobrze, że będziesz miała powtórzone. Przy różnicy kilku dni, nie wszystko może być tak wykształcone jak powinno. Ciekawe jak będzie u mnie (z USG w 12 tc wychodzi, że ciąża jest starsza o 1 dzień ;-) )
Gratulacje i trzymam kciuki żeby córeczce „nic nie wyrosło” do kolejnego USG.
Twoje dzieci będą miał idealne rodzeństwo :-) 2 chłopców + 2 dziewczynki, czyli każdy z nich ma brata i siostrę ;-)

a ty juz taki wysoki tydzien ❤ chyba po 20 tak mi sie wydaje :)[/QUOTE]
szybko czas mi leci :) bo czytalam ze jak nisko ozysko to mozna pozno odczuwac chyba :(

Moja twarz od początku wyglądała paskudnie i kto mnie nie spotkał mówił, że córa będzie ;) prawdopodobnie to prawda;) próbowałam ją jakoś oczyścić, stosowałam maść cynkową żeby wysuszyć te syfki. Pomoc przyniosła mi oliwka, zwykła którą smaruje ciało.. wyglądałam o niebo lepiej. W ciągu kilku dni moja buzia zrobiła się gładka i zostały pojedyncze krostki i przebarwienia po tych co były. Wystarczyły dwa dni gdzie nie użyłam oliwki znowu krosty się pojawiły.. tylko nie na całej twarzy a na około.. trochę na szyi reszta na Lini włosów i to te bolące.. mam nadzieje, że oliwka znowu mi pomoże :( wcześniej krostki wyskakiwały mi na prawdę sporadycznie i najczęściej w czasie okresu. Mam nadzieje, że sobie pójdą i nie wrócą :growl::growl::growl:

Myslalam, ze oliwka natluszcza, a chyba przy wysuszeniu krostki szybciej schodza :D
No nic, wazne ze schodza :)

a ty juz taki wysoki tydzien ❤ chyba po 20 tak mi sie wydaje :)
szybko czas mi leci :) bo czytalam ze jak nisko ozysko to mozna pozno odczuwac chyba :([/QUOTE]

Jak juz tyle wyczekalas to dasz rade ;-* jestes blizej niz dalej. Ciekawe gdzie ja mam lozysko ulozone, bo w sobote dopiero skoncze 15 a jak bede miala czekac do +20 to oszaleje :D

Ile młodsza dzidzia wychodzi? Powiedzieli Ci dokładnie? :-) Zgodzę się, że lepiej widać, ale skoro lekarze robią to badanie od 18 tc to znaczy, że są w stanie zrobić to badanie dobrze również w tym tygodniu. Inaczej byłoby zalecane dopiero od 20 tc. Skoro ciąża jest młodsza to dobrze, że będziesz miała powtórzone. Przy różnicy kilku dni, nie wszystko może być tak wykształcone jak powinno. Ciekawe jak będzie u mnie (z USG w 12 tc wychodzi, że ciąża jest starsza o 1 dzień ;-) )
Gratulacje i trzymam kciuki żeby córeczce „nic nie wyrosło” do kolejnego USG.
Twoje dzieci będą miał idealne rodzeństwo :-) 2 chłopców + 2 dziewczynki, czyli każdy z nich ma brata i siostrę ;-)
U mnie ciaza wychodzi o tydzien mlodsza. Owulacja musiala sie przesunac i dlatego w ciazy jestem[emoji6] bo szczerze to 4 dziecka nie planowalam. Lekarz ladnie wszystko obejrzal ,pomierzyl.Badanie trwalo 30 minut. Pytal o poprzednie porody i mowil ze 4 cc max w 38 tyg. Sprawdzil blizne ,powiedzial ze ladnie trzyma itd. I zapisalam sie do niego na 1 marca na polowkowe. Bo u mnie lekarka nie dala mi skierowania na polowkowe a jedynie na usg 2 trymestru ktore bede miec 12 marca. Takze z wizyty zadowolona jestem lekarz kompetentnych pracuje rowniez w klinice w Wwie.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry