reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ale widzisz moja mama palila agi tez I ja mam tarczyca chora a aga astme na srarosc
Tarczycę też (mam niedoczynność), ale to raczej wiąże z Czernobylem niż paleniem mamy, bo nim dostaliśmy do picia płyn lugola to trochę minęło ;)
Ale astma odezwała się jak miałam koło 15-16 lat wraz z silną alergią na nikotynę, więc ewidentnie do powiązania z paleniem

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
No wyszło na pierwszych prenatalnych :) a trzecie dziecko ma wadę serduszka, ma trzy lata i jest po kilku operacjach więc też nie jest kolorowo :) ale nikt by nie powiedział, że takie ma przejścia [emoji16] zawsze wlazil na wszystko ( mając 1.5roku potrafił się wspiąć na wielki drapak dla kota z półkami) [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Silacz!;)

Ja dziś mocno zestresowana.Moja szwagierka miala dzis cesarke w 34 tyg przez zatrucie ciazowe Malutka w inkubatorze 1800 g nie oddycha samodzielnie.A Asia dochodzi do siebid pod kroplowkami Trzeba uwazsc na siebid i mierzyc cisnienie

Tarczycę też (mam niedoczynność), ale to raczej wiąże z Czernobylem niż paleniem mamy, bo nim dostaliśmy do picia płyn lugola to trochę minęło ;)
Ale astma odezwała się jak miałam koło 15-16 lat wraz z silną alergią na nikotynę, więc ewidentnie do powiązania z paleniem

0d1yrjjgtd95fou3.png

Kiedys sadzilam ze nie mpge zajsc w ciaze bo mama palila.....
A musisz te inchalator uzywac caly czas?

Ja dziś mocno zestresowana.Moja szwagierka miala dzis cesarke w 34 tyg przez zatrucie ciazowe Malutka w inkubatorze 1800 g nie oddycha samodzielnie.A Asia dochodzi do siebid pod kroplowkami Trzeba uwazsc na siebid i mierzyc cisnienie

I jeszcze taka malutka. Przy nadcisnieniu czesta jest hipotrofia. Trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze. To juz 34 tydzien, sa dobre rokowania.

Z tym "nie ma roznicy" to moim zdaniem trochę nie do końca - w tym okresie czasowym masa maleństwa zwiększa się x2, a zawsze, bez względu na sprzęt i specjalistę lepiej będzie widać jak coś jest 2x większe, lepiej rozwinięte, bo widać więcej szczegółów...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja myślę, że jak ktoś jest specjalistą w swojej dziedzinie i od kilkunastu lat wykonuje tylko USG to w 18 tc też zobaczy to co ma zobaczyć. Ja miałam z synem w 18+5 dni i lekarz pomierzył i zbadał wszystko co chciał. Nie było potrzeby powtarzać. Teraz mam w 18+0 tc. Moje dwie koleżanki miały w 18+3 i 18+5 niedawno i też wszystko pięknie udało się skontrolować. Żadna nie musi powtarzać. Gdyby w 18 tc nie dało się tego zrobić to badanie nie byłoby zalecane już od 18 tc tylko później z uwagi na utrudnienia czy możliwe pomyłki. Skoro optymalna data to 18-22 tc to dla wprawnego oka i dobrego sprzętu, każdy z tych tygodni jest tak samo ok. Chyba, że lekarz woli zrobić później dla pewności, u nas w szpitalu nie ma takiego problemu.

O kurczę biedna :(. Ale tak jak napisała Dorotea 34 tygodnie to powinno być dobrze . Trzymam kciuki za obydwie dziewczyny

I jeszcze taka malutka. Przy nadcisnieniu czesta jest hipotrofia. Trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze. To juz 34 tydzien, sa dobre rokowania.

Tez sadze 34tc to ok , moja z 35 i tez miala tlen

Czesto jesr jakas sraczka w ciazy

Lozysko przodujace
Nadcisnienie itd
Musimy miec nadzieje ze my dociagniemy ..

reklama
Jeju wspolczuje bardzo,najwazniejsze ze w pore zareagowali. Wiec co szwagierka przezywa bo ja mialam taki sam problem Oliwia jest z 33 tyg wazyla 1810. Tyle ze dostalam sterydy i oddychala sama. Trzymam kciuki za malutka aby szybko doszla do siebie .
Ja będę miała 18+0 i to jest dzień, od którego można robić. W niektórych miejscach wolą robić po 20 tc, bo wtedy lepiej widać i łatwiej wszystko pomierzyć (maluszek jest większy) Jednak jeśli się robi u dobrego specjalisty od USG prenatalnego, to dla niego nie ma różnicy, w którym tygodniu. Byle się zmieścić w określonym czasie między 18 a 22 tc.
Ja bylam dzis a jestem w 18tyg 4 dniu z tym ze moja ciaza jest mlodsza. Wiec lekarz zaproponowal usg za rowny mc. Powiedzial ze po skonczonym 20 tyg najlepiej widac....dzis dzidziusiowi wszystko pomierzyl nawet pecherz moczowy. Ogolnie spokojna jestem i nie zaluje wydanej kasy...najchetniej co mc bym chodzila[emoji6]

Przynajmniej ma co chłopak powspominać..! :D

Blada jak.... (domyśl się ;) ), plus drugiego trymestru jest taki że pryszcze przeniosły się w 99% na plecy :D więc łatwiej je ukryć [emoji14]

Nic tylko być w ciąży :D

O nieeee.... mam dreszcze jak coś takiego słyszę albo widzę :o

Trzymam kciuki żeby grono dziewczynek się powiększyło!

A wie?? :D :D

:D :D :D
Mam nadzieje ze dziewczynka zostanie dziewczynka.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry