reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No, powiem, że zadowolony [emoji23][emoji23][emoji23]
Ale teraz biedny, bo zakaz :(

0d1yrjjgtd95fou3.png

Przynajmniej ma co chłopak powspominać..! :D

Dziewczyny ja tak trochę z innej beczki. Już ten wątek poruszyłam na privie. Powiedzcie jak wygląda Wasza cera teraz w ciąży? Nie wszystkie z Nas zamieszczają zdjęcia, zresztą po zdjęciu to nie ma co oceniać.
Powiem jak to u mnie wygląda: blada twarz, ogólnie źle wyglądam, trzeba się umalować żeby do ludzi wyjść. :D :p No i obstawiają u mnie chlopaka. A to dlatego,że w pierwszej ciąży ładnie wyglądałam, zero przebarwień, wyprysków, czy cieni pod oczami. Wtedy też sugerowano mi chłopaczka, ale to jednak córka mnie upiększała :D:rolleyes:

Blada jak.... (domyśl się ;) ), plus drugiego trymestru jest taki że pryszcze przeniosły się w 99% na plecy :D więc łatwiej je ukryć :p

Mi kazdy mowi ze ladniejsza jestem niz przed ciaza [emoji13][emoji13][emoji13] na twarzy zero przebarwień krostek itp jak nigdy. Gladka i ladna cera [emoji13] oby tak dalej

0d1ysek2w436ny0c.png

Nic tylko być w ciąży :D

Ja ostatnio mialam ochote zwrocic uwage babie, ktora czaila sie z wozkiem zeby przejsc na czerwonym swietle, a ulica ruchliwa[emoji35]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

O nieeee.... mam dreszcze jak coś takiego słyszę albo widzę :o

Prawdopodobnie babeczka natepne usg 1 marca i bedzie wiadomo na 100

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki żeby grono dziewczynek się powiększyło!

Ja zawsze z lusterkiem, bo piersi przeszkadzały, przynajmniej "dolna część"...
Ostatnio wykorzystałam maszynkę męża, tzn ma dodatkowo trymer do zarostu, i krociutko trymerem.. Jest węższy, więc bardziej precyzyjnie, no i mniejsze ryzyko podrażnienia ;)
A mąż jakoś przeżył [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

A wie?? :D :D

Sory ale nie mogłam [emoji23][emoji23][emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

:D :D :D

reklama
Pamietam, ze kilka dziewczyn jest umowionych na polowkowe po 19tygodniu. Ja teraz dzwonilam sie zapisac i powiedziala ze miedzy 20a 22 tygodniem robią. Ale jeszcze za wczesnie i mam dzwonic za tydzien/dwa. U Was ten 19 tydzien w takim razie nie jest za wczesnie ?
Ja będę miała 18+0 i to jest dzień, od którego można robić. W niektórych miejscach wolą robić po 20 tc, bo wtedy lepiej widać i łatwiej wszystko pomierzyć (maluszek jest większy) Jednak jeśli się robi u dobrego specjalisty od USG prenatalnego, to dla niego nie ma różnicy, w którym tygodniu. Byle się zmieścić w określonym czasie między 18 a 22 tc.

Ja będę miała 18+0 i to jest dzień, od którego można robić. W niektórych miejscach wolą robić po 20 tc, bo wtedy lepiej widać i łatwiej wszystko pomierzyć (maluszek jest większy) Jednak jeśli się robi u dobrego specjalisty od USG prenatalnego, to dla niego nie ma różnicy, w którym tygodniu. Byle się zmieścić w określonym czasie między 18 a 22 tc.
Z tym "nie ma roznicy" to moim zdaniem trochę nie do końca - w tym okresie czasowym masa maleństwa zwiększa się x2, a zawsze, bez względu na sprzęt i specjalistę lepiej będzie widać jak coś jest 2x większe, lepiej rozwinięte, bo widać więcej szczegółów...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziewczyny ja tak trochę z innej beczki. Już ten wątek poruszyłam na privie. Powiedzcie jak wygląda Wasza cera teraz w ciąży? Nie wszystkie z Nas zamieszczają zdjęcia, zresztą po zdjęciu to nie ma co oceniać.
Powiem jak to u mnie wygląda: blada twarz, ogólnie źle wyglądam, trzeba się umalować żeby do ludzi wyjść. :D [emoji14] No i obstawiają u mnie chlopaka. A to dlatego,że w pierwszej ciąży ładnie wyglądałam, zero przebarwień, wyprysków, czy cieni pod oczami. Wtedy też sugerowano mi chłopaczka, ale to jednak córka mnie upiększała :D:rolleyes:
Pierwszy trymestr super, nawet sama sobie mówiłam że ładnieje [emoji2] a w drugim dowaliło mi tyle syfów na czole i plecach ze wstyd się pokazywać [emoji2][emoji2]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Do góry