reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

No, powiem, że zadowolony [emoji23][emoji23][emoji23]
Ale teraz biedny, bo zakaz :(

0d1yrjjgtd95fou3.png

Przynajmniej ma co chłopak powspominać..! :D

Dziewczyny ja tak trochę z innej beczki. Już ten wątek poruszyłam na privie. Powiedzcie jak wygląda Wasza cera teraz w ciąży? Nie wszystkie z Nas zamieszczają zdjęcia, zresztą po zdjęciu to nie ma co oceniać.
Powiem jak to u mnie wygląda: blada twarz, ogólnie źle wyglądam, trzeba się umalować żeby do ludzi wyjść. :D :p No i obstawiają u mnie chlopaka. A to dlatego,że w pierwszej ciąży ładnie wyglądałam, zero przebarwień, wyprysków, czy cieni pod oczami. Wtedy też sugerowano mi chłopaczka, ale to jednak córka mnie upiększała :D:rolleyes:

Blada jak.... (domyśl się ;) ), plus drugiego trymestru jest taki że pryszcze przeniosły się w 99% na plecy :D więc łatwiej je ukryć :p

Mi kazdy mowi ze ladniejsza jestem niz przed ciaza [emoji13][emoji13][emoji13] na twarzy zero przebarwień krostek itp jak nigdy. Gladka i ladna cera [emoji13] oby tak dalej

0d1ysek2w436ny0c.png

Nic tylko być w ciąży :D

Ja ostatnio mialam ochote zwrocic uwage babie, ktora czaila sie z wozkiem zeby przejsc na czerwonym swietle, a ulica ruchliwa[emoji35]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

O nieeee.... mam dreszcze jak coś takiego słyszę albo widzę :o

Prawdopodobnie babeczka natepne usg 1 marca i bedzie wiadomo na 100

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki żeby grono dziewczynek się powiększyło!

Ja zawsze z lusterkiem, bo piersi przeszkadzały, przynajmniej "dolna część"...
Ostatnio wykorzystałam maszynkę męża, tzn ma dodatkowo trymer do zarostu, i krociutko trymerem.. Jest węższy, więc bardziej precyzyjnie, no i mniejsze ryzyko podrażnienia ;)
A mąż jakoś przeżył [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

A wie?? :D :D

Sory ale nie mogłam [emoji23][emoji23][emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

:D :D :D

reklama
Pamietam, ze kilka dziewczyn jest umowionych na polowkowe po 19tygodniu. Ja teraz dzwonilam sie zapisac i powiedziala ze miedzy 20a 22 tygodniem robią. Ale jeszcze za wczesnie i mam dzwonic za tydzien/dwa. U Was ten 19 tydzien w takim razie nie jest za wczesnie ?
Ja będę miała 18+0 i to jest dzień, od którego można robić. W niektórych miejscach wolą robić po 20 tc, bo wtedy lepiej widać i łatwiej wszystko pomierzyć (maluszek jest większy) Jednak jeśli się robi u dobrego specjalisty od USG prenatalnego, to dla niego nie ma różnicy, w którym tygodniu. Byle się zmieścić w określonym czasie między 18 a 22 tc.

Ja będę miała 18+0 i to jest dzień, od którego można robić. W niektórych miejscach wolą robić po 20 tc, bo wtedy lepiej widać i łatwiej wszystko pomierzyć (maluszek jest większy) Jednak jeśli się robi u dobrego specjalisty od USG prenatalnego, to dla niego nie ma różnicy, w którym tygodniu. Byle się zmieścić w określonym czasie między 18 a 22 tc.
Z tym "nie ma roznicy" to moim zdaniem trochę nie do końca - w tym okresie czasowym masa maleństwa zwiększa się x2, a zawsze, bez względu na sprzęt i specjalistę lepiej będzie widać jak coś jest 2x większe, lepiej rozwinięte, bo widać więcej szczegółów...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziewczyny ja tak trochę z innej beczki. Już ten wątek poruszyłam na privie. Powiedzcie jak wygląda Wasza cera teraz w ciąży? Nie wszystkie z Nas zamieszczają zdjęcia, zresztą po zdjęciu to nie ma co oceniać.
Powiem jak to u mnie wygląda: blada twarz, ogólnie źle wyglądam, trzeba się umalować żeby do ludzi wyjść. :D [emoji14] No i obstawiają u mnie chlopaka. A to dlatego,że w pierwszej ciąży ładnie wyglądałam, zero przebarwień, wyprysków, czy cieni pod oczami. Wtedy też sugerowano mi chłopaczka, ale to jednak córka mnie upiększała :D:rolleyes:
Pierwszy trymestr super, nawet sama sobie mówiłam że ładnieje [emoji2] a w drugim dowaliło mi tyle syfów na czole i plecach ze wstyd się pokazywać [emoji2][emoji2]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Do góry