reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Aaaa. Pozaznaczalam cytaty i nie ma :o
Ale gonicie strony dziewczyny ! 50Minut i ponad 10 stron do przeczytania :D

Właśnie sobie uswiadomilam jaki bedziemy mialy problem z goleniem sie... Bez lusterka nie podchodz! O zgrozo!!

0d1ysek2w436ny0c.png

Moj powiedzial, ze z checia bedzie mnie wyreczal :D jakos bym sie bala :o

Ej. Ale w drug stronę- gdybym ja miała kogoś "tam" ogolić- byłabym przerażona że skaleczę:eek::errr::eek:

Mojemu kiedys golilam pachy, dziwnr uczucie :o balam sie ze mu przetne pache :D

reklama
Wiesz niektore ciezarowki pala I rodza zdrowe( moje znajome..), z tym ze sadze po co ryzykowac nie

Skad jest pewnosc ze za kilkanascie lat ich dzueci beda okazem zdrowka ... choroby czasem wychodza po latach
Moja mama paliła... Ale 35 lat temu nikt nie mówił o szkodliwosci papierosów, nie zalecał rzucania w ciąży itd.
Po porodzie miałam sinicę, potem generalnie byłam zdrowa, nie chorowałam więcej aż odezwała się astma, z którą zmagałam się wiele lat... W najgorszym momencie wydolność na poziomie 28% normy, konieczny odpoczynek wchodząc na 1 piętro, duszenie się w windzie, sterydy, itd....
Teraz wydolność mam powyżej normy (bieganie...), choć nie biorę leków, ale zdarza mi się dusić pod wpływem niektórych alergenów (pronto, płyny do podłóg...), jak był nasilony smog, to bez maski ani rusz, itd....
Mama cały czas żałuje, że nie wiedziała...
A ja nie mam do niej żalu, bo wiem, że nie wiedziała, nie zrobiła tego świadomie, itd.
Ale gdyby mama paliła przy mnie wiedząc o szkodliwosci, wiedząc to, co o papierosach wiadomo teraz, to na pewno miałabym żal o to, co przeszłam...

0d1yrjjgtd95fou3.png

O matko... Mi przy przedwczorajszym szpagacie pod prysznicem krocze o mało nie peklo i do dzisiaj boli... A co dopiero cos takiego! To maz pewnie zadowolony [emoji1][emoji1][emoji1]

0d1ysek2w436ny0c.png

Też o tym pomyślałam hahaha :D

Ja mialam cc emergency nawet nie bylam przygtowona na cc i polozna gola tez tam.... [emoji13]i to jak zwinnie ze bylam w szoku

No tak, one wprawione...

Mojemu kiedys golilam pachy, dziwnr uczucie :o balam sie ze mu przetne pache :D

...a co dopiero niżej ;) :D Pachę zatniesz- zagoi się. A gdzie indziej- może być klops :-D:-D

Nieźle ;)
Mnie w ogóle nie przeszkadza, ale jak robię coś z paznokciami u stóp, to nie daje kolana do piersi, tylko w bok, więc brzuch w żaden sposób nie przeszkadza, nawet gdyby był 3x taki ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Próbowałam, ale w ten sposób dokładnie udaje mi się zrobić tylko największy paznokiec, reszty niestety nie, a przy hybrydzie trzeba być idealnie dokładnym bo inaczej zacznie Ci odpadać po paru dniach;/

Haha... niech facet maluje[emoji6]

74di4z17irk6mbgl.png

nzjdskjo26st1wtg.png
Raz mi malował bo przegrał zakład :D Poszło mu zaskakująco dobrze, myślę, że to zasługa tego że przez lata składał modele samolotów, malował je itp :) Niestety czuł się wtedy źle i kolegom się nie przyznaje co musiał zrobić w ramach przegranego zakładu :D Wiec u nóg będzie mi robić kolezanka na leząco :D

Właśnie sobie uswiadomilam jaki bedziemy mialy problem z goleniem sie... Bez lusterka nie podchodz! O zgrozo!!

0d1ysek2w436ny0c.png
Ja 2 lata temu jak byłam w Holandii kupiłam sobie tam w drogerii golarkę elektryczną. Dopiero teraz zaczęlam jej używać i jest super! Pod odpowiednim kątem goli na gładko. Także pod koniec jak będę się tam golić na czuja to lepiej tym niż maszynką :D

Ja jestem tego zdania ze lepiej nie kusic losu. Moja znajoma popalala i pila 1 piwo raz na 2 tyg i dzidzia zdrowa. Ale ja bym sie bala... Nie kazdy ma takie szczescie. A znowu zyc cale zycie z wyrzutami sumienia nie usmiecha mi sie

0d1ysek2w436ny0c.png
Moja dalsza znajoma o ciąży dowiedziała sie dopiero w 18 tygodniu. Była większa okres miała raz na 8 miesięcy itp. Pewnego dnia poczuła dziwne ruchy, poszła do ginekologa a ten mówi że nie dziwne skoro jest w zaawansowanej ciaży :D W Każdym razie w 10tc bawiła się na weselu. Wypiła tam kieliszek szampana+ kieliszek wina. Potem w 16tc wypiła na grillu reddsa. Mała urodziła się z zepołem alkoholowym...Kazd ailośc alkoholu w ciąży szkodzi. I Nie słuchajcie babć mówiących że kieliszek wina to pomaga na krew, bo tak nie jest....

Ja biorę Prenatal classic i Prenatal DHA :)

p19u3e3kos6f13n1.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
A to tam też jest ten kwas foliowy metylowany, czy teraz już nie musimy go brać?

A co do palenia w ciąży to u dziecka może to wyjść dopiero po latach. Ostatnio gadałam ze szwagierką i mówiła że jej 9 letnia córka ma mikrouszkodzenia mózgu i przez to ma duże problemy z dysleksją itp. Pierwsze co na myśl mi przyszło że to przez palenie ale ona to wypiera i twierdzi że palenie nic nie szkodziło dziecku, ale właśnie też miała takiego "mądrego" lekarza który twierdził że lepiej popalać niż narażać dziecko na stres od rzucania, co za bzdura.
Ja nie umiem tego zrozumieć, jak można nie móc rzucić palenia w ciąży tym bardziej jeszcze jak dziecko było wyczekiwane i chciane. Mnie by wyrzuty sumienia nie dały spać po nocach.

reklama
Do góry