reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Piękny :D
To widzę mamy dość podobny gust ;)

Ja pokoik dziecięcy jako stricte dziecięcy będę aranzowala jak maleństwo "dorosnie" do swojego własnego pokoju. Na razie to będzie wspólne - nasza sypialnia i pokoik maleństwa :)

Układ będę miała mniej więcej taki jak na pierwszym zdjęciu, ale komoda większa i przechodząca w jakąś (jeszcze nie wiem jaką...) zabudowę kaloryfera (ewentualnie dojdzie do kaloryfera, ale tam będzie sam blat, nie wiem jeszcze, coś wymyślę)

Łóżeczko będzie stało przy tej ścianie (fot 2), paski pomalowane nim wiedziałam o ciąży symetrycznie także na przeciwległej ścianie. W najniższym punkcie jest prawie 150cm, więc nie będzie za nisko, do okna od ściany kolankowej ponad 2m,a cała ściana ma długości mniej więcej 4m :)
(podłoga jest bardzo jasna - panele w kolorze bielonego dębu)
61f1341d2b8660251210ce775411d2e9.jpg
f492f12cddde7377ce442e37db6b190f.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png
Łał pięknie [emoji173] U nas też maluch będzie póki co w naszej sypialni i też zbytnio nie poszaleję w kwestii urządzania wnętrza. Dopiero jak ocieplimy dom (mam nadzieję we wrześniu) to wtedy zrobimy remont pokoju i dopiero zabierzemy się za urządzanie :)

reklama
U mnie migrenna katastrofa od wczoraj 18;(( uffff moze wyjde na spacer I przejdzie
Powtarzam jutro wyjrzdzam na dwa tyg moge nie byc tu [emoji8][emoji8]macie tu byc
Współczuję migreny :(
A co do wyjazdu, to baw się dobrze, wypoczywaj, i będziemy czekać aż wrócisz ;) [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

To dzień lepszy jak same dobre wiadomości;) super;)

Witam w czwartek:-):-):-) nawet się wyspałam ;) młoda wstała razem ze mną ;)

Dziewczyny jadę w niedzielę do chrzesnej syna w odwiedziny. Urodziła 23 stycznia córeczkę;)

Co kupić w prezencie? Ciuszki? Przeciez dziecko zaraz wyrośnie. Myślałam o lezaczku buziaczki takim 3w1 ja miałam przy synu i bardzo sobie chwalę co myślicie?

16udqqmzgjmhetdf.png
Dużo dzieci lubi zasypiać z szumisiem. Jak nie ma kup jej to. Albo kurę babci dany. Do karmienia ale dzieciaczki też można o nią oprzec potem. Wszystko zależy jakim budżetem operujesz

Ja już miałam koszule do szpitala bo miałam iść na badanie droznosci jajowodow :) facet choć było to dla niego krepujace musiał badać nasienie :) no już jak minęło pół roku zaczelam się martwić bardzo... A przez te hormony zamiast się polepszac to było gorzej i choć zawsZe owulacja była i pechwrzyk to później lekarz stwierdził, że nie będzie [emoji39] i to dwa razy... A w ostatnim miesiącu ten szok ... Nie da się opisać bo ja o ciąŻy już myślałam jak o cudzie... Bo wiedZiałam co jest u mnie ok a co nie... I ile wszystkiego na raz musi zadziałać , i że to się wydaje niemożliwe :) a moja siostra pierwsza ciążę ma naturalnie, ale po badaniu droznosci... Później uznali ja za nieplodna więc przeszla różne metody zapladniania aż do inwitro... I zaszła nie przy inwitro tylko miesiąc po, ale dziecko miało z.downa i zmarło i jak urodZiła to martwe to od razu zaszla w trzecia... A druga siostra zachodzi zawsze przy pierwszym podejściu [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Ja po prawie 3 latach... (w między czasie raz zaszlam po ok 2 latach i straciłam ciążę w 6tc..)
Miał zrobione badania, mąż też, niby wszystko ok, poza moją tarczyca, ale ustabilizowana, a efektów brak...
Udało się parę tygodni przed maratonem ;)
Chciałabym jeszcze drugie, ale biorąc pod uwagę mój wiek, to dobrze byłoby jak najszybciej... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Witam dziewczynki!! Dziekuje bardzo za polecenie mi meliski... Zasnelam w locie i spalam cala noc[emoji1][emoji1][emoji1]

Dzisiaj na 12 mam wizytę [emoji50][emoji50] ale nie spodziewam sie cudów bo na nfz a lekarka ciężka w komunikacji mam tylko nadzieje że wszystko ok i dowiem sie jaka płeć[emoji41][emoji41]

0d1ysek2w436ny0c.png
Trzymam kciuki [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Oj to sporo... Ja nie pale rok a kopcilam paczke dzienniee a w weekendy jeszcze wiecej szlo. Wiec jakbym liczyła ile zaoszczedzilam to dobra wycieczka. Ale powiem szczerze ze nie widze tych zaoszczedzonych pieniedzy. Na fajko szlo 500 zl miesiecznie a w portfelu roznicy nie widze [emoji13][emoji13]

0d1ysek2w436ny0c.png
Ustaw na koncie zlecenie stałe - codziennie niech przelewa tyle, ile kosztuje paczka na inne konto - wtedy zobaczysz ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry