reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzień Dobry :) pół nocy nie spalam, na lewym boku zgaga sie nasilała, na prawym bylo mi nie dobrze a na plecach brzuch mnie bolal, ehhh.
Do tego zly sen, zanim sie zorientowalam, ze to nie prawda to wyplakalam poduszke :(

O, a już myślałam że jestem tu najmłodsza :)

Nie :) jeszcze jedna dziewczyna 97 jest :)

To dzień lepszy jak same dobre wiadomości;) super;)

Witam w czwartek:-):-):-) nawet się wyspałam ;) młoda wstała razem ze mną ;)

Dziewczyny jadę w niedzielę do chrzesnej syna w odwiedziny. Urodziła 23 stycznia córeczkę;)

Co kupić w prezencie? Ciuszki? Przeciez dziecko zaraz wyrośnie. Myślałam o lezaczku buziaczki takim 3w1 ja miałam przy synu i bardzo sobie chwalę co myślicie?

16udqqmzgjmhetdf.png

Super pomysl :) na pewno sie przyda i beda zadowoleni, tylko sprawdz czy na pewno nir maja :)

Podoba mi się ten bujaczek, może któraś miała i może podzielić się opinią? :)
Zobacz załącznik 837576

Jaaki sliczny, wyslesz link ?:)

Dziewczyny czy wy tez czesto siusiacie? Ja sie zastanawiam czy to czasem nie wplyw lekow. Wczoraj przed wyjazdem do szkoly zaliczylam toalete....a 20 minut poznoen lecialam biegiem do szkolnej bo myslalam ze popuszcze!

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Tez :( chyba za czesto, w dzien co chwile latam do lazienki, jak troche posiedze, wstane to w sekundzie czuje pelny pecherz. A w nocy tak z 3,4 razy odwiedzam wc :oops:

Tez jestem tego zdania ze bujaczek super sprawa. U mnie jest na liscie wyprawkowej nie wyobrazam sobie zeby go nie miec.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Od ktorego tygodnia najbezpieczniej dziecko w nim polozyc ?

Łał pięknie [emoji173] U nas też maluch będzie póki co w naszej sypialni i też zbytnio nie poszaleję w kwestii urządzania wnętrza. Dopiero jak ocieplimy dom (mam nadzieję we wrześniu) to wtedy zrobimy remont pokoju i dopiero zabierzemy się za urządzanie :)

Do wrzesnia nie daleko :) pomysloe troche nabierzesz, meble upatrzysz :)
Ja tez mam ten plus, ze mieszkanie prawie puste i urzadzamy sobie na nowo po swojemu. I tez laczymy sypialnie z pokoikiem malej/ego :)

reklama
Ja po prawie 3 latach... (w między czasie raz zaszlam po ok 2 latach i straciłam ciążę w 6tc..)
Miał zrobione badania, mąż też, niby wszystko ok, poza moją tarczyca, ale ustabilizowana, a efektów brak...
Udało się parę tygodni przed maratonem ;)
Chciałabym jeszcze drugie, ale biorąc pod uwagę mój wiek, to dobrze byłoby jak najszybciej... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Musiało być Ci bardzo ciężko... Tym bardziej, że trwało to tak długo... Może od razu po urodzeniu się uda [emoji16] często występuje bezplodnosc bez powodu i wtedy twierdzą, że to przez psychikę kobiety, że się "zamknęła" i wtedy najlepsze są teksty "musi się Pani odblokować" :)

f2w39n7303c24ozn.png

Wiem, wiem ale za nic nie umiem zmusić się do picia :( Już nie wiem co mam pić, żeby jakoś udało się więcej.
Ja np codziennie z mężem koktajl (od lat, przed ciążą standardowe szybkie sniadanie)
-2 banany (dają fajną konsystencję, plus dużo potasu itd)
-owoce (ostatnio najczęściej cytrusy, bo sezon, dzisiaj np 2 pomarańcze i 2 cytryny)
-inne dodatki (dzisiaj ok łyżka pestek dyni, spora garść szpinaku i łyżeczka oleju lnianego, plus jeśli ma być jako posiłek ok 4-5 łyżek płatków owsianych, jak między posiłkami to bez płatków, często też np pęczek pietruszki zamiast szpinaku, czasem siemię lniane, łuskane nasiona konopi, i co się trafi w zależności od dnia ;))
-woda (do odpowiedniej konsystencji, żeby się dobrze piło ;))
Wychodzi tego koło 1-1,4l, czyli dwa kubki na osobę - wchodzi bardzo ładnie, z jednej strony płyn, z drugiej nie zjadłabym teraz na jeden posiłek banana, pomarańcza, cytryny i garści szpinaku albo pół peczku pietruszki, a koktajl wchodzi też czasem między posiłkami :)
I odkąd wrzuciłam cytrusy do niego (wcześniej były często jabłka, śliwki, truskawki, itd), to dużo lepiej dziąsła :)
No i nie martwię się o witaminy, omega 3 (siemię/olej lniany), mikroelementy itd
Jak poza tym, co pijesz, dodasz np 2 kubki koktajlu, to będzie już dużo lepiej :)
A smakowo można eksperymentować ;)
Na cytrusy jest sezon, ale z mrożonych owoców robiłam chyba prawie wszystkich dostępnych, świeżych z większości (po odrzuceniu tych najdroższych...)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja np codziennie z mężem koktajl (od lat, przed ciążą standardowe szybkie sniadanie)
-2 banany (dają fajną konsystencję, plus dużo potasu itd)
-owoce (ostatnio najczęściej cytrusy, bo sezon, dzisiaj np 2 pomarańcze i 2 cytryny)
-inne dodatki (dzisiaj ok łyżka pestek dyni, spora garść szpinaku i łyżeczka oleju lnianego, plus jeśli ma być jako posiłek ok 4-5 łyżek płatków owsianych, jak między posiłkami to bez płatków, często też np pęczek pietruszki zamiast szpinaku, czasem siemię lniane, łuskane nasiona konopi, i co się trafi w zależności od dnia ;))
-woda (do odpowiedniej konsystencji, żeby się dobrze piło ;))
Wychodzi tego koło 1-1,4l, czyli dwa kubki na osobę - wchodzi bardzo ładnie, z jednej strony płyn, z drugiej nie zjadłabym teraz na jeden posiłek banana, pomarańcza, cytryny i garści szpinaku albo pół peczku pietruszki, a koktajl wchodzi też czasem między posiłkami :)
I odkąd wrzuciłam cytrusy do niego (wcześniej były często jabłka, śliwki, truskawki, itd), to dużo lepiej dziąsła :)
No i nie martwię się o witaminy, omega 3 (siemię/olej lniany), mikroelementy itd
Jak poza tym, co pijesz, dodasz np 2 kubki koktajlu, to będzie już dużo lepiej :)
A smakowo można eksperymentować ;)
Na cytrusy jest sezon, ale z mrożonych owoców robiłam chyba prawie wszystkich dostępnych, świeżych z większości (po odrzuceniu tych najdroższych...)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Dzięki za pomysł :) Akurat od poniedziałku urlop 2 tygodnie, więc będzie więcej czasu, żeby się wdrożyć :)

Musiało być Ci bardzo ciężko... Tym bardziej, że trwało to tak długo... Może od razu po urodzeniu się uda [emoji16] często występuje bezplodnosc bez powodu i wtedy twierdzą, że to przez psychikę kobiety, że się "zamknęła" i wtedy najlepsze są teksty "musi się Pani odblokować" :)

f2w39n7303c24ozn.png
Taaa, ten tekst słyszałam co wizytę...
Na szczęście w końcu się udało :)
Chciałabym zaraz po.. Wiem, że będzie ciężko z dwójką maluchów, ale mam 35, więc... Zegar tyka...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Taaa, ten tekst słyszałam co wizytę...
Na szczęście w końcu się udało :)
Chciałabym zaraz po.. Wiem, że będzie ciężko z dwójką maluchów, ale mam 35, więc... Zegar tyka...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja w tym roku 31 i też chciałabym drugie dziecko, nie wiem czy M się zgodzi, żeby starać się już w grudniu, w sumie nie wiem nawet czy sama będę na siłach :p Ale max o drugiego szkraba chcę się starać w grudniu przyszłego roku.

Do góry