reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Haha, a ja myslalam, ze apka sie zawiesila[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Haha ja tez :D

Mojej znajomej córa miała sporo dłużej i nie chciał jej odpaść, smarowała nawilżała i co tam jeszcze nie robiła. a drugiej znajomej syn tygodnia nawet nie miał jak mu kikut odleciał. chyba to zależy od dziecka i od kikuta, Ale myślę że po porodzie nam powiedzą co i jak :)
I od pielegnacji[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Te się zastanawiałam, co tu tak cicho ;)

Ja dzisiaj bardzo sennie, oczy mi dosłownie leciały...

Ale potem wrócił mąż, zjedliśmy pół tortownicy ciasta i jest lepiej ;)

Co do przepisu - tym razem nie mój, ale jak usłyszałam składniki, to musiałam przetestować, bo z prawdziwym ciastem ma niewiele wspólnego, a w smaku naprawdę dobre i bardzo zdrowe :)

Skład - kilka marchewek starych na drobnej tarce (no dobra, wrzuciłam do blendera :p), dwa małe jabłka starte na grubej tarce, 2-3 łyżki platkow owsianych (u mnie zmielonych), garść daktyli, rodzynki, trochę skórki pomarańczowej, odrobina proszku do pieczenia ;) 1 jajko albo zastępnik (łyżka gorącej wody i zmielone siemię lniane)
Ja dałam płatki migdałowe, można dać orzechy, itd.
Ewentualnie jak ktoś chce bardziej słodkie to łyżka ksylitolu/cukru
Jak jest za dużo soku, to można trochę osscisnąć ;)
Wymieszać, piec 40-50 minut, 180 stopni, na papierze, i poczekać cierpliwie z wyciąganiem aż wystygnie ;)
a1a1b1bf1baccc56426ded965307a41c.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry