reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

A i zapomniałam wam się pochwalić że już kilka dni czuje swoje maleństwo, nie pisałam od razu żeby się upewnić :) :p
A który to tydzien?

0d1ysek2w436ny0c.png

reklama
Haha obys szybko zdala przed rozwiązaniem. Pamiętam jak ja robilam 9 lat temu prawko jakie to było stresujące. Moze jak egzaminator zobaczy brzuchola to troche przymknie oko[emoji13][emoji13]

0d1ysek2w436ny0c.png

No mam nadzieje, że się uda :) zwlekałam trochę z tym prawkiem. Bałam się wsiąść do samochodu a jeszcze nacisk od bliskich osób spowodował to że się zablokowałam w sobie i dopiero jak oni odpuścili to ja zaczęłam o prawku myśleć, ale jak zaszłam w ciąże to już nie było odwrotu. K jeździ w trasy więc została bym bez samochodu a do głupiego miasta 15 km..

A i jeśli się będziesz decydowała na zakup monitora oddechu to robiłam wywiad, że do domu najlepszy jest ten plytkowy a nie pieluszkowy( dziecko do 3mca ma ten kikucik na pepku i trzeba uważać by nie podrazniac ) a wtedy ten pieluszkowy ciężko założyć ... No i jeśli pielucha jest luźniej zapiera to może nie wyczuwac i piszczeć nawet jeśli dziecko oddycha... A plytkowy jest cały czas pod dzieckiem i rzadko się myli :) ale plusem pieluszkowego jest to , że łatwo wziąć go ze sobą gdy dziecko ma spać poza domem :)

f2w39n7303c24ozn.png
Kikut pępowinowy odpada koło 7 dnia życia. Chyba że o jakiś inny kikut na pępku do 3 mca ci chodzi. Moje dzieci miały tylko pępowinowy i odpadał najpóźniej do 10 dnia życia

Kikut pępowinowy odpada koło 7 dnia życia. Chyba że o jakiś inny kikut na pępku do 3 mca ci chodzi. Moje dzieci miały tylko pępowinowy i odpadał najpóźniej do 10 dnia życia

Mojej znajomej córa miała sporo dłużej i nie chciał jej odpaść, smarowała nawilżała i co tam jeszcze nie robiła. a drugiej znajomej syn tygodnia nawet nie miał jak mu kikut odleciał. chyba to zależy od dziecka i od kikuta, Ale myślę że po porodzie nam powiedzą co i jak :)

Nie być od rana na forum to trochę stron do nadrobienia jest, ale dzielnie czytam co tu produkujecie :) Gratuluje wam udanych wizyt dziewczynki i trzymam mocno kciuki za te które mają w najbliższym czasie ;)
Ostatnimi czasy bardzo fajnie czytało mi się wasze historie typu "Mam jajecznice zamiast mózgu" dziś sama sobie udowodniłam że u mnie też jest jajecznica.. i to taka nawet jeszcze nie ścięta..:eek:
Zaczęłam ostatnio jazdy na kursie na prawko. No idzie mi całkiem dobrze nie jestem w tym temacie zielona. jadę dziś już drugą godzinę.. luźna gadka z Panem instruktorem. Przyśpieszam i czeka mnie zmiana biegu no właśnie.. a gdzie jest sprzęgło ? Zapewne jak się domyślacie na pewno nie tam gdzie kierunki... A jednak ja zawzięcie tam go szukałam przez chwilę :nerd::nerd::nerd:
Przekonałam się na własnej skórze, nie zazdroszczę :huh:

Ciaza to nie najlepszy czas na robienie prawa jazdy:D mamy polowe mozgu wylaczonego :D instruktor wie, ze nosisz dzieciaczka? Moze by mniej sie smial :D
Ja dzisiaj zafundowalam bratu herbate z sola :-D

Ciaza to nie najlepszy czas na robienie prawa jazdy:D mamy polowe mozgu wylaczonego :D instruktor wie, ze nosisz dzieciaczka? Moze by mniej sie smial :D
Ja dzisiaj zafundowalam bratu herbate z sola :-D

Nie, nie wie a po mnie obca osoba póki co się nie pozna :) nie widział mnie przed ciążą i nie wie że byłam mniej okrągła ;) Ale mam na prawdę spoko instruktora :)

reklama
Do góry