reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jak się biega od iluś lat, robi wybiegania po 25km, biegi ciągle o wyższej intensywności, biega po górach itd, to kilka km truchtu to naprawdę relaks ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Tak dlatego sprawdzilam w google wczoraj i tak pisze jak ty piszesz
Trucht to ja tez mam caly dzien prawie [emoji23]

reklama
Spokojnie, jeszcze masz czas na ruchy, ja w pierwszej czułam dopiero po 20 tyg i teraz trzecia ciąża i też jeszcze nic nie czuję a dziś mam 16+1. W drugiej czułam dużo wcześniej, ale wtedy łożysko miałam w innym miejscu

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
A najlepiej czuć ruchy gdy łożysko jest gdzie? Ja mam z lewej strony macicy i jeszcze nie czuję, ale to pierwsza ciąża

f2w39n7303c24ozn.png

Ja się ważę co 4 dni około czasem co tydzień żeby sprawdzić czy nie jem za dużo [emoji16] gdyby pokazało, że nagle przytyłam dwa kg to bym do minimum ograniczyła jedzenie słodyczy [emoji39] a zdarza mi się ostatnio coś małego codziennie :) ale żeby nie było, że jem tylko to co niezdrowe to na śniadanko zrobiłam twaróg półtłusty z rzodkiewka i szczypiorkiem [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Ja od kilku dni mam napad słodkiego. Wczoraj wpadla paczka holenderskich dzien wczesniej czekolada i baton... Też musze ograniczyć

0d1ysek2ashcgepe.png

Ja biegam aktualnie Max 2 razy w tygodniu po około 30min raczej nie dłużej, czasem krócej wszystko zależy jak sie czuje. I powoli sobie tak truchtam :-) :)
Brzuszek juz nie taki płaski, moja aktywność sie dużo zmniejszyła to od razu tu i ówdzie sie podkładalo i powoli brzuszek rośnie ;)

Aaaaaa to ok myslalam se ze biegi ;)) to chyba wiecej mam riboty latania za moja cora mala niz niektore z was [emoji1][emoji1]moga odpoczywac[emoji4]
Teraz odpoczynek moja spi uff

Nie, sprzętu ogólnie trochę mamy ;)
Ale już dawno podjęliśmy decyzję, że nie będziemy oglądać serialowo - reklamowej papki, którą serwują stacje tv, mam awersję na wszelakie "popularne programy", i nie będziemy czegokolwiek dostosowywać do tego, że np "leci fajny film", itd.
Oczywiście, bywają sensowne programy, ale wtedy zwykle trzeba się dostosować czasowo... A już w ogóle najgorsze co jest dla mnie, to coś, co widzę u większości znajomych, rodziny itd., tj włączanie tv "żeby coś leciało" i wtedy to już w ogóle jest...
Jeśli chcemy coś zobaczyć, to oglądamy coś konkretnego - film, program, itd - mamy duży monitor i vod na laptopie, (szwagier ma projektor podłączany do komputera do oglądania filmów), ale wtedy to jest coś konkretnego oglądane kiedy chcę i bez reklam ;)
A na bieżąco, w ciągu dnia, zazwyczaj słucham muzyki, ewentualnie czasem radio, które nie powoduje, że się "siada na chwilę rzucić okiem" itd [emoji6]
Ale za to jeszcze przed ciążą (w sensie przed chorobowym, pracując i robiąc wszystko) czytałam po kilkadziesiąt książek rocznie, zwykle książka na tydzien, czasem więcej, plus audiobooki na długich wybieganiach ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ahhhhaaaa nie no to ja ci powiem tez nie mam swego serialu od lat
Tv wieczor wuadomosci I wolimy z cora pobaraszkowac w lozku nagle21:00 i ten tv czasem wylancxamy
Za dnia nie wlancxam tv bo Nicole od raxu idzie blisko do ekranu a to zle

Myslalam ze wogole nie masz tv w domu ( eh zle zrozumienie w ciazy[emoji23])

A to spokojnie możesz poczuć dopiero kolo 18-20 tyg. Mi teraz powiedziała że poczuję pewnie gdzieś koło 16 ja już czuję, ale też jeszcze nie tak regularnie najbardziej jak się najem, chociaż dzisiaj od rana też się kręciło

U mnie pierwsza ciaza dopiero kolo 24 tc poczulam a w tej 17+0 ,kazda ciaza inna tez i kobietka

Troche sie martwie. Duzo z was już czuje ruchy dziecka nawet malutkie smyranie a ja nic!! I troche mnie to martwi bo juz cos powinnam poczuc. I sie zastanawiam czy wszystko w porzadku... Jednak miesieczny odstep miedzy wizytami jest zbyt duzy.

0d1ysek2ashcgepe.png
Spokojnie ja też nic nie czuję... Dziewczyny czują, ale wszędzie internet podaje, że dopiero w 18tc czują kobitki, które już w ciąży były a w 20 te , które nie więc jesteśmy be normie :)

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Ahhhhaaaa nie no to ja ci powiem tez nie mam swego serialu od lat
Tv wieczor wuadomosci I wolimy z cora pobaraszkowac w lozku nagle21:00 i ten tv czasem wylancxamy
Za dnia nie wlancxam tv bo Nicole od raxu idzie blisko do ekranu a to zle

Myslalam ze wogole nie masz tv w domu ( eh zle zrozumienie w ciazy[emoji23])
Laptop to nie tv ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry