reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

A najlepiej czuć ruchy gdy łożysko jest gdzie? Ja mam z lewej strony macicy i jeszcze nie czuję, ale to pierwsza ciąża

f2w39n7303c24ozn.png
W pierwszej łożysko mialam centralnie na brzuchu, ruchy czułam tylko po bokach i na żebrach. Pozostałe były bardzo przytłumione. Nawet lekarz specjalnie robił mi usg, żeby pokazać jak mały wariuje i faktycznie wiercił się i kopał a ja kompletnie tego nie czułam. W drugiej łożysko miałam położone wysoko, jakby to opisać, zaczynało się na brzuchu, było pod żebrami i kończyło na plecach i wtedy ruchy czułam bardzo szybko i mocno i praktycznie każdy ruch dziecka rączka czy nóżką było widać na brzuchu

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wszystko chyba zalezy od wagi wyjściowej. Ja mam lekka nadwage mimo ze nie widac wiec duzo nie powinnam przytyć za to szczuple osoby z tegp co slyszalam sa bardziej narazone na duza ilosc kg

0d1ysek2ashcgepe.png

Chyba prawda
Ja chudzielec I pierwsza ciaza 23 kg na plusie
7 mscy zostalo 1.5 jrdnak znow ciaza wiec znow tycie;) narazie +8 kg /18+ 3 tc ani polowa a juz 8 kg sadze ze do konca zas kolo 20 kg
Na szcxescie mam elastyczna skore i zero rozstepow
Moja zmora to cellulit juz pisalam no ale ok nie ma idealu naturalnego a obejde sie z operacja plastyczna[emoji23][emoji23][emoji23]jestem jaka jestem

Dziewczyny co robić zeby nie tyć zaczełam chodzić na basen ale zaraz złapałam zapalenie i przestałam chodzić czy moge zacząć ćwiczyć a siedząć w domu tylko tyłek rosnie przeraza mnie to :(

...moja Pani która sprząta wyjechała na jakiś urlop na ukrainę i się nie odzywa... a we czwartek przylatuje do nas na tydzień kuzynka M... liczyłam że będę miała gruntownie sprzątnięte, ale widzę że chyba sama będę musiała... :( plus zmiana pościeli w całym domu itp... :( Eh.

Ja dzis power mam
Dom posprzatany szafa corki male rzeczy do kartona i wiosna lato juz wlozylam jej ;))
Obym miala tak co dzien to super ale sa dni co dwa tyg podlog nie zetre:/ ani kurzy bo zazwyczaj jak cos wyleje cora to od razu umyje

Posciel maz odtstnio zmienia co sobote wiec mam plus nie musze[emoji23][emoji23]

...moja Pani która sprząta wyjechała na jakiś urlop na ukrainę i się nie odzywa... a we czwartek przylatuje do nas na tydzień kuzynka M... liczyłam że będę miała gruntownie sprzątnięte, ale widzę że chyba sama będę musiała... :( plus zmiana pościeli w całym domu itp... :( Eh.

Ja dzis power mam
Dom posprzatany szafa corki male rzeczy do kartona i wiosna lato juz wlozylam jej ;))
Obym miala tak co dzien to super ale sa dni co dwa tyg podlog nie zetre:/ ani kurzy bo zazwyczaj jak cos wyleje cora to od razu umyje

Posciel maz odtstnio zmienia co sobote wiec mam plus nie musze[emoji23][emoji23]

O matko jak bym chciała taka panią która sprząta xd chociaż z drugiej strony jak sobie pomyślę że ktoś ma mi po domu latać to wolę sama ;p

16udqqmzgjmhetdf.png

reklama
W pierwszej łożysko mialam centralnie na brzuchu, ruchy czułam tylko po bokach i na żebrach. Pozostałe były bardzo przytłumione. Nawet lekarz specjalnie robił mi usg, żeby pokazać jak mały wariuje i faktycznie wiercił się i kopał a ja kompletnie tego nie czułam. W drugiej łożysko miałam położone wysoko, jakby to opisać, zaczynało się na brzuchu, było pod żebrami i kończyło na plecach i wtedy ruchy czułam bardzo szybko i mocno i praktycznie każdy ruch dziecka rączka czy nóżką było widać na brzuchu

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tylko wiem, że z lewej :) nic więcej mi na prenatalnych nie powiedział :) mam nadzieję, że to dobre ułożenie aby czuć ruchy prędzej czy później[emoji39]

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry