reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A najlepiej czuć ruchy gdy łożysko jest gdzie? Ja mam z lewej strony macicy i jeszcze nie czuję, ale to pierwsza ciąża

f2w39n7303c24ozn.png
W pierwszej łożysko mialam centralnie na brzuchu, ruchy czułam tylko po bokach i na żebrach. Pozostałe były bardzo przytłumione. Nawet lekarz specjalnie robił mi usg, żeby pokazać jak mały wariuje i faktycznie wiercił się i kopał a ja kompletnie tego nie czułam. W drugiej łożysko miałam położone wysoko, jakby to opisać, zaczynało się na brzuchu, było pod żebrami i kończyło na plecach i wtedy ruchy czułam bardzo szybko i mocno i praktycznie każdy ruch dziecka rączka czy nóżką było widać na brzuchu

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wszystko chyba zalezy od wagi wyjściowej. Ja mam lekka nadwage mimo ze nie widac wiec duzo nie powinnam przytyć za to szczuple osoby z tegp co slyszalam sa bardziej narazone na duza ilosc kg

0d1ysek2ashcgepe.png

Chyba prawda
Ja chudzielec I pierwsza ciaza 23 kg na plusie
7 mscy zostalo 1.5 jrdnak znow ciaza wiec znow tycie;) narazie +8 kg /18+ 3 tc ani polowa a juz 8 kg sadze ze do konca zas kolo 20 kg
Na szcxescie mam elastyczna skore i zero rozstepow
Moja zmora to cellulit juz pisalam no ale ok nie ma idealu naturalnego a obejde sie z operacja plastyczna[emoji23][emoji23][emoji23]jestem jaka jestem

Dziewczyny co robić zeby nie tyć zaczełam chodzić na basen ale zaraz złapałam zapalenie i przestałam chodzić czy moge zacząć ćwiczyć a siedząć w domu tylko tyłek rosnie przeraza mnie to :(

...moja Pani która sprząta wyjechała na jakiś urlop na ukrainę i się nie odzywa... a we czwartek przylatuje do nas na tydzień kuzynka M... liczyłam że będę miała gruntownie sprzątnięte, ale widzę że chyba sama będę musiała... :( plus zmiana pościeli w całym domu itp... :( Eh.

Ja dzis power mam
Dom posprzatany szafa corki male rzeczy do kartona i wiosna lato juz wlozylam jej ;))
Obym miala tak co dzien to super ale sa dni co dwa tyg podlog nie zetre:/ ani kurzy bo zazwyczaj jak cos wyleje cora to od razu umyje

Posciel maz odtstnio zmienia co sobote wiec mam plus nie musze[emoji23][emoji23]

...moja Pani która sprząta wyjechała na jakiś urlop na ukrainę i się nie odzywa... a we czwartek przylatuje do nas na tydzień kuzynka M... liczyłam że będę miała gruntownie sprzątnięte, ale widzę że chyba sama będę musiała... :( plus zmiana pościeli w całym domu itp... :( Eh.

Ja dzis power mam
Dom posprzatany szafa corki male rzeczy do kartona i wiosna lato juz wlozylam jej ;))
Obym miala tak co dzien to super ale sa dni co dwa tyg podlog nie zetre:/ ani kurzy bo zazwyczaj jak cos wyleje cora to od razu umyje

Posciel maz odtstnio zmienia co sobote wiec mam plus nie musze[emoji23][emoji23]

O matko jak bym chciała taka panią która sprząta xd chociaż z drugiej strony jak sobie pomyślę że ktoś ma mi po domu latać to wolę sama ;p

16udqqmzgjmhetdf.png

reklama
W pierwszej łożysko mialam centralnie na brzuchu, ruchy czułam tylko po bokach i na żebrach. Pozostałe były bardzo przytłumione. Nawet lekarz specjalnie robił mi usg, żeby pokazać jak mały wariuje i faktycznie wiercił się i kopał a ja kompletnie tego nie czułam. W drugiej łożysko miałam położone wysoko, jakby to opisać, zaczynało się na brzuchu, było pod żebrami i kończyło na plecach i wtedy ruchy czułam bardzo szybko i mocno i praktycznie każdy ruch dziecka rączka czy nóżką było widać na brzuchu

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tylko wiem, że z lewej :) nic więcej mi na prenatalnych nie powiedział :) mam nadzieję, że to dobre ułożenie aby czuć ruchy prędzej czy później[emoji39]

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry